03 / 05 / 2024

Gram altında sakın tuzağa gelmeyin! Piyasalarda bu tuzak konuşuluyor! Piyasa Kahini İslam Memiş açıkladı

Gram altında sakın tuzağa gelmeyin! Piyasalarda bu tuzak konuşuluyor! Piyasa Kahini İslam Memiş açıkladı

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gram altında tuzağa gelinmemesine vurgu yaparak, hangi emtia araçlarının daha iyi kazandırabileceği üzerine konuştu? Peki gram altındaki tuzak ne? İşte detaylar…



Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, YouTube’daki Kafam karışık karar veremiyorum ne yapmalıyım?' isimli videosunda tartışılacak söylemlere imza attı. Memiş, “Sakın tuzağa gelmeyin” dedi.

Açıklamalarının her seferinde biz yatırım tavsiyesi olmadığını ifade eden Memiş, gram altın için uzun uzun konuşurken, doların iyi bir yatırım aracı olup olmadığını da açıkladı.

“BURADA SANIRIM BİR TUZAK VAR”

Memiş, dolarda bir tuzak olabileceğinin altını çizerken, “Sert dalgalanmaları özel olarak dolar tarafında izledik. 18.13'e kadar çıktı, 18 liraya oturan kur mevcuttu, 25 gün dolar sabitlenmiş haldeydi. Bu aradan sonra ise yukarı yönlü hamle yapması gayet normal. Bir de faiz indiriminin ardından dolar endeksinde hızlı yükseliş gerçekleşti. Geçen hafta 105'e kadar düşmüştü, bu düşüşe rağmen dolar - TL gerilememişti. Burada da ilginç bir durum yaşanmıştı. Bu kez dolar endeksi 108 seyirlerine çıktı, yani dünyadaki doların değeri, hali ile 18.10'dan kapanış yapan bir dolar kuru mevcut. Dolar ile alakalı kafamı karıştıran bir şey var. Burada sanırım bir tuzak var, uyanık olmak lazım. Dolar’ın tekrar 108'e gelmesine rağmen dolar – TL kurunun 18.13'ün üzerine atak gerçekleştirmemesi de kafamı bir hayli karıştırıyor.

Acaba tekrar 18'in altına sarkan bir geri düşüş olur mu? Olursa da benim için hiç sürpriz olmayacak. 17.98 lira kapanışları bile pozitif görünümü destekler. Dövize hamle yapacak olan kişiler, 17.98-18.20 lirayı takip etmeliler. 18 TL’nin altındaki sarkmayı tekrar panik olarak düşünmemek lazım.

17.98'in aşağısına düşerse, günlük kapanışlar gerçekleşirse 17.90'dan 17.80'den konuşabiliriz tekrar. Yılın son çeyreğinde ise 20 - 21 lira olarak düşündüğümü ifade ediyorum ama bu gidelim dolar alalım demek değil. Bu durumu bir kez daha düşünün. Yükseliş yaşanacaktır ama önemli olan sana getirisidir. 181 bin TL’ye 10 bin dolar aldın, 200 bin TL yaptın. 20 bin TL kazandın. Fakat onun karşısında bu hafta euro/dolar paritesi düştü, sterlin/dolar da ciddi anlamda gerilemiş oldu. Bu hafta onlarda da baskılanma yaşandı.

Gram altında sakın tuzağa gelmeyin! Piyasalarda bu tuzak konuşuluyor! Piyasa Kahini İslam Memiş açıkladı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön