10 / 05 / 2024

SÇD raporu nedir

SÇD raporu nedir

Stratejik Çevresel Değerlendirme, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğin kapsamında yer alan sektörler için gerekli oluyor. Peki, Stratejik Çevresel Değerlendirme raporu nasıl hazırlanır?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi nedir? Kat karşılığı inşaat sözleşmesi nasıl olmalı?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi, inşaat projesinde önem taşıyan bir sözleşme türüdür. Müteahhit ve mülk sahibi ile imzalanan bu proje için belirlenen bazı kurallar vardır. Peki kat karşılığı inşaat sözleşmesi nedir ve nasıl olmalıdır? Kat karşılığı inşaat sözleşmesi hakkındaki detaylar…

Yarısı bizden kampanyası nedir? Yarısı bizden kampanyası şartları nelerdir? Yarısı bizden kampanyası ne zaman başlayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kentsel dönüşüm için 'yarısı bizden' kampanyasını duyurdu. Peki Yarısı bizden kampanyası nedir? İşte detaylar!

Yeşil mutabakatta belediyelere düşen nedir?

Son günlerde yeşil mutabakat gündemden düşmüyor. Peki yeşil dönüşüm sürecini belediyeler mi yönetecek? Yeşil mutabakatta belediyelere düşen nedir?

Kira artış sınırı nedir?

Kiracıya yapılacak zam, 2012 yılından beri yürürlükte olan Borçlar Kanunu kapsamında düzenleniyor. Peki, kira artış sınırı nedir? Kira artışları neye göre yapılır?

Kat mülkiyeti sözleşmesi nedir?

Kat mülkiyeti kurulma sürecinde gerekli beldeler ile tapu müdürlüğüne müracaat ediliyor. Tapu memuru kendisine yapılan müracaatın ardından kat mülkiyeti sözleşmesi hazırlıyor. Peki, kat mülkiyeti sözleşmesi nedir?

Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Raporu nedir?

Bir projeye başlamadan önce, çevreye olabilecek olumlu ve olumsuz etkilerinin belirlendiği sürece Çevresel Etki Değerlendirme süreci deniyor. Peki, Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Raporu nedir?

Rize ve Artvin'de Taşdibi HES projesi için halk toplantısı düzenlenecek!

Çayen Elektrik Üretim San. Tic. A.Ş tarafından; Rize ve Artvin'de Taşdibi HES projesi için 17 Şubat ve 18 Şubat 2015 günü saat 10:00'da halkın katılım toplantısı düzenlenecek.

Zonguldak'ta Etlik Piliç Yetiştirme Tesisi için halk toplantısı düzenlenecek!

Gökhan Çakmaklı tarafından; Etlik Piliç Yetiştirme Tesisi için 19 Şubat 2015 günü saat 14:00 'de halkın katılım toplantısı düzenlenecek. Bahattin Sezer Köy Camisi'nde toplanılacaktır.

TOKİ 4 ilde etüd raporu hazırlatıyor!

TOKİ Ardahan ve Niğde illerinde zemin etüd raporlarının hazırlanması ile Çorum ve Tunceli illerinde imar planına esas etüd raporu hazırlanması hizmet alım işi ihalesi 16 Şubat 2015'te saat 11:00'da yapılacak.

Alt kira sözleşmesi nedir?

Kiracı, kiraya verene zarar verecek bir değişikliğe yol açmamak koşuluyla, kiralananı tamamen veya kısmen başkasına kiraya verebileceği gibi, kullanım hakkını da başkasına devredebiliyor. Peki, alt kira sözleşmesi nedir?

Ankara Ayaş'ta Atık Ayrıştırma Tesisi projeleri için halkın katılım toplantısı düzenlenecek!

ITC Invest Tradıng ve Consultıng AG Türkiye Ankara Şubesi tarafından; Atık Ayrıştırma Tesisi projesi için 13 Şubat 2015 günü saat 10:30'da halk toplantısı düzenlenecek.

Kayseri'de Bazalt Ocağı projesi için halkın katılım toplantısı düzenlenecek!

Kilciler grup Tic. A.Ş tarafından; Bazalt Ocağı ve Kırma Eleme tesisi yapılması için 12 Şubat 2015 günü saat 14:00 'de halk toplantısı düzenlenecek.

İzmir'de Kalker Ocakları tesisi için halkın katılım toplantısı düzenlenecek!

Surtaş İşlet. İnş. San ve Nak. Ltd. Şti. tarafından; Kalker Ocakları , Kırma Eleme ve Hazır Beton Tesisi projesi için 12 Şubat 2015 saat 14:00'de halkın katılım toplantısı düzenlenecek.

SÇD raporu nedir Haberi

SÇD raporu nedir

Stratejik Çevresel Değerlendirme, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan  yönetmeliğin kapsamında yer alan sektörler için kamu kurum/kuruluşlarınca hazırlanacak onaya/kabule tabi plan/programların planlama/programlama sürecinin başlangıcından itibaren, çevresel değerlerin plan/programa onayından/kabulünden önce entegre edilmesini sağlamak, plan/programın olası olumsuz çevresel etkilerini en aza indirmek, olumlu etkilerini de en üst düzeye çıkarmak ve karar vericilere yardımcı olmak üzere katılımcı bir yaklaşımla sürdürülen ve yazılı bir raporu da içeren çevresel değerlendirme çalışmaları olarak ifade ediliyor.


SÇD Raporu, yetkili kurum tarafından, kapsam belirleme raporu çerçevesinde Ek-4’teki bilgiler esas alınarak ve istişare toplantısında belirtilen görüşler ile halkın ve Bakanlığın görüşleri doğrultusunda hazırlanan raporu oluyor. Peki, Stratejik Çevresel Değerlendirme raporu nasıl hazırlanır?


SÇD raporu hazırlama yükümlülüğü

Yetkili kurum; bu Yönetmelik kapsamında yer alan bir planlama/programlama sürecinin başlatılmasına karar verildiği aşamadan itibaren, söz...