19 / 05 / 2024

Gram altında sakın tuzağa gelmeyin! Piyasalarda bu tuzak konuşuluyor! Piyasa Kahini İslam Memiş açıkladı

Gram altında sakın tuzağa gelmeyin! Piyasalarda bu tuzak konuşuluyor! Piyasa Kahini İslam Memiş açıkladı

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gram altında tuzağa gelinmemesine vurgu yaparak, hangi emtia araçlarının daha iyi kazandırabileceği üzerine konuştu? Peki gram altındaki tuzak ne? İşte detaylar…



DOLAR KAZANDIRIR MI?

Euro, sterlin, altın, gümüşte de sert düşüşler yaşandı doların gücünden kaynaklı olarak. Şu an elinde dolar var, ne yapmalısın? Euro, sterlin, altın, gümüş almanın, dolar ile parite üzerinden bence dolara kıyas ile yıl sonuna göre kat kat fazla kazandırma ihtimali çok daha yüksek.

Sepetinizde en az 4 enstrüman mevcut olsun. 10 bin dolarınız var 2500 altın, 2500 gümüş, 2500 euro, 2500 sterlin alarak pariteden, aynen bu şekilde sepet oluşturabilirsiniz. Elimde 10 bin lira var, aynı şekilde. Bu sizin tercihiniz ile alakalı. Siz nasıl uygun görüyorsanız. Tasarruf sahibi sizlersiniz. Benim anlatmak istediğim, dolardan uzak durmak gerekiyor. 20 lirayı görecek dedim fakat getiri anlamında diğerleri daha fazla getirebilir diye duruyor” şeklinde konuştu.

GRAM ALTIN KESİNLİKLE ORAYA SARKACAK ALMAYIN

Memiş, dolara uzun uzun değinirken gram altının düşeceği miktarı da açıkladı. Ünlü uzman Memiş, tuzağa dikkat edilmesi gerektiğini söylerken, “Bugün gram altınımızı 1025 TL’den yerine koyduk. Büyük şok etkisine rağmen, dolar kurunun 18 liranın üzerine atak yapmasına rağmen, faiz kararına rağmen 1030'dan sattığımızı 1025-27 şeklinde yerine koyduk. Ons tarafında da sert düşüşler yaşandı çünkü. 1730 dolar güçlü destek şu zamanda. 1750 seviyesinde. Ben gram altın - TL fiyatında 1090, 1125, 1200 ve 1450 TL’yi telaffuz ediyorum, bunda bir problem yok. Kısa vadeli baskılanmalar yaşanacaktır, onlar ayrı. Şu anda ekranda gram altın - TL 1013 lira ama gerçek değeri 1018 - 1019'a geliyor. Siz ısrar ile 1030 - 35'ten gram altın almayın şeklinde bir uyarım vardı. Biz 1030'u gördük fakat almadık diyenler var. Fiyat ne kadar çok geriler ise makas aralığını o kadar çok açılır. Ben de diyorum ki, siz bir banka ile kuyumcu ile çalışmak zorunda mısınız? Bir sürü banka mevcut. Benim kuyumcum, yok senin kuyumcun, senin paran var, karşısında da menfaatin mevcut. 1013 şeklinde gösterilen gram altın 1018 TL ama ekranlarda yine makas açılıyor. 1030 lira gösteriyorlar.

“SAKIN TUZAĞA GELMEYİN”

Kesinlikle 1030 seviyesi üzerinden gram altın almayın. Çünkü o ücret 1030 lira seviyesi altına kesinlikle sarkacak. Size ekranlarda gram altın - lirayı 1000 lira şeklinde gösterecekler. Bin lira altında bile verseler, sakın tuzağa gelmeyin. O makas aralığı bugün 10 lira ise yarın 15 lira olacak. Aldığına inan, gördüğüne değil” şeklinde konuşarak piyasalardaki sahtekarlığı dile getirdi.

Gram altında sakın tuzağa gelmeyin! Piyasalarda bu tuzak konuşuluyor! Piyasa Kahini İslam Memiş açıkladı

EDİTÖR NOTU: Bu haber 22 Ağustos 2022 tarihinde saat 09.04'te yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,25 Türk Lirası, euro 18,32 Türk Lirası, altının gramı ise 1029 Türk Lirası değerinde.

Range Rover fiyatlarında ağustos son dakikası! Resmen belli oldu, sakın kaçırmayın! İşte 21 Ağustos 2022 fiyat listesi..

Türkiye’de satın alma gücü umutları yeşertiyor! Avrupa Birliği’nin yüzde 36 altında kaldık

Ucuz gıda mümkün olacak mı? AK Partili isim açıkladı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön