30 / 04 / 2024

Şehircilik İş Birliği Anlaşması

Şehircilik İş Birliği Anlaşması

Katar ve Türkiye arasında ‘Şehircilik İş Birliği Anlaşması’ imzalandı. Buna göre iki ülke ortaklaşa kentsel dönüşüm projeleri hayata geçirilecek.

Arnavutluk'a afet konutu yapımı iş birliği sözleşmesi imzalandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Arnavutluk Yeniden İnşa Bakanı Arben Ahmetaj, Arnavutluk Laç kentine inşa edilecek 522 konut, 37 ticari ünite ile 375 araçlık kapalı otopark inşaatlarını içeren "Afet Sonrası Konut Yapımı Alanında İşbirliği Sözleşmesi"ni imzaladı. 

Türkiye’de acilen Müteahhitler Odaları Birliği kurulmalı!

İMKON genişletilmiş Türkiye toplantısı, çevre ve şehircilik bakanı ve bakanlık üst bürokrasisinin katılımıyla gerçekleşti. İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu,Türkiye’de acilen Müteahhitler Odaları Birliği’nin kurulmasının gerektiğini söyledi.

Çipli beton için işbirliği protokolü imzalandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü ile Savunma Sanayii Müsteşarlığı arasında, inşaatlarda kullanılan betonun denetiminin elektronik ortamda yapılması adına yeni bir işbirliği protokolü imzalandı. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile DASK'tan işbirliği!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile DASK arasında Depremler sonrasında DASK kapsamında bulunan konut ve yapıların Hasar-Zarar tespitlerinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığın Personellerince yapılması amacıyla önemli bir işbirliği protokolü imzalandı.

Yapı sektöründe çalışanlar için iş birliği protokolü imzalandı!

Çevre ve Şehircilik, Milli Eğitim ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlıkları arasında, "Yapı Sektöründe Çalışan Meslek Erbablarının Mesleki Niteliklerinin Geliştirilmesi İşbirliği Protokolü" imzalandı.

KENTDER ve TDUB kentsel dönüşümde işbirliği yaptı!

Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Derneği KENTDER ve Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği TDUB, kentsel dönüşüm konusunda ortak faaliyet yürütmek üzere işbirliği protokolü imzaladı.

İnşaat alanı Ar-Ge çalışmaları için üniversitelerle işbirliği yapılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, inşaat alanına yönelik; binalarda gürültüye karşı koruma, binalarda enerji kullanımı, kaya oyma yapıların tasarımı gibi konuların Ar-Ge çalışmaları kapsamında üniversitelerle işbirliği yapıyor.

Avrupa Şehirler Birliği Bursa'daki sosyal projeleri beğendi!

Avrupa Şehirler Birliği (EUROCITIES) Sosyal İşler Forum Toplantısı için Bursa'ya gelen 120'ye yakın temsilci, Osmangazi Belediyesi'nin şehircilik ve sosyal belediyecilik alanında gerçekleştirdiği yatırımları ve projeleri gezdi.

Çevre eğitimine yönelik işbirliği protokolü imzalandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında çevre, su, hava ve enerji verimliği gibi konularda, eğitim ve çalıştaylar gerçekleştirebilmek için çevre eğitimine yönelik işbirliği protokolü imzalandı.

Çevre Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı'ndan çevre iş birliği!

Çevre Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı'ndan çevre iş birliği projesi gerçekleşiyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında bir iş birliği protokolü imzalanıyor.

Çevre eğitimine yönelik büyük işbirliği!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ülkemizin önde gelen STK’larından olan TESK arasında çevre eğitimine yönelik işbirliği protokolü imzalanıyor. İmzalanacak protokol üç yıl geçerli olup isteğe bağlı bir yıl daha uzatılabilecek.

Çevre eğitimine yönelik iş birliği protokolü 10 Temmuz'da imzalanacak!

Çevre ile ilgili bilinçlendirme ve koruma çalışmalarının kapsamını genişletmek adına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı arasında çevre eğitimine yönelik iş birliği protokolü imzalanıyor...

Kadir Topbaş yeniden Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı seçildi!

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Meclis Toplantısına, İçişleri Bakanı Efkan Ala ile Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce katıldı. Toplantıda ayrıca Encümen Üyeleri için de yeniden seçim yapıldı...

Şehircilik İş Birliği Anlaşması Haberi

Şehircilik İş Birliği Anlaşması

Türkiye, Katar'da askeri üs açıp asker gönderdi. Katar, Türkiye'deki birçok sayıda firmayı satın aldı. Türkiye'ye 500 milyon dolarlık uçak hediye eden Katar, Tank Palet Fabrikası'na da ortak oldu. Tüm bu gelişmeler sonraısnda şimdi de inşaat sektörünün kapıları, Katar'a açılıyor.

İKİ BAKANIN İMZASI VAR

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre; iki ülke arasında “Şehircilik İş Birliği Anlaşması”na imza atıldı. Katar ve Türkiye, kentsel dönüşüm, kentsel altyapı, akıllı şehirler ve sosyal konut üretimi için projeler üretecek. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Katar Belediye ve Çevre Bakanı Abdülaziz Bin Turki Al Subaie'nin imzaladığı anlaşmada, “Devlete ait taşınmazların elden çıkarılması ve satışı” başlıklı bir maddede ekledi.

TANK PALET'İN YARISI KATAR'IN

Sakarya'da bulunan milli Tank Palet Fabrikası, BMC'ye tahsis edildi. Katar da Tank Palet'in yüzde 50'sine ortak oldu.

DEVLET BİNALARI...