08 / 05 / 2024

şehir hastanelerinde finansman

şehir hastanelerinde finansman

Sağlık Bakanlığı ile 'kamu özel işbirliği modeliyle' inşa edilecek şehir hastaneleri projesinde bankalarla anlaşma sağlandı. Rönesans Grubu’nun Adana’da inşa edeceği 1.550 yataklı şehir hastanesi için 11 bankadan 430 milyon euroluk kredi temin edildi

İŞKUR açıkladı! Şehir hastanelerine personel alımı yapılacak!

İŞKUR üzerinden yayınlanan açıklama kapsamında, farklı kentlerde şehir hastanelerinde istihdam edilmek üzere personel alımı yapılacağı duyuruldu. Yapılan açıklamada peki hangi şehir hastanelerine personel alımı yapılacak? 

Şehir hastanelerinde yap-sat dönemi başladı

Türkiye’de bir taraftan şehir hastaneleri hızla artarken, diğer taraftan da satışı için masaya oturulduğu kaydedildi. Buna göre, Devlet Yatırım Ofisi Başkanı Dağlıoğlu, KÖİ yöntemi ile yapılan projeler satışın masada olduğunu, 22 şehir hastanesinden biri için Körfez’den bir yatırımcı ile görüşmeleri

Şehir hastanelerinde kira garantisi dışında başka garanti var mı? Bakan Koca tek tek açıkladı! 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şehir hastanelerinde kira garantisi dışında başka garanti olup olmadığını açıkladı. İşte detaylar...

İŞKUR birçok ildeki şehir hastanelerine KPSS şartsız personel alımı yapacak! Detaylar belli oldu!

Türkiye İş Kurumu, pek çok ildeki şehir hastanelerinde istihdam edilmek üzere personel alımı yapılacağını duyurdu. Bu kapsamda, detaylar ve personel alımı yapacak şehir hastaneleri belli oldu.

Devlet Hastanesinde çalışmak isteyenler bakın hangi kadrolarda alım yapılacak!

İş arayanların gözü şehir hastanelerinde! İlkokul mezunu olanlar KPSS şartı olmadan başvuru yapabilecek. 30 farklı branşta personel alımı yapılacak ve şehir hastanelerinde yeni görevler verilecek. 

Şehir hastaneleri personel alımı ne zaman? Kaç kişi alınacak?

Şehir hastanelerinde istihdam edilmek üzere personel alımı yapacak. Hem de KPSS şartı olmadan alınacak personel için koşullar araştırılıyor. Peki Şehir hastaneleri personel alımı ne zaman? Kaç kişi alınacak? Başvuru şartları nedir?

Bakan Nebati Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı için imzaların atıldığını açıkladı!

Bakan Nebati, Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı'nın finansman ihtiyacı için imzaların atıldığını deklare etti.

Fikret Şahin'den 'Şehir hastanelerinde devasa kamu zararı var' iddiası!

CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin yaptığı açıklamada  şehir hastanelerinde devasa kamu zararı olduğunu öne sürdü.

Şehir hastanelerinde ticari alanların kiraları ödenmiyor iddiası!

Sağlık Bakanlığı’nın 2020 yılı Sayıştay raporunda, şehir hastanelerinde, hastaneleri inşa eden şirketlerin işlettiği ticari alanlara ilişkin usulsüzlüklere yer verildi. Buna göre, ticari alanlar için kira ödenmediği ileri sürüldü.

Şehir hastanelerinde kira ve hizmet bedeli için 16.4 milyar TL ayrıldı!

Rönesans Holding'in müteahhitliğini üstlendiği ve işletmesini yaptığı 5 şehir hastanesinin işletmesi Danimarkalı ISS'ye devredildi.

Üçyol-Buca Metrosu için İzmir Büyükşehir'in Hazine garantisiz dış kredi izni uzatıldı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Buca Metro Projesi’nin finansman görüşmelerine devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, “Hazine garantisiz dış kredi” kullanma iznini bir yıl daha uzattı.

Ankara Etlik Şehir Hastanesi'nde inşaat çalışmaları tekrar başladı!

Ankara Etlik Şehir Hastanesi projesini hayata geçiren Türkerler ve Astaldi ortaklığı, 883 milyon Euro tutarlı proje finansmanı kredilerini yeniden yapılandırdı. Yeniden yapılandırma sürecinin bittiği Ankara Etlik Şehir Hastanesi projesinde inşaat çalışmaları tekrar başladı.

Şehir hastanelerinde kira sözleşmesi tartışması!

TTB Merkez Konseyi Üyeleri, Sayıştay’ın 2019 Sağlık Bakanlığı Denetim Raporu’nda yer alan tespitlere vurgu yaparak, kamuyu zarara uğratan şehir hastaneleriyle yapılan sözleşmelerin “tazminatsız feshedilmesi” gerektiğini belirtti.

şehir hastanelerinde finansman Haberi

şehir hastanelerinde finansman


Sağlık Bakanlığı ile 'kamu özel işbirliği modeliyle' inşa edilecek şehir hastaneleri projesinde bankalarla anlaşma sağlandı. Rönesans Grubu’nun Adana’da inşa edeceği 1.550 yataklı şehir hastanesi için 11 bankadan 430 milyon euroluk kredi temin edildi. Bugün Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak’ın katılımıyla düzenlenecek törenle hastanenin temeli atılacak.  


16 hastane inşa edilecek 


Projeye göre 14 şehirde 24 bin yatak kapasiteli 16 hastanenin inşaatı devam ediyor. Fakat yakın gelecekte 20 şehirde daha hastaneler inşa edilecek. Hedef ise 2018 yılında 90 bin yatak kapasitesine ulaşmak. Finansman konusunda diğer iki önemli haber de Mersin ve Kayseri'den gelmişti. Şehir hastaneleri projesinde ilk kredi anlaşması Mersin Entegre Sağlık Kampüsü için yapıldı....