27 / 05 / 2024

Şaziment Arolat biyografisi

Şaziment Arolat biyografisi

Mimar Şaziment Arolat, Mimar Emre Arolat'ın annesi ve 2008'den bu yana EAA-Emre Arolat Architects’in Onursal Ortağı'dır. Şaziment Arolat, 1961'de Mimar Neşet Arolat ile birlikte Ankara'da Arolat Mimarlık'ı kurmuştur. Peki Şaziment Arolat kimdir?

Yüzde 7,6 büyüme iyi de, sorun nerede? Osman Arolat yazdı…

Duayen Gazeteci Osman Arolat, Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un büyüme oranları hakkında yaptığı açıklamaya dair bir yazı kaleme aldı. Arolat yazısında, “Bu büyüme piyasa için canlılık, vatandaş içinse ‘tahribat’ oluyor.” ifadelerini kullandı.

Ünlü mimar Şaziment ve Neşet Arolat boşanıyor!

Anlaşmalı boşanma davası açan Şaziment ve Neşet Arolat çiftinin, nüfus kayıt tablosunda evlilik tarihlerinin yazmadığı ortaya çıktı. Bu durumu gerekçe gösteren mahkeme duruşmayı erteledi

Emre Arolat mimari projelerin sürecini anlattı!

Emre Arolat, yurtiçinde pek çok ve farklı yapılarda İstanbul ve Türkiye’deki çeşitli şehirlere imzasını atarken yurtdışında da çalışmalarını sürdürüyor.

Emre Arolat Folkart Narlıdere projesinin detaylarını anlattı!

Folkart Narlıdere Projesi'nin ardında ünlü mimar Emre Aralot'un imzası var. Emre Arolat Folkart Narlıdere projesinin detaylarını anlattı..

Ege Perla tasarımında Emre Arolat imzası bulunuyor!

İzmir'in Konak ilçesinde hayata geçirilen ve ünlü mimar Emre Arolat'ın imzasını taşıyan Ege Perla projesi, ofis/evofis ve alışveriş merkezinden oluşan karma bir yapıdan oluşuyor

Metin Arolat, Ayder Yaylası’nda ev arıyor!

Geçtiğimiz günlerde Karadeniz turuna çıkan sanatçı Metin Arolat, yeşilin her tonunu barındıran Ayder Yaylası’ndan çok etkilendiğini belirterek bölgede ev satın almak için araştırma yaptığını söyledi.

BTSO, mimar Emre Arolat'ı ağırlayacak!

Ünlü Mimar Emre Arolat, BTSO İnşaat Konseyi ve Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği İnşaat ve Yapı Malzemeleri Komitesi'nin konuğu olarak 7 Nisan Pazartesi günü Bursa'ya gelecek.

Kerem Piker kimdir?

Mimar Kerem Piker, Emre Arolat ve Gonca Paşolar ile birlikte tasarımcısı olduğu Tekfen Kağıthane Ofis Park Projesi 2011 yılında Ulusal Mimarlık ödülleri Yapı Dalında Başarı Ödülü kazandı. Peki Kerem Piker kimdir? İşte biyografisi...

Sezer Bahtiyar kimdir?

Mimar Sezer Bahtiyar, 2005 yılında katıldığı EAA – Emre Arolat Architects'e 2008'de ortak oldu. Sezer Bahtiyar, kariyerine Yılmaz Sanlı Mimarlık Ofisi’nde çalışarak başladı. Peki, Sezer Bahtiyar kimdir? İşte biyografisi...

Şaziment Arolat kimdir?

Mimar Şaziment Arolat, Mimar Emre Arolat'ın annesi ve 2008'den bu yana EAA-Emre Arolat Architects’in Onursal Ortağı'dır. Şaziment Arolat, 1961'de Mimar Neşet Arolat ile birlikte Ankara'da Arolat Mimarlık'ı kurmuştur. Peki Şaziment Arolat kimdir?

Neşet Arolat kimdir?

Mimar Neşet Arolat, Mimar Emre Arolat'ın babasıdır. Arolat, 1961'de Ankara'da eşi Mimar Şaziment Arolat ile birlikte Arolat Mimarlık'ı kurdu. Arolat, 2008'de EAA-Emre Arolat Architects’te Onursal Ortak olarak çalışmaya başladı. Peki Neşet Arolat kimdir?

Emre Arolat Architects Context Plurality kitabı New York'ta satışa çıktı!

Emre Arolat Mimarlık tarafından son dönemde üretilen çalışmaları içeren, EAA Emre Arolat Architects Context & Plurality adlı kitap, ilk olarak New York' ta satışa çıktı...

Emre Arolat'ın yeni kitabında Bergama Kültür Merkezi 'ne yer verildi!

Rizzoli New York tarafından basılan ve mimarlık otoritelerinden tam not alan kitapta, bir Emre Arolat projesi olan Bergama Kültür Merkezi 'ne de geniş yer verildi.

Şaziment Arolat biyografisi Haberi

Şaziment Arolat biyografisi

Şaziment Arolat kimdir?


Şaziment Arolat, 1935'de Bursa’da doğdu. 1959'da İstanbul Teknik Üniversitesi’nden mimar olarak mezun oldu ve Stuttgart’ta çalışmaya başladı.


Şaziment Arolat, Neşet Arolat’la birlikte, 1961 yılında Ankara’da Arolat Mimarlık’ı kurdu. 1968'de bürosunu İstanbul’a nakletti.


Şaziment Arolat, 1988'de Mimari Başarı Ödülü  ve 1992'de Yapı Dalı Başarı Ödülü sahibi oldu. 2008 yılında da EAA-Emre Arolat Architects’te Onursal Ortak olarak çalışmaya başladı.



Şaziment Arolat ve EAA-Emre Arolat Architects iletişim bilgileri!


Adres: Nispetiye Mah. Aytar Cad. No:24 Kat: 3-4 34340 1. Levent İstanbul, TR

Tel: +90 212 284 7073 pbx

Fax: +90 212 284 7063

E-Mail: [email protected]

Web: