22 / 05 / 2024

Stratejik Çevresel Değerlendirmeye tabi projeler

Stratejik Çevresel Değerlendirmeye tabi projeler

Stratejik Çevresel Değerlendirme (SÇD), ilgili yönetmelikte belirlenen sektörler için gerekli oluyor. Peki, SÇD'ye tabi plan ve programlar nelerdir? İşte SÇD'ye tabi plan ve program listesi..

Gayrimenkul sektöründe metrekare bazlı satış fırsatı sunuluyor

Ev alamayan vatandaşlar gayrimenkul yatırım fonu ile tasarruflarını değerlendirmeye başladı. Buna göre, View Yapı kurduğu gayrimenkul yatırım fonu ile yatırımcıları küçük tasarruflarla projelere dahil etmeye başladığını açıkladı. İte ayrıntılar...

Gram altında dananın kuyruğu o tarihte kopuyor! Hemen buraya bakın!

Türkiye'deki altın yatırımcıları, iç ve küresel piyasalara odaklanarak altın yatırımlarını değerlendirmeye devam ediyor. Altın fiyatlarındaki değişiklikler, Federal Reserve (Fed) ve Jackson Hole toplantısından gelecek açıklamaların etkisiyle şekillenecek...

Hemen e-devletlerinizi açın! Yaşınız dolduysa 2.604 TL alacaksınız!.. Bu fırsat kaçmaz

Yaş koşulunu sağlayan vatandaşlara ödeme yapılacağı ilan edildi. E-devlet sistemi üstünden başvuruda bulunan kişilerin başvuru işlemleri değerlendirmeye alınacak. İşte merak edilen ödemeler konusundaki tüm ayrıntılar.

İş Bankası emeklilere bayram havası estirdi! Bu promosyon zevkten dört köşe edecek

Emekli promosyonunda vatandaş sürekli yapılan duyuruları ve en çok meblağı verenleri tercih etmeye çalışıyor. Bankalar da yeni müşteri potansiyeli için bu fırsatı değerlendirmeye çalışıyor. Bir güncelleme de İş Bankası'ndan geldi. Yaptığı promosyon güncellemesi emeklilerin gündemine oturdu.

Elektrikli araca talebin nedeni meğer çevresel değil ‘duygusal’mış!

Elektrikli araç almayı planlayanlar arasında yapılan araştırmada, Türk tüketicisinde gerekçe olarak çevre ile ilgili kaygılar ilk 5’e bile giremedi.

Halkbank kararı çıktı piyasa hareketlendi

ABD Yüksek Mahkemesi, Halk Bankasına ait "Yabancı Devlet Dokunulmazlık Yasası" kapsamında davanın düşmesi adına yaptığı başvuruyu değerlendirmeye alacağı oturumla avukatları dinlemeye karar verdi.

Ödenekte en büyük pay Hazine ve Maliye Bakanlığına gitti

Orta Vadeli Program'dan (OVP) 2023- 2025 yıllarına dair yapılan değerlendirmeye göre ödenekte en büyük pay Hazine ve Maliye Bakanlığının oldu.

Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği Resmi Gazete'de! İşte detaylar!

Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği bugünkü 31907 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe girdi. İşte detaylar...

Milyonlarca asgari ücretli çalışan Temmuz ayında zammı bekliyordu! Patronlar asgari ücrete zam için kararını verdi

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'ndan (TİSK) asgari ücretle ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada olası değerlendirmeye olumlu yaklaşılacağına yer verildi.

Sürdürülebilir gayrimenkule talep arttı!

Denge Değerleme, sürdürülebilirliğin stratejik önemine de vurgu yapmak her gün gelişen, değişen ve evrilen, ‘sürdürülebilirlik’ kavramanı en etkin anlamda özümsemek adına konunun uzmanları ile ‘Kalıcı Refahın Anahtarı Sürdürülebilirlik’ web konferansı düzenledi. 

Shell'den dikkat çeken açıklama: Bunu yapmak imkansız

Ukrayna savaşı Avrupa ülkelerini enerjide Rusya'ya bağımlılıktan kurtulmak için farklı alternatifleri değerlendirmeye almalarına neden oldu. Arayışlar devam ederken Shell'in CEO'su enerji geçişinin tamamlanmadan bağımlılıktan kurtuluşun olmadığını söyledi.

Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliğinde Değişiklik!

Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasın Dair Dair Yönetmelik bugünkü 31712 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İzmir'de Aliağa Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi inşa ediliyor!

İzmir Aliağa'da inşaatı devam eden  Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi'nin inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Hastanenin inşaatı yüzde 30 oranda tamamlandı. 

Stratejik Çevresel Değerlendirmeye tabi projeler Haberi

Stratejik Çevresel Değerlendirmeye tabi projeler

Stratejik Çevresel Değerlendirme (SÇD), ilgili yönetmelikte belirlenen sektörler için kamu kurum/kuruluşlarınca hazırlanacak onaya/kabule tabi plan/programların planlama/programlama sürecinin başlangıcından itibaren, çevresel değerlerin plan/programa onayından/kabulünden önce entegre edilmesini sağlamak, plan/programın olası olumsuz çevresel etkilerini en aza indirmek, olumlu etkilerini de en üst düzeye çıkarmak ve karar vericilere yardımcı olmak üzere katılımcı bir yaklaşımla sürdürülen ve yazılı bir raporu da içeren çevresel değerlendirme çalışmaları oluyor.


SÇD Raporu, yetkili kurum tarafından, kapsam belirleme raporu çerçevesinde Ek-4’teki bilgiler esas alınarak ve istişare toplantısında belirtilen görüşler ile halkın ve Bakanlığın görüşleri doğrultusunda hazırlanan rapor olarak karşımıza çıkıyor. Peki, SÇD'ye tabi plan ve programlar nelerdir?


SÇD’ye tabi plan ve programların belirlenmesi

Bu Yönetmeliğin; a) Ek-1 listesinde yer alan plan/programlar ve bunlarda yapılacak revizyonlar,


b) Ek-1 listesinde yer almayıp 2 nci...