01 / 05 / 2024

SÇD'ye tabi plan ve programlar!

SÇD'ye tabi plan ve programlar!

Stratejik Çevresel Değerlendirme (SÇD), ilgili yönetmelikte belirlenen sektörler için gerekli oluyor. Peki, SÇD'ye tabi plan ve programlar nelerdir? İşte SÇD'ye tabi plan ve program listesi..



Stratejik Çevresel Değerlendirme (SÇD), ilgili yönetmelikte belirlenen sektörler için kamu kurum/kuruluşlarınca hazırlanacak onaya/kabule tabi plan/programların planlama/programlama sürecinin başlangıcından itibaren, çevresel değerlerin plan/programa onayından/kabulünden önce entegre edilmesini sağlamak, plan/programın olası olumsuz çevresel etkilerini en aza indirmek, olumlu etkilerini de en üst düzeye çıkarmak ve karar vericilere yardımcı olmak üzere katılımcı bir yaklaşımla sürdürülen ve yazılı bir raporu da içeren çevresel değerlendirme çalışmaları oluyor.


SÇD Raporu, yetkili kurum tarafından, kapsam belirleme raporu çerçevesinde Ek-4’teki bilgiler esas alınarak ve istişare toplantısında belirtilen görüşler ile halkın ve Bakanlığın görüşleri doğrultusunda hazırlanan rapor olarak karşımıza çıkıyor. Peki, SÇD'ye tabi plan ve programlar nelerdir?


SÇD’ye tabi plan ve programların belirlenmesi

Bu Yönetmeliğin; a) Ek-1 listesinde yer alan plan/programlar ve bunlarda yapılacak revizyonlar,


b) Ek-1 listesinde yer almayıp 2 nci maddenin birinci fıkrası kapsamında bulunan plan/programlar ve bunlarda yapılacak revizyonlar ile bu Yönetmelik kapsamında yer alan plan/programlarda yapılacak değişikliklerin SÇD’ye tabi olup olmayacaklarının belirlenmesi amacıyla Ek-2’de yer alan eleme kriterlerine göre SÇD uygulamasına karar verilenler, SÇD’ye tabidir.


Ek-1 listesi

SÇD ye tabi plan ve programlar!


Ek-2 için tıklayın




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön