06 / 05 / 2024

sayaç okuma parası iadesi olacak mı

sayaç okuma parası iadesi olacak mı

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, kayıp-kaçak parasının elektrik abonelerine iadesine karar verdi. Yargıtay 3. Hukuk Dairesi de, abonelerden alınan ‘fazla TRT payı ve sayaç okuma parasının’ iadesini kararlaştırdı.

Bedelsiz doğal gaz kullanımına ilişkin detaylar açıklandı! 

Faturalı sayaçların bulunduğu abone grubunda, 24 Nisan 2023 - 31 Mayıs 2023 tarihleri arasındaki ilk sayaç okuma işlemi sonucunda tahakkuk edecek geçmiş dönem tüketim faturasının tamamı sıfırlanıyor.

Doğalgaz faturası alanlar artık değişti! Sayaç okuma işlemi yapılmayacak!

Doğalgaz faturası evine gelenlere önemli biri duyuru yapıldı. Artık sayaç okunmayacak: O tarihe kadar durduruldu. İşte detaylar!

Resmi Gazete yayımlandı! O illerde yaşayanlar dikkat! Binlerce kişinin sayaç okuma, fatura ve borç işlemleri ertelendi!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından (EPDK), Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illeri ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde bazı tüketicilerin sayaç okuma, fatura tahakkuk ve tahsilat işlemleri ile tahsil edilememiş borçlar işlemleri ertelendi.

Bu hafta en çok hangi yatırım aracı kazandırdı? Parasını buna yatıran yaşadı!

Bu hafta (28 Mart-1 Nisan) tarihleri arasında hangi yatırım aracı kaç lira para kazandırdı, parasını borsada değerlendiren mi dolara yatıran mı yoksa altın alan mı haftayı kazançlı kapattı? İşte dolar, altın ve borsanın bir haftalık kazanç performansları...

Doğal gaz yardımı parası nereden nasıl alınır? Doğal gaz yardımı yattı mı? Açıklama geldi! 

Doğal gaz yardımına başvuran ve başvurusu onaylanan 230 bin haneye yıllık desteklerin ilk taksidi olarak 80,5 milyon Türk liralık destek verildiğini söyleyen Bakan Yanık, doğal gaz yardımlarını yatırıldığını duyurdu. Peki doğal gaz yardım parası nereden ve nasıl alınır? İşte detaylar..

İran'ın kripto parası yakında tedavülde!

İran Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Merhan Mahramian, yakın zamanda ülkenin milli kripto parasının tedavüle gireceğini söyledi. Mahramian, son günlerde bu alanda yaşanan gelişmelerin bir dengeye kavuşacağını belirtti.

Binance, Squid Game kripto parasındaki vurgunun peşinde!

Netflix'in ünlü dizisi Squid Game'den ilham alınarak piyasaya sürülen Squid Game kripto parasında büyük bir vurgun gerçekleşti. Kripto para borsası Binance, dolandırıcıların izindin sürüldüğüne dikkat çekti. 

Squid Game kripto parasının değeri yüzde 430 arttı!

Squid Game kripto parasının değeri yüzde 430 arttı. Salı günü piyasa hayatına giriş yapan Squid kripto parasının fiyatı yalnızca 1 sentti, Cuma günü ise 39 sente kadar çıktı. 

Mesut Özil kendi kripto parasını çıkarıyor!

Fenerbahçe'nin yıldız oyuncusu Mesut Özil’in merak uyandıran sosyal medya paylaşımından sonra, kendi kripto parasını çıkaracağı öğrenildi.

6 bin kişinin kripto parası çalındı!

Kripto para borsası Coinbase, bilgisayar korsanlarının 6 bin kişinin kripto parasının çalındığını açıkladı. 

Helin Avşar, çanta parasına arsa aldı!

Hülya Avşar'ın kız kardeşi Helin Avşar, parasını arsa ve eve yatırıyor. Avşar son olarak, çanta parasına arsa aldı...

Öz Ay Sayaç Ölçüm Teknolojileri Ve Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öz Ay Sayaç Ölçüm Teknolojileri Ve Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Esenler’de  250 bin TL sermaye bedeli ile Cuma  Turan  tarafından kuruldu.

Kamulaştırma parası ne zaman ödenir?

Kamulaştırma işlemi ile, özel mülkiyette bulunan gayrimenkuller, kamu yararı için devlet veya bir kamu tüzel kişisinin mülkiyetine geçiyor. Peki kamulaştırma parası ne zaman ödenir? Kamulaştırma parası ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

sayaç okuma parası iadesi olacak mı Haberi

sayaç okuma parası iadesi olacak mı

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, kayıp-kaçak parasının elektrik abonelerine iadesine karar verdi. Yargıtay 3. Hukuk Dairesi de, abonelerden alınan ‘fazla TRT payı ve sayaç okuma parasının’ iadesini kararlaştırdı. Bu gelişmeler sonrası elektrik aboneleri; Hakem Heyeti veya Tüketici Mahkemesi’ne kayıp-kaçak, TRT’nin aldığı fazla pay ve sayaç okuma bedelleri için tek başvuru yapabilir.

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, 17 Aralık 2014’te aldığı kararla, elektrik abonesinden tahsil edilen kayıp-kaçak parasını hukuka aykırı buldu ve geçmiş 10 yıla yönelik iadesine karar verdi. Karar, yaklaşık 36 milyon abone için örnek teşkil ediyor. Aboneler, faturalardaki kayıp-kaçak bedelini almak için dağıtım şirketlerinin kapısını çalarken kararın ayrıntıları da netleşmeye başladı. Yargıtay son kararına, ‘Elektrik piyasası mevzuatının EPDK’ya sınırsız bir fiyat belirleme hak ve yetkisi vermediğini’ gerekçe gösterdi. Ayrıca Yargıtay’a göre...