04 / 05 / 2024

Şehir hastanelerinin arazileri

Şehir hastanelerinin arazileri

Uluslararası Şeffaflık Derneği şehir hastanelerine ilişkin hazırladığı raporu yayımladı. Rapora göre, bazı hastaneler bataklık alana, şahıs arazilerine, bazıları hava kirliliğinin en çok hissedildiği alana yapıldığı ileri sürüldü...

Şehir hastanelerinin satışına ilişkin kritik açıklama: Körfezli yatırımcıyla görüşme sürüyor!

Devlet Yatırım Ofisi Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu, yaptığı açıklamada, daha küçük tesisleri tek bir çatı altında toplamak amacıyla inşa edilen 22 şehir hastanesinden bir tanesinin Körfezli bir yatırımcıya satışı konusunda görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

Şehir hastanelerinin kira bedeli 2024’te yüzde 108 artacak! Bir günlük kira bedeli 229 milyon TL!

Şehir hastanelerinin kira bedellerinin 2024 yılında yüzde 108 artacağı açıklandı. Ayrıca, 17 şehir hastanesine 25 senede aktarılacak parayla her biri 600 yataklı 875 adet devlet hastanesinin yapılabileceği belirtildi.

Şehir Hastaneleri personel alımı yapacak! Adaylarda KPSS şartı aranmayacak...

Şehir Hastanesi personel alımlarının başladığı açıklandı. Bu kapsamda alım yapılacak kadrolar ve Türkiye’nin farklı yerlerindeki şehir hastanelerinin çıktığı personel alım detayları verildi. İşte haberin ayrıntıları...

Şehir hastanelerinin kira giderleri ne oldu?

2020 senesinin ilk 10 ayında 4,5 milyar TL olan şehir hastanelerinin kira giderleri, 2021 senesinin aynı döneminde 9 milyar TL oldu.

Fikret Şahin: Şehir hastanelerinin kira-hizmet bedeliyle 62 hastane yapılabilir!

CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin yaptığı açıklamada, şehir hastanelerinin kira-hizmet bedeliyle toplam 62 hastane inşa edilebileceğini söyledi.

Şehir hastanelerinin kira bedelleri ne kadar?

SES ve Ankara Tabip Odası şehir hastanelerinin kira bedelleri hakkında çalışma gerçekleştirdi. 

2022 bütçesinde şehir hastaneleri için 14.1 milyar TL kira ödeneği ayrıldı!

2022 yılı bütçesinde sağlık için ayrılan kaynakta en büyük payın sahibi şehir hastaneleri oldu. Şehir hastanelerinin kiraları için 14 milyar 91 milyon 904 bin TL ödeme yapılacak. 

Şehir hastanelerinin kira bedelleri ilk altı ayda ne kadar oldu?

Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı Muhasebat Genel Müdürlüğü Temmuz 2021 merkezi bütçe verilerini duyurdu. Rekor seviyelere ulaşan kalemlerden biri de şehir hastanelerinin kiralarının içinde olduğu ‘bina kiralaması giderleri' oldu.

Şehir hastanelerinin inşaatlarında son durum ne?

13 şehir hastanesinin 2021 kira bedeli ile 10 Erzurum Şehir Hastanesi'nin yaptırılabildiği ortaya koyuldu. Sağlık alanında kamu özel ortaklığıyla inşa edilen 18 projenin maliyeti ise 96 Erzurum Şehir Hastanesi’ne denk oluyor. 

5 şehir hastanesinin Denimarkalı ISS'ye devriyle ilgili önerge verildi!

CHP Ankara Milletvekili Servet Ünsal, bazı şehir hastanelerinin işletme hakkının yabancı bir şirkete devredilmesiyle ilgili soru önergesi verdi. 

Fahrettin Koca'dan şehir hastanelerinin yabancılara satıldığı iddialarına yanıt!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Şehir hastanelerinin yabancılara satıldığı" iddiaları ile ilgili de önemli açıklamalar yaptı.

Rönesans Holding'ten şehir hastaneleri açıklaması!

Rönesans İşletme Hizmetleri şirketi; Adana, Bursa, Elazığ, Yozgat ve İstanbul Başakşehir şehir hastanelerinin işletmesinin Danimarkalı ISS şirketine satılması ile ilgili açıklama yaptı. 

Şehir hastanelerinin sözleşmelerinde müteahhit hakları korunuyor!

Şehir hastanelerinin sözleşmelerinde bulunan mücbir sebep maddesiyle müteahhitlerin sahip olduğu hakların korunduğuna dikkat çekildi. CHP Milletvekili Dr. Fikret Şahin, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Şehir hastanelerinin arazileri Haberi

Şehir hastanelerinin arazileri

Uluslararası Şeffaflık Derneği tarafından hazırlanan Şehir Hastaneleri 2020 raporu yayımlandı. Raporda, bazı hastaneler bataklık alana, şahıs arazilerine, kimileri ise hava kirliliğinin en çok hissedildiği yerlerde yapıldığı iddia edildi.

Cumhuriyet'ten Sena Yaşar'ın haberine göre; kimi hastane de ulaşımın olmadığı otoyollar arasına yapıldı. Raporda, özetle şu ifadelere yer verildi:

MALİYETLER KATLANDI

- Şehir hastanelerinin maliyeti, klasik kamu ihale yöntemlerine göre çok daha fazla. Bilkent Şehir Hastanesi için yapılan analizlerle klasik ihale yöntemlerine göre yüzde 173 daha maliyetli olduğu hesaplandı. İngiltere’de yapılan hesaplamalar ise maliyetin 3 katına kadar çıkabildiğini belirtiyor. Kayseri Şehir Hastanesi’nin 3.5 yıllık kirasıyla sabit yatırım tutarının karşılanacağı belirlendi.

İLGİNÇ ARAZİLER

- Kayseri Şehir Hastanesi için belirlenen arazi, bataklık alanında yer alıyor ve bir kısmı şahıslara ait. Elazığ Şehir Hastanesi için belirlenen arazinin bir bölümü...