17 / 07 / 2024

Kiralık ev bulmak zorlaşıyor! Ev sahipleri kiraya vermek yerine evlerini satıyor...

Kiralık ev bulmak zorlaşıyor! Ev sahipleri kiraya vermek yerine evlerini satıyor...

Merkez Bankası'nın yüksek politika faizi uygulaması nedeni ile nakdi olan vatandaşlar paralarını faizde değerlendirmeye devam ettiği kaydedildi.


Döviz ve altında al-sat kolaylığı!


Emlakçılar, vatandaşların evlerini kiraya vermek yerine satmayı tercih ettiğini, faiz getirisinin kiraya göre daha yüksek olduğunu kaydediyor. Merkez Bankası'nın yüksek politika faizi uygulaması nedeni ile nakdi olan vatandaşlar paralarını faizde değerlendirmeye devam ettiği ifade ediliyor.

Hükümetin seçimin ardından uygulamaya koyduğu yüksek faiz politikası diğer yatırım araçlarındaki getiriye ciddi bir alternatif olurken, vatandaşların Türk Lirası mevduata ilgisi de yükselerek devam ediyor. Bazı kişiler evlerini kiraya vermek yerine satarak mevduat faizinden yararlanmak istediği kaydedildi.

dunya.com'da yer alan habere göre; Kırşehir Emlakçılar Odası Başkanı Zeynel Biçici, kiralık ev arayanların temmuz, ağustos ve eylül ayı dönemlerinde ciddi oranda sorun yaşadığını ifade etti.

Kiralık ev bulmak zorlaşıyor! Ev sahipleri kiraya vermek yerine evlerini satıyor...

Biçici, "Birçok ev sahibi evini kiralamak yerine satmayı ve parasını bankada değerlendirmeyi tercih ediyor. Bu durum ise kiralık ev arayanlar için sıkıntı oluşturuyor. Kiracı ev sahibiyle kira parasında da dengesizlikler yaşıyor" diye konuştu.

Biçici, ev sahiplerinin evlerini satmasının önüne geçilemediğini kaydettiği açıklamasında; "Kiralık daire bulmak çok zor. Gurbetçilerle beraber memurlar için tayin dönemi olması kiracıyı da zorda bırakıyor. Ev sahibi evini satarak bankada değerlendirip parasıyla para kazanıyor. Ev sahibi 8 - 10 bin TL'ye ev kiralamak yerine parasını bankalarda değerlendirip ayda kiralamadan daha fazla gelir elde ediyor. Bu durum karşısında da kiracı zorda kalıyor."

Konut piyasasında yeni dönem: 'Ortak kredi' ile konut sahibi olmak kolaylaşacak!

Ankara'da 30 bin TL'lik evde 6 bin TL'ye oturan kiracı evi rehin aldı! Acil çözüm lazım...

Kiracısını evden çıkaramayan ev sahibi isyan etti! Mahkeme sonuçlanmıyor! İntihar mı edeyim?

Ev sahibi olmaya destek sunan 'konut mevduat hesabı' uygulaması nasıl işliyor? Gerçekçi mi?


Geri Dön