02 / 05 / 2024

Ucuz gıda mümkün olacak mı? AK Partili isim açıkladı

Ucuz gıda mümkün olacak mı? AK Partili isim açıkladı

Ukrayna’daki 20 milyon tondan fazla tahılın dünyaya dağılmasına ön ayak olarak az gelişmiş ülkeleri açlıktan kurtarmayı hedefleyen Türkiye’nin tahılda artan rekoltesi yüz güldürdü. AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, “Vatandaşımız daha ucuz gıdaya ulaşacak” ifadelerini kullanırken açıklamalard



Rusya ve Ukrayna arasında yaklaşık yedi aydır devam eden savaş sebebi ile duran tahıl sevkiyatı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yürüttüğü diplomasi ile yeniden başladı. Yaşanan olumlu gelişmenin ardından birçok ülkede yaşanacak olması ihtimal kıtlığın da önüne geçildi. Bu yıl yoğun yağış alan Türkiye’de ise tahılda artan rekolte, başta çiftçiler olmak üzere birçok kişinin yüzünü güldürürken geçen seneye göre artan tahıl üretimi, un ve ekmek fiyatlarında oluşabilecek fiyat artışının da önüne geçerek vatandaşı biraz olsun rahatlatacak.

UN İHRACATINDA BİRİNCİ TARIMSAL ALANDA İLK ON

Ülkemizin açtığı tahıl koridorunu ve yükselen verimi Akit’e değerlendiren AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, “Rusya - Ukrayna buğday üretiminde önde olan ülkeler. Aralarında çıkan savaş az gelişmiş ülkeleri açlıkla karşılaştırdı. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde yapılan girişimler sonucunda bu sorun çözülmüş oldu. Allah’a çok şükür Türkiye’de de bu yıl tahıl bereketli oldu. Edirne’de geçen yıla göre rekolte de ciddi yükseliş var. Türkiye bu konuda kendi kendine yeten bir ülke oldu. Fakat, biz un ihracatında dünyada birinciyiz. Yani bütün dünyaya un ihraç ediyoruz. Tüm bunların dışında makarna gibi çeşitli işlenmiş ürün de ihraç etmiş oluyoruz. Yani ülkemize katma değer veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Ucuz gıda mümkün olacak mı? AK Partili isim açıkladı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön