02 / 05 / 2024

Gram altında dananın kuyruğu o tarihte kopuyor! Hemen buraya bakın!

Gram altında dananın kuyruğu o tarihte kopuyor! Hemen buraya bakın!

Türkiye'deki altın yatırımcıları, iç ve küresel piyasalara odaklanarak altın yatırımlarını değerlendirmeye devam ediyor. Altın fiyatlarındaki değişiklikler, Federal Reserve (Fed) ve Jackson Hole toplantısından gelecek açıklamaların etkisiyle şekillenecek...



Gram altın yatırımcıları, küresel piyasalardaki en son gelişmeleri dikkatle izlemektedir. Bir süredir altın fiyatları nispeten istikrarlı bir seyir izlemekte ancak yatırımcılar, fiyatların yükselişe geçeceği umuduyla sabırsızlanmaktadır. Altın fiyatları, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) belirsizlik yaratıcı açıklamaları sonucu bir baskı altına girmiştir. Bu nedenle yatırımcılar, bu hafta düzenlenecek olan Jackson Hole toplantısında merkez bankası yetkililerinin açıklamalarını yakından takip edecekler.

Ons altın fiyatındaki belirsizlik, yerel piyasada gram altın yatırımcılarını da endişelendirmektedir. Fed'in son dönemde daha sıkı para politikası sinyalleri vermesi, ons altın fiyatlarını aşağı yönlü baskılamıştır. Altın, geçtiğimiz haftayı değer kaybıyla tamamladı ve bu hafta içerisinde yaşanacak yeni gelişmelerin fiyatlar üzerindeki etkisini beklemektedir. Dünya genelindeki birçok merkez bankası başkanını bir araya getirecek olan Jackson Hole toplantısı, piyasanın en önemli gündem maddelerinden biri haline gelmiştir.

 Gram altında dananın kuyruğu o tarihte kopuyor! Hemen buraya bakın!

ONS VE GRAM ALTIN UÇUŞA HAZIR!

Ons ve gram altın fiyatları, istikrarlı bir seyir izlemeye devam ederken, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırım kararlarına dair belirsizlikler de göz önünde bulunduruluyor. Uzun bir süredir zayıf seyir sergileyen ons altın, parasal sıkılaşma döneminin sona ermesiyle ilgili beklentilerle hareketlenmeyi bekliyor. Bazı uzmanlar, uzun vadede altın fiyatlarının 5-6 bin dolar seviyelerine kadar yükselebileceğini öngörüyor. Ancak ekonomistlere göre, bu yükseliş trendini başlatmak için altının öncelikle kısa ve orta vadede hedef olarak belirlenen 2 bin dolar seviyesini aşması gerekmektedir.

ÜNLÜ ANALİST RESMEN AÇIKLADI!

Yatırımcılar, altın fiyatlarının ne zaman yükseleceğini merak ederken, uzmanların görüşlerini yakından takip ediyor. İş Yatırım Uluslararası Piyasalar Direktörü Şant Manukyan, kısa dönemde altın yatırımcılarını bekleyen bazı zorluklara dikkat çekti. Manukyan, ilk olarak Fed'in belirsizliğini sorun olarak gösterirken, ikinci olarak gelişmekte olan ülke merkez bankalarının altın alımlarını azaltmasını da vurguladı.

Ünlü ekonomist, kısa vadedeki üçüncü sorunun ise Çin, Rusya ve daha yakın zamanda Hindistan'ın rupi politikası olduğunu ifade ediyor. "Eğer rupi, 83 seviyesinin üzerine çıkarsa, altın fiyatlarının yükselmeye devam edeceği bir piyasa oluşacak. Bu nedenle kısa vadede bu dinamikler altın piyasasını baskılıyor." Manukyan, orta ve uzun vadede ise altın fiyatlarının olumlu bir görünüme sahip olduğunu vurguluyor.

Vakıfbank'tan kentsel dönüşüm kredisi!
Emekli maaşına zam gelecek mi? Emekliye ek zam ne zaman yapılacak? Son dakika!
Emekli maaşını Ziraat, Vakıfbank ve Halkbank'tan alanlara 3 ay ödemesiz 100.000 TL ihtiyaç kredisi!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön