03 / 05 / 2024

Şehir merkezini yeniden yapılandırıyoruz

Şehir merkezini yeniden yapılandırıyoruz

Kırıkkale'nin bugünü ve geleceğine yönelik değerlendirme yapmadan önce geçmişini iyi bilmek gerekir. En genel tanımıyla Kırıkkale bir Cumhuriyet kentidir. 81 il içerisinde köy. belde, kasaba, ilçe ve il statülerinin tamamını yaşamış tek şehirdir.

Kahramanmaraş'ta rezerv alanda kalan sağlam binalar da yıkılacak!

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, şehir merkezinin yeniden tasarlandığına, rezerv alan içinde kalan binaların sağlam bile olsa yıkılacağına dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Bursa Yenişehir'de yıkılan okul binalarının yeniden yapılması mecliste!

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkılan okul binalarının yeniden yapılması çalışmaları ve kapatılan öğretmenevi binası meclis gündemine taşındı. CHP'li Kayışoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Emin Koramaz: 'Yenişehir'in planlarına dava açacağız!

Kanal İstanbul için kurulması planlanan Yenişehir planları yeniden düzenlendi. Planlarda gölün etrafında turizm tesisleri öngörülüyor. TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, plan için “Tahribatın detayını kurallara bağlayan yıkıcı, dönüştürücü yeni ek hükümler” dedi. 

Kapalı Maraş'ın açılma süreci hızlandırılıyor!

Ankara ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) yönetimi, koronavirüsle beraber 1974 yılından bu yana kapalı olan Maraş'ın açılması hakkında çalışmalar hızlandı. 46 yıl boyunca kapalı olan "Hayalet Şehir" in yeniden faaliyete geçmesi için yol haritası belirlendi.

İtalya Taranto'da 1 Avro'ya ev satılacak!

İtalya'da birçok küçük köy ve kasabanın uyguladığı '1 Avro'ya ev' projesi ilk kez bir şehirde başlatılacak. Projeyle, tarihi kent merkezini yeniden canlandırmak hedefleniyor... 

Ümraniye- Ataşehir- Göztepe Metrosu'nun inşaatı yeniden başladı!

44 bin yolcu kapasiteli Göztepe-Ataşehir-Ümraniye Metro Hattı'nda inşaat çalışmaları yeniden başladı. 13 kilometre uzunluğundaki hattın 2022 yılında tamamlanması planlanıyor.

Eskişehir Millet Bahçesi yeniden değerlendirilecek!

Eskişehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yaptığı millet bahçesi plan notlarının yapılaşmayı artıracağını belirterek yeniden değerlendirmesine karar verdi...

Nevşehir Külliyesi'nin yapım çalışmaları yeniden başlıyor!

Yapım çalışmaları 3 yıl önce başlanan Nevşehir Külliyesi'nin yapım çalışmalarına bir süre ara verilmişti. Çalışmalar 3 Eylül Pazartesi günü yeniden başlayacak..

Mehmet Tutal: Konya Seydişehir yeniden inşa edildi!

Konya Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, bölgedeki yatırımlardan bahsetti. İlçelerin kamulaştırma çalışmalarıyla yeniden inşa edildiğini söyleyen Tutal, gelecekteki yatırımları anlattı.

Rize Salarha Tünelleri'nde sona gelindi!

Rize şehir merkezini güneye açacak olan Salarha Tünelleri’ndeki çalışmalar son sürat devam ediyor.

Bilkent Şehir Hastanesi çevresinde trafik akışı yeniden düzenlenecek!

Bilkent Şehir Hastanesi çevresindeki yeni yol çalışmalarıyla trafik akışı yeniden düzenlenecek.Çalışmaların 2 yıl sürmesi planlanıyor.

Eskişehir'deki tuğla ve kiremit fabrikası yeniden satışta!

Eskişehir 3. Satış Memurluğu, Eskişehir ilinin Tepebaşı ilçesinde bulunan tuğla ve kiremit fabrikasını yeniden satışa çıkardı. Daha önce Ocak ayında satışa çıkarılan fabrikanın toplam satış bedeli 33 milyon 898 bin 480 TL olarak belirlendi.

Havuzlu Çarşı projesi İskenderun'un kalbi olacak!

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, şehir merkezini daha modern hale getireceklerini belirtti. Başkan Seyfi Dingil, doktorlar caddesinde ve havuzlu çarşıda devam eden çalışmaları bölgedeki esnaflarla birlikte inceledi.

Şehir merkezini yeniden yapılandırıyoruz Haberi

Şehir merkezini yeniden yapılandırıyoruz

Kırıkkale'nin bugünü ve geleceğine yönelik değerlendirme yapmadan önce geçmişini iyi bilmek gerekir. En genel tanımıyla Kırıkkale bir Cumhuriyet kentidir. 81 il içerisinde köy. belde, kasaba, ilçe ve il statülerinin tamamını yaşamış tek şehirdir.


Cumhuriyetin kurulmasından sonra MKE Fabrikalarının 1926 yılından itibaren bu topraklara kurulması beraberinde bir şehrin oluşmasına da temel olmuştur. 1939 yılında belde, 1941 yılında Belediyelik ve 1944 yılında ilçe olan Kırıkkale 1989 yılında il olmuştur. Bugün dinamik nüfusu, artan iş fırsattan, kamu ve özel sektör yatırımlarının birleşmesi ile büyüyen ve gelişen bir il konumuna yükselen Kırıkkale geleceğin marka şehirleri arasında yerini alacaktır. Yerel yönetim olarak en önemli duruş noktamızın halkımızın yaşam seviyesini yükseltecek, kaliteli hizmet sunabilen, çözüm odaklı çalışan, insan ve birey merkezli bir yönetim anlayışıdır. Kırıkkalemizin var...