22 / 05 / 2024

SÇDye tabi projeler

SÇDye tabi projeler

Stratejik Çevresel Değerlendirme (SÇD), ilgili yönetmelikte belirlenen sektörler için gerekli oluyor. Peki, SÇD'ye tabi plan ve programlar nelerdir? İşte SÇD'ye tabi plan ve program listesi..

TOKİ'den hiç evi olmayanlara Mayıs müjdesi! 6 şehirde 2 bin 262 yeni konut yapılacak! TOKİ ihaleleri 2024!

TOKİ Mayıs 2024 ihalelerini tek tek açıkladı. Peki TOKİ'nin 6 şehirdeki 2 bin 262 yeni konutu hangi mahallelerde hayata geçirilecek? İhale tarihleri ne zaman? İşte TOKİ ihaleler ve TOKİ Mayıs 2024 yeni projeler...

Türkiye yüzyılı projeleri için kollar sıvandı! Dev projeler geliyor...

Türkiye yüzyılı projeleri için kollar sıvandı. Bu kapsamda Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren ihalesine bu yıl çıkılacak. Çukurova Havalimanı önümüzdeki günlerde açılacak. İşte detaylar...

Yap-işlet-devret projelerine bütçeden en az 37 milyar lira ödenecek!

Açıklanan rakamlara göre yap-işlet-devret projelerindeki işletmeci firmaların garanti gelirleri 2024 yılının Ocak ayında yıllık yüzde 86 yükseliş gösterdi. Söz konusu projeler için bütçeden bu sene en az 37 milyar TL ödeme yapılacak.

TOKİ'nin bitmeyen projeleri ve artan taksit tutarları mağdur ediyor: Vatandaşlardan 'Evlerimiz bitirilsin' çağrısı!

TOKİ, son günlerde sık sık tamamlanmayan projeler ve artan taksit tutarları ile gündeme geliyor. Vatandaşlar evlerinin bir an önce teslim edilmesini istiyor. 

TOKİ'den 3 yeni kampanya! 3 bin 868 taksitle 2+1 konut satacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın 3 yeni projesi için başvuru dönemi bugün başladı. Söz konusu projeler; Ankara, Kırıkkale ve Çorum'da yer alıyor.

TOKİ'den Ordu'ya 200 konutluk iki yeni proje geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Ordu'da iki yeni proje inşa edecek. Söz konusu projeler Aybastı ve Gürgentepe ilçelerinde yükselecek.

TOKİ'den bu ile 475 konutluk 3 yeni proje geliyor! Ucuz konut bekleyenler bu tarihleri sakın kaçırmayın!

2025 yılına kadar toplamda 500 bin konut hayata geçirmek için düğmeye basan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Nevşehir'de de 475 konutluk 3 yeni proje inşa edecek. Söz konusu projeler için tarihler tek tek açıklandı. Hemen bakın...

TOKİ'den dar gelirlilere son dakika müjdesi! 81 ildeki 150 bin konut için geri sayım başladı! Sakın kaçırmayın!

Yeni konut üretim çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın 81 kentte inşa edeceği projeler için geri sayım başladı. Söz konusu projeler için yüzde 10 peşinatın yanı sıra 180-240 ay vade imkanı sağlanacak.

TOKİ'den ucuz konut bekleyenlere son dakika müjdesi! 81 ildeki dar gelirliler dikkat! Hemen il il proje listesine bakın!

Yatırımlarını son sürat sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın 81 şehirde inşa edeceği projeler için geri sayım başladı. Söz konusu projeler için yüzde 10 peşinat ve 180-240 ay vade imkanı sağlanacak.

TOKİ'den İstanbullulara büyük müjde! 1.400'e yakın yeni konut geliyor! Dört gözle beklenen tarihler açıklandı!

2023 yılına kadar 1 milyon 200 bin yeni konut inşa etmeyi hedefleyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın İstanbul projeleri için beklenen tarihler açıklandı. Söz konusu projeler kapsamında İstanbul'a 1.400'e yakın yeni konut geliyor...

Türk müteahhitler için Kanada fırsatı!

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Kanada İş Konseyi Başkanı Nurdan Erbuğ, Kanada'da inşaat sektörü için büyük fırsatlar olduğunu söyleyerek yeni projeler için büyük potansiyel barındırdığını dile getirdi.

Kira davalarında temyiz sınırını aşanlar temyize tabi tutulacak!

Kira ilişkisinden doğan diğer davalardan üç aylık kira tutarı temyiz sınırının üzerinde olanlar temyize tabi olacak.

10 yıla sığan mega projeler!

Cumhurbaşkanı Repppp Erdoğan, "Geride bıraktığımız 2010'lu yıllarda ülkemize kazandırdığımız eserlere yenilerini eklemek için 2020'li yıllarda da çalışmaya, milletimize hizmetkar olmaya devam edeceğiz

SÇDye tabi projeler Haberi

SÇDye tabi projeler

Stratejik Çevresel Değerlendirme (SÇD), ilgili yönetmelikte belirlenen sektörler için kamu kurum/kuruluşlarınca hazırlanacak onaya/kabule tabi plan/programların planlama/programlama sürecinin başlangıcından itibaren, çevresel değerlerin plan/programa onayından/kabulünden önce entegre edilmesini sağlamak, plan/programın olası olumsuz çevresel etkilerini en aza indirmek, olumlu etkilerini de en üst düzeye çıkarmak ve karar vericilere yardımcı olmak üzere katılımcı bir yaklaşımla sürdürülen ve yazılı bir raporu da içeren çevresel değerlendirme çalışmaları oluyor.


SÇD Raporu, yetkili kurum tarafından, kapsam belirleme raporu çerçevesinde Ek-4’teki bilgiler esas alınarak ve istişare toplantısında belirtilen görüşler ile halkın ve Bakanlığın görüşleri doğrultusunda hazırlanan rapor olarak karşımıza çıkıyor. Peki, SÇD'ye tabi plan ve programlar nelerdir?


SÇD’ye tabi plan ve programların belirlenmesi

Bu Yönetmeliğin; a) Ek-1 listesinde yer alan plan/programlar ve bunlarda yapılacak revizyonlar,


b) Ek-1 listesinde yer almayıp 2 nci...