06 / 05 / 2024

Seferihisar Sığacık mahallesi

Seferihisar Sığacık mahallesi

Turizmin parlayan yıldızı Seferihisar’ın sevimli mahallesi Sığacık’ın çehresi, 220 evi kapsayan yenileme ve düzenleme çalışmalarıyla değişti. Çalışmalar kapsamında elektrik ve su bağlantıları yapılırken, yollar granit küp taş döşendi.

Tehlike çanlarının çaldığı Ankara Varlık Mahallesi sakinleri kentsel dönüşüm bekliyor!

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen Kahramanmaraş depremlerinin yankıları sürerken, başkent Ankara'nın bir mahallesi için de tehlike çanları çalıyor.  Varlık Mahallesi sakinleri olası bir depreme karşı kentsel dönüşüm istiyor...

Ziraat GYO Genel Müdür Yardımcısı Levent Kılıç vefat etti!

Ziraat GYO Genel Müdür Yardımcısı Levent Kılıç vefat etti. Ziraat Finans Grubu ve Halkbank taziye ilanı yayınlandı. 

Kızılcahamam Kasaplar Çarşısı yıkılıyor!

Başkent Ankara Kızılcahamam'da, yangın sebebiyle büyük hasar gören Kasaplar Çarşısı yıkılıyor.

Kartal Soğanlık Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıktı!

Kartal ilçesi, Soğanlık Mahallesi, 10377 ada, 362 parselin bir kısmına ilişkin itiraz 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 26.10.2020 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı askıya çıktı.

Kaktüs Mimarlık Mühendislik Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kaktüs Mimarlık Mühendislik Ticaret Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda 250 bin TL sermaye bedeli ile Yusuf Osmanoğlu tarafından kuruldu.

Maltepe Başıbüyük Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıktı!

Maltepe ilçesi, Başıbüyük Mahallesi'ne ilişkin 1/5000 ölçekli 24.07.2020 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıktı.

Acıbadem Mahallesi muhtarlık binasının tahliye edilmesi kararı mecliste!

Üsküdar Belediyesi'nin Acıbadem Mahallesi muhtarlık binasının tahliye edilmesine dair karar meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Maltepe Başıbüyük Mahallesi 1/1000 ve 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıktı!

Maltepe ilçesi, Başıbüyük Mahallesi, 15610 ada, 3, 4 parseller, 15611 ada, 1, 2, 3, 4, 7 parseller ve bir kısım kadastral yol alanına ilişkin itiraz 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 26.10.2020 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı askıya çıktı.

Fatih Molla Aşkı Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıktı!

Fatih ilçesi, Molla Aşkı Mahallesi, 2636 ada, 3 ve 4 parsellerin bir kısmına ilişkin 1/5000 ölçekli 25.09.2020 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı tadilatı askıya çıktı.

Acıbadem Mahallesi Muhtarlığı binası için kaçak iddiası!

Üsküdar Belediyesi, Acıbadem Mahallesi Muhtarlığı verdiği tahliye kararının iptali üzerine başvuruda bulundu. Belediye yıllardır kullanılan muhtarlık binasının kaçak olduğunu öne sürdü.

Sığacık Turkey Otel İşletmeciliği Ve Turizm İnşaat Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

Sığacık Turkey Otel İşletmeciliği Ve Turizm İnşaat Danışmanlık Anonim Şirketi bugün Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Emre Teksöz tarafından kuruldu.

Kartal Soğanlık Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Kartal ilçesi, Soğanlık Mahallesi, 10625 ada, 20 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli 24.07.2020 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıktı.

Hınıs Başköy Barajı'nın gövde dolgusu tamamlandı!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Kaya Yıldız, Erzurum'da inşa edilen Hınıs Başköy Barajı'nın gövde dolgusunun tamamlandığını bildirdi.

Seferihisar Sığacık mahallesi Haberi

Seferihisar Sığacık mahallesi

Bölgedeki doku korunarak yenilenen evlerin tanıtım töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aziz Kocaoğlu, “Hep birlikte yerel kalkınmayı gerçekleştirmek için, sanayisinden turizmine, eğitiminden kültür sanatına, hizmet sektöründen tarihi mekanların ayağa kaldırılmasına kadar bir çok alanda çabalıyoruz. Yerel kalkınmanın en iyi örneklerinden birisini Seferihisar’da hayata geçiriyoruz. Bu projenin yaşaması için sahiplenilmesi için bundan sonra da desteğimizi sürdüreceğiz. Sığacık geliştikçe, belli bir noktaya geldikçe, bu kalkınmayı daha net göreceğiz. ‘Yavaş şehir’ felsefesinin sürdürülebilmesi için bisiklet yolunun tesis edilmesi gerekiyor. Bununla ilgili kamulaştırma çalışmalarına başladık” diye konuştu.


Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ise, “Bugünden itibaren Sığacık gerçek bir yaşayan tatil köyüne dönüşecek. İçinde yaşayanların hizmet verdiği bir yerelde kalkınma modeline başlıyoruz. Burada yılların çökmekte olan bir köyü ayağa kalkıyor” diye konuştu.


Projeden notlar

İzmir Büyükşehir...