04 / 05 / 2024

Gayrimenkul sektöründe metrekare bazlı satış fırsatı sunuluyor

Gayrimenkul sektöründe metrekare bazlı satış fırsatı sunuluyor

Ev alamayan vatandaşlar gayrimenkul yatırım fonu ile tasarruflarını değerlendirmeye başladı. Buna göre, View Yapı kurduğu gayrimenkul yatırım fonu ile yatırımcıları küçük tasarruflarla projelere dahil etmeye başladığını açıkladı. İte ayrıntılar...



Konut arzının yükselmesine yönelik hayata geçirilen gayrimenkul yatırım fonu alanında sektör hareketlendirdi. Kurduğu gayrimenkul yatırım fonu ile yatırımcıları küçük tasarruflarla projelere dahil View Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ali İmran Bozdoğan, Haber7'ye yaptığı değerlendirmede, gayrimenkul yatırım fonunun detaylarını kaydettti.

TÜKETİCİLER MİLYAR LİRALIK PROJELERDEN PAY ALIYOR

"Gayrimenkul yatırım fonu, gayrimenkul yatırımlarına fon payı aracılığı ile  dahil olmanın yolunu açan bir sermaye piyasası aracı" diye konuşan Bozdoğan, Gayrimenkul yatırım fonunun Sermaye Piyasası Kurulu'nun gözetiminde ve denetiminde bir sermaye aracı olduğunun altını özellile çizdi. 2024 yılının ilk yarısında konut talebinin yavaşlayacağını da söyleyen Bozdoğan, gayrimenkul yatırım fonu ile vatandaşların konut projelerine fon aracılığı ile dahil olup, pay alabilmesinin fırsat olabileceğini açıkladı. 

 Gayrimenkul sektöründe metrekare bazlı satış fırsatı sunuluyor

Bozdoğan "Bu yatırım fonlarının aynı zamanda kolay ulaşılabilir olduğuna dikkat çeken Bozdoğan, yatırımcıları küçük tasarruflarla projelere dahil ettiklerini de kaydettti.  Buan göre, gayrimenkul yatırım fonlarının, SPK denetiminde ve gözetiminde olması sebebiyle de güvenilir ve şeffaf olduğunu vurgulayan Bozdoğan, "Gayrimenkul fonları ile birlikte konut arzının da yükselmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

METREKARE BAZLI SATIŞ SİSTEMİ "METAFOR"

Öte yandan, View Yapı tarafından başlatılan 'Metafor AVM' projesi ile yatırımcılara metrekare olarak satış sistemi imkanı sunuyor. Projenin detaylarını anlatan Bozdoğan, "Metafor  Ankara  projemizi 2020 senesinden beri imalatı devam eden bir karma yaşam projemiz" diyen Bozdoğan, projenin 820 bağımsız alandan oluştuğunu ve içerisinde konut, AVM ve işyerlerinin bulunduğunu belirtti. Bu süreçte firma bünyelerinde yatırımcılara kolaylık sağlayacak finansman modelleri geliştirdiklerin ifade eden Bozdoğan, "Dönem dönem vade sürelerini uzatmaktayız  zaman zaman da peşinatları daraltıyoruz" diye konuştu. 

GAYRİMENKUL NEDİR?

Gayrimenkul, “Ev, tarla vb. taşınamayan varlık”, Kentbilim Terimleri Sözlüğü'nde; “Toplum yararı amacı ile getirilmiş sınırlamalar dışında, sahiplerine, bunları diledikleri gibi kullanma hakkı sağlayan toprak ve üzerindeki yapı ya da yapılar” olarak tanımlanmaktadır. 

Gayrimenkul mü, mevduat faizi mi?

Gayrimenkul yatırım fonlarının emlak sektörünü hareketlendirmesi bekleniyor!

Konut arzının artması için satış teşviki ve arsa gerekli!

Gayrimenkul sektörüne yeni nesil çözümler geliyor...


Geri Dön