05 / 05 / 2024

SÇD nedir

SÇD nedir

SÇD ile çevresel değerlendirme en başta yapılacağı için ÇED uygulamalarının da rahatlayacağını ifade eden Bakan Güllüce; “nerelere yatırım yapılacağı çok önceden belli olacak, yatırımcı da tedbirini önceden alarak ÇED sürecine girecek” dedi.

Isı pompası nedir, nasıl çalışır, evlerde nasıl kullanılır?

AB ülkelerinin Rusya'ya enerji bağımlılığından kurtulmak için kullanımının yaygınlaştırmayı düşündüğü ısı pompası nedir, nasıl çalışır, evlerde nasıl kullanılır? İşte detaylar...

Sıdıka Bebekoğlu kimdir?

Mimar Sıdıka Bebekoğlu kimdir? Sıdıka Bebekoğlu daha önce nerelerde görev yaptı. İşte Belgin Bilgiçin biyografisi...

Kanal İstanbul iyi çalışılmış, her ayrıntısı düşünülmüş bir projedir!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kanal İstanbul projesi tüm unsurları ve boyutlarıyla iyi çalışılmış, her ayrıntısı düşünülmüş bir projedir" ifadelerini kullandı...

Sur Yapı'ya Yılın İtibarlısı ödülü! 

Marketing Türkiye ve Akademetre Research & Strategic Planning ortaklığı ile bu yıl altıncı kez düzenlenen ‘The ONE Awards Bütünleşik Pazarlama Ödülleri’nde Sur Yapı, Gayrimenkul ve İnşaat kategorisinde “Yılın İtibarlısı” ödülünün sahibi oldu...

Sıdıkoğlu Güvenlik Nakliyat İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sıdıkoğlu Güvenlik Nakliyat İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 1 milyon TL sermaye bedeli ile Yıldırım Özcan tarafından kuruldu. 

Antalya Expo Kulesi'ne ''Dünya'nın En İyi Kültürel Yapısı'' ödülü!

Taca İnşaat'ın inşa ettiği Antalya’nın simge yapılarından biri olan Antalya Expo 2016 Kulesi, ENR tarafından Dünyanın En İyi Yapıları 2017 ödül töreninde “Dünyanın En İyi Kültürel Yapısı” ödülü aldı. 

1915 Çanakkale Köprüsü dünyanın en uzunu olacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, 1915 Çanakkale Köprüsü "2 bin 23 metre orta açıklığa sahip 1915 Çanakkale Köprüsü, dünyanın en uzun asma köprüsü olacak.'' dedi.

SÇD'ye tabi plan ve programlar!

Stratejik Çevresel Değerlendirme (SÇD), ilgili yönetmelikte belirlenen sektörler için gerekli oluyor. Peki, SÇD'ye tabi plan ve programlar nelerdir? İşte SÇD'ye tabi plan ve program listesi..

Daikin 13 Nisan'da basın toplantısı düzenleyecek!

Dünya iklimlendirme devi Daikin, basın toplantısı düzenleyecek. 13 Nisan'da gerçekleşecek toplantıya Daikin Türkiye CEO'su Hasan Önder katılacak.

Ankara TMMOB Şehir Plancıları Odası basın toplantısı düzenleyecek!

TMMOB Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi Bülent Arınç ile Melih Gökçek arasındaki polemiğe ilişkin basın toplantısı düzenleyeceğini açıkladı.

Yüreğir Kozan Çarşısı dönüşümünde konut sayısı artırıldı!

Yüreğir Belediyesi, Kozan Çarşısı ve Sanayi Çarşısı dönüşümünde 192 olan konut sayısını yaklaşık 5 kat artırıp 916’ya çıkaracak. Belediye 800 iş yerine karşılık sadece 140 iş yeri açacak.

Veraset ilamı çıkarma süresi nedir?

Ölüm halinde, murisin mirasçılarının kim olduğu, mirasçılık hakkına kimlerin sahip olduğunu gösteren belge veraset ilamı oluyor. Peki, veraset ilamı çıkarma süresi nedir? Veraset ilamı ne zaman alınmalı?

Miras davalarında temyiz süresi nedir?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu miras davalarında temyiz süresi nedir? sorusunu yanıtladı. İşte o yazı....

SÇD nedir Haberi

SÇD nedir


Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce,  Amerika ve Avrupa’da da yeni yeni uygulanmaya başlanan Stratejik Çevresel Değerlendirme’ ye (SÇD) geçmeye hazırlandıklarını açıkladı.


Artık, SÇD ile çevresel değerlendirme en başta yapılacağı için ÇED uygulamalarının da rahatlayacağını ifade eden Bakan Güllüce; “nerelere yatırım yapılacağı çok önceden belli olacak, yatırımcı da tedbirini önceden alarak ÇED sürecine girecek” dedi.  


Çevresel Etki Değerlendirmesi  (ÇED) raporlarını yakından ilgilendiren yeni bir uygulama hayata geçireceklerinin altını çizen Bakan Güllüce: “Stratejik Çevresel Değerlendirme adını taşıyan ve SÇD olarak bilinen yeni çalışma, sürdürülebilir kalkınma modeline hizmet edecek en önemli çevre koruma aracı olarak görülüyor” dedi.   


“Çevre duyarlı kalkınma” hedefliyoruz”


Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce: “Hazırlanacak yönetmelikle de,  sürdürülebilir bir çevre için ‘çevre duyarlı kalkınma' hedefliyoruz” dedi.  


-Daha Büyük Planlama-


Bakan Güllüce;...