17 / 05 / 2024

Sedesco abd arazi ihlali

Sedesco abd arazi ihlali

Demir Sabancı'nın ABD'deki emlak şirketi Sedesco, projesinde arazi ihlali yapıldığını iddia etti. Sabancı, 22 katlı ofis projesinde 60 santimetrelik arazi ihlali yaptıkları gerekçesiyle 1.5 milyon dolarlık tazminat talebinde bulundu.

Trakya Arazi Geliştirme Anonim Şirketi kuruldu!

Trakya Arazi Geliştirme Anonim Şirketi Beyoğlu'nda 253 bin 844,17 TL sermaye bedeli ile Abdülkadir Eriş, Muhlis Turan Eriş ve Nuran Eriş ortaklığında kuruldu.

Zuher Arazi Geliştirme Anonim Şirketi kuruldu!

Zuher Arazi Geliştirme Anonim Şirketi bugün Beyoğlu'nda 493 bin 289,76 TL sermaye bedeli ile Abdülkadir Eriş, Muhlis Turan Eriş ve Nuran Eriş ortaklığında kuruldu.

Nurer Arazi Geliştirme Anonim Şirketi kuruldu!

Nurer Arazi Geliştirme Anonim Şirketi bugün Beyoğlu'nda 6 milyon 146 bin 177,52 TL sermaye bedeli ile Abdülkadir Eriş, Muhlis Turan Eriş ve Nuran Eriş ortaklığında kuruldu.

ABD'nin en büyük arazi sahibi Bill Gates oldu! 

Dünyanın en zengin 4'üncüsü olan Microsoft’un kurucusu Bill Gates, ABD'deki en büyük tarım arazisine sahip kişi oldu. Gates 1 milyon dekarın üzerinde araziye sahip.

ABD'nin en büyük toprak sahibi Bill Gates neden bu kadar arazi aldığını anlattı!

Dünyanın en zenginleri arasında yer alan BillGates, komplo teorilerine de konu olan büyük arazi yatırımlarına ilişkin sessizliğini bozdu; satın almaların iklimle alakalı olmadığını, yatırım grubunun böyle tercih ettiğini belirtti.

ABD Sağlık Bakanlığı, göçmen çocuklar için Pentagon'dan arazi talep etti! 

ABD Sağlık ve İnsani Hizmetler Bakanlığı, ülkeye Meksika sınırından kaçak olarak gelen göçmen çocukları yerleştirmek için, Savunma Bakanlığından (Pentagon), Teksas'ta iki askeri üste yer tahsis talebinde bulundu. 

Ivanka Trump Creek Adası'ndan arazi satın aldı!

Eski ABD Başkanı, Donald Trump'ın kızı Ivanka Trump eski flörtü Tom Brady'nin yaşadığı Creek Adası'ndan 30 milyon dolara arazi satın aldı. 

Demir Sabancı, 80 milyon dolara Manhattan’da yer alıyor!

Demir Sabancı’ya ait gayrimenkul şirketi Sedesco, ABD’deki bir gayrimenkul şirketinden 80 milyon dolara yer almak için masaya oturdu.

ABD'li şirkete İstanbul Yeni Havalimanı'ndan arazi tahsisi!

İstanbul Yeni Havalimanı Arazi Tahsis ve Sözleşme İmza Töreni düzenlendi. ABD merkezli UPS, tamalandığında dünyanın en büyük havalimanı olacak olan İstanbul Yeni Havalimanı’na yeni tesis açacağını duyurdu.

Jeff Bezos, ABD'nin 25'inci en büyük arazi sahibi!

Amazon'un kurucusu olan Jeff Bezos, ABD'nin 25'inci en büyük arazi sahibi unvanına sahip. Bezos dünyanın ikinci en zengin adamı...

ABD Japonya'ya 40 bin dönümlük arazi devretti!

ABD, Japonya'nın Okinawa eyaletindeki askeri üssünden 40 bin dönümlük alanı Tokyo hükümetine törenle devretti. Binlerce kişi ise ABD'nin Okinawa'daki varlığını tamamen sonlandırması talebiyle eylem yaptı.

David Beckham, ABD'deki stadı için arazi aldı!

Beckham'ın, ABD'de sahibi olduğu futbol takımına ev sahipliği yapacak stadın arazisini satın aldığı açıklandı. Beckham'ın takımının, yeni kulüplerin katılmasının planlandığı Amerikan Futbol Ligi'nde 2018 yılında yer alması hedefleniyor.

Sedesco'nun ABD'deki projesinde arazi ihlali mi yapıldı?

Demir Sabancı'nın ABD'deki emlak şirketi Sedesco, projesinde arazi ihlali yapıldığını iddia etti. Sabancı, 22 katlı ofis projesinde 60 santimetrelik arazi ihlali yaptıkları gerekçesiyle 1.5 milyon dolarlık tazminat talebinde bulundu.

Sedesco abd arazi ihlali Haberi

Sedesco abd arazi ihlali

Demir Sabancı'nın ABD'deki emlak şirketi Sedesco, projesinde arazi ihlali yapıldığını iddia etti. Sabancı, 22 katlı ofis projesinde 60 santimetrelik arazi ihlali yaptıkları gerekçesiyle Güney Koreli Lotte Group ve New York Başpiskoposluğu'ndan 1.5 milyon dolarlık tazminat talebinde bulundu.


ABD'de emlak geliştirme işi yapan Sedes Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Demir Sabancı, New York Başpiskoposu ve Güney Kore'nin en büyük gruplarından Lotte ile davalık oldu. Sabancı'nın ABD'deki gayrimenkul şirketi Sedesco, New York'un Midtown bölgesinde 20 katlı ofis binası inşa etti. Ancak yapını yükseldiği araziyle ilgili anlaşmazlık çıktı. Sabancı, komşu arazinin sahibi New York Başpiskoposluğu ve kiracısı Güney Koreli Lotte'nin inşaat alanını 60 santimetre ihlal ettiği iddiasıyla mahkemeye gitti. Yargı için düğmeye basan Sabancı, 60 santimetrelik kaybı için karşı taraftan 1.5 milyon dolar talep...