06 / 05 / 2024

şehir tiyatroları

şehir tiyatroları

1945 yılında Fatih Halkevi binası ve iki büyük şehir tiyatrosu inşa edilecekmiş. Belediye binasının bugünkü yerinde yapılmasına karar verilmesinden sonra Fatih ve Taksim'de iki şehir tiyatrosunun inşası kararlaştırılmış.

İBB, Yıldız Kenter Tiyatrosu'nu alıyor!

İBB’ye bağlı Şehir Tiyatroları Müdürlüğü, Yıldız Kenter tarafından kurulan Yıldız Kenter Tiyatrosu’nu İBB bünyesine katıyor.

Fatih Reşat Nuri Sahnesi yenileniyor!

İstanbul Şehir Tiyatroları’na bağlı Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nin yenilenmesini sağlayacak imar planı değişikliği süreci tamamlandı.

Reşat Nuri Sahnesi yeniden inşa edilecek!

Fatih’te Bozdoğan kemerlerinin bitişiğinde bulunan Şehir Tiyatroları’na bağlı Reşat Nuri Sahnesi yıkılarak yeniden inşa edilecek. Camdan yapılacak olan tiyatro binası 370 seyirci kapasiteli olacak.

Arnavutköy'ün yeni kültür merkezi tamamlanıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Süha Uygur, Arnavutköy Belediyesi tarafından inşa edilen yeni kültür merkezini gezdi.

Reşat Nuri Tiyatrosu yenileniyor!

Uzun zamandır kapalı duran Şehir Tiyatroları'na bağlı Reşat Nuri Sahnesi nihayet eri dönüyor. Yenileme işlemi yakında başlayacak. Yenileme projesinde göre sahne, tiyatronun ortasına alınarak 'meydan sahnesi'ne dönüştürülecek.

Novada Ataşehir’de perdeler çocuklar için açılıyor!

Ataşehir Belediyesi ve Novada Ataşehir AVM işbirliği ile ocak ve şubat aylarında Türkiye’ nin en ünlü çocuk tiyatroları ile çocuk oyuncak atölyelerine ev sahipliği yapacak...

Novada Ataşehir’de perdeler çocuklar için açılıyor!

Novada Ataşehir’de perdeler çocuklar için açılıyor. Novada Ataşehir Çocuk Kültür Merkezi ocak ve şubat aylarında Türkiye’nin en ünlü çocuk tiyatroları ile çocuk oyuncak atölyelerine ev sahipliği yapacak.

Eğlenceli ve eğitici çocuk tiyatroları Novada Ataşehir AVM’de!

Birbirinde eğlenceli ve eğitici çocuk tiyatrolarının ücretsiz biletleri 0216 575 65 20 No’ lu Novada Ataşehir AVM santral sisteminden temin edilebilir... Tiyatro programı haberimizde bulunuyor...

Kültür Merkezleri ve Şehir Tiyatroları'nın bakım ve onarım işi ihalesi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kültür Merkezleri ve Şehir Tiyatroları Hizmet Binalarının Giriş Düzenlemeleri ve Bakım Onarımlarının Yapılması yapım işi ihale edecek. İhale 24 Aralık 2013 tarihinde saat 10:00'da gerçekleştirilecek.

Eğlenceli ve eğitici çocuk tiyatroları Novada Ataşehir AVM’de!

Novada Ataşehir AVM Cemal Süreya sahnesinde Enis Fosforoğlu’nun yazıp yönettiği “Kurnaz Vezir” adlı Migros Çocuk Tiyatrosu, Dengeli Beslenme ve Sporun faydalarının anlatıldığı Banvit Çocuk Tiyatrosu aralık ayında çocuklar için sergileniyor.

Doğan Hızlan: Emek Sineması yıkılmamalı!

İstanbul kültür ve temaşa tarihini simgeleyen binalar onarılmalı ama yıkılmamalı. AVM'lerle ilgili yazımda, eski Şehir Tiyatroları'nın da yeniden yapılmasını önermiştim...

TOKİ Eskişehir Tepebaşı'nda 840 konut yaptıracak

TOKİ Eskişehir Tepebaşı Aşağı Söğütönü Mahallesi 2.bölge'de 840 konut yaptıracak

TOKİ Nevşehir'de 976 konut yaptıracak

TOKİ, Nevşehir'de konut ve cami yaptıracak

şehir tiyatroları Haberi

şehir tiyatroları



Fatih Halkevi ve iki büyük şehir tiyatrosu


Şehir Tiyatroları'ndan biri Fatih'te diğeri de Taksim Meydanı'nda yapılacak


    Yapılması kararlaştırılan Fatih Halkevi binasının Atatürk Bulvarı'nın Saraçhanebaşı ile Aksaray arasındaki kısmı üzerinde inşası münasip görülmüştü. Bu hususta evvelce tespit edilen arsa, bazı sebeplerden dolayı, uygun görülmemiştir. Yeniden seçilen arsa, Parti ve Belediye tarafından elverişli görülmüştür. Parti, arsası intihab edilen Eyüp Halkevi'nden sonra Fatih Halkevi'nden sonra Fatih Halkevi'nin inşasına başlanacaktır. 

    Fatih Halkevi'nin karşısında ve Atatürk Bulvarı üzerindeki Bozdoğan Kemeri ile Fatih Cami arasındaki sahada da Belediye Sarayı yapılacak, büyük Şehir Tiyatrosu da bulvarın -Saraçhanebaşı'na göre- sağ tarafında ve Şehzade Cami ile...