06 / 05 / 2024

Şehircilik Şurası yatay mimari

Şehircilik Şurası yatay mimari

Bugün gerçekleşen Şehircilik Şurası’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yatay mimari hakkındaki söylemleri ile ilgili Arıkan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Habip Arıkan şunları söyledi:

Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şurası 15 Eylül'de başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından İstanbul'da düzenlenecek ve 15 Eylül tarihinden itibaren 3 gün devam edecek "Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şurası" kapsamında yeni hazırlanacak olan deprem yasasının altyapısı oluşturulacak.

Yatay mimari tarzında ve mahalle kültürünü yaşatacak projeleri yapacağız!

Kentsel dönüşümle ilgili önemli açıklamalar yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Yatay mimari tarzında ve mahalle kültürünü yaşatacak projeleri yapacağız" dedi.

Sanayi alanları 'yatay yapılaşma' için şehrin dışına taşınacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Yatay mimari için şehirlerde yer yok" değerlendirmelerine katılmadığını ifade ederek, "Artık şehrin içinden çıkması gereken sanayi alanlarımız var. Bu alanları taşıyacağız." diye konuştu....

Şehircilikte yeni dönem! Yatay mimari esas alınacak!

ATO Congresium'da düzenlenen Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongre ve Sergisi'nin açılışında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ''Yüksek yapılara son verecek, şehircilik anlayışımızda yatay mimarinin esas olduğu bir dönemi başlatacağız" dedi.

Ekrem Yüce: Dikey değil yatay mimariyi önemsiyoruz!

İstanbul’da gerçekleştirilen ‘Dijital Şehircilik Zirvesi’ne katılan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, “Dikey değil yatay mimariyi önemsiyoruz” dedi.

Şehirler yatay mimariyle geleceğe hazırlanıyor!

Kentlerdeki  kentsel dönüşüm alanları, hükümetin yeni dönem şehircilik vizyonu doğrultusunda bölgenin de özellikleri dikkate alınarak yatay mimariyle geleceğe hazırlanıyor.

Esenler'de yatay mimariyle 5 bin rezerv konut üreteceğiz!

İstanbul’daki dönüşüm ile ilgili genel değerlendirmeler yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Esenler'de yatay mimariyle 5 bin rezerv konut üreteceğiz" dedi.

Murat Kurum: İmar planlarında yatay mimariye önem vereceğiz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Bakanlık olarak yeni imar planlarını hazırlıyoruz. Biz imar planlarında artık yatay mimariye önem vereceğiz. " dedi...

Kanal İstanbul'da yatay mimari esas alınacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Kanal İstanbul Projesi'nde yatay mimari esas alınacak; insan ölçeğinde, kadim değerlerini koruyan çevre dostu ve aynı zamanda afet riskini bertaraf eden sağlıklı ve güvenli yaşam alanları planlanacaktır." ifadelerini kullandı...

Murat Kurum: Yatay mimariye uygun şehirler inşa edeceğiz!

İstanbul'un millet bahçeleri açılışında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, vatandaşların hayat standartlarını yükselmek için yatay mimariye uygun şehirler inşa edileceğini söyledi.

Sakarya, yatay mimaride örnek şehir!

Yatay mimarisi ise Sakarya, Türkiye’nin örnek şehirleri arasına girdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Yatay mimar, farklı bir şehircilik anlayışının doğmasını sağlamıştır” dedi…

Cumhurbaşkanı Erdoğan: TOKİ vasıtasıyla 805 bin konut teslim ettik!

Şehircilik Şurası Genel Kurulu'na katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bugüne kadar TOKİ vasıtasıyla 805 bin konutu tamamlayarak hak sahiplerine teslim ettik" dedi.

2050'de Türkiye'nin yüzde 95'i şehirlerde yaşayacak!

ehircilik Şurası'nın Genel Kurul Toplantısı'nda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, 2017 itibarıyla şehirleşme oranının yüzde 88'e ulaştığını ve 2050'de Türkiye'nin yüzde 95'inin şehirlerde yaşayacağını söyledi.

Şehircilik Şurası yatay mimari Haberi

Şehircilik Şurası yatay mimari

Bugün gerçekleşen Şehircilik Şurası’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yatay mimari hakkındaki söylemleri ile ilgili Arıkan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Habip Arıkan şunları söyledi:

 

Bu yorumlara katılmamak mümkün değil. Ülkemizde şehir plancılığı kavramı ne yazık ki oluşamamıştır. Bu nedenledir ki, Sayın Cumhurbaşkanımız bu gün bu uyarıları yapmak zorunda kalmaktadır. Arıkan Yapı olarak Türkiye'de yatay mimarinin önemini yıllardır dile getiren ve Türkiye'nin ilk yatay yaşam projelerini gerçekleştiren firmayız. İnsanımızın en büyük hayali müstakil yatay bir yaşamda toprakla bütünleşebilmektir. Geliştirdiğimiz tek katlı villa projelerine olan talep bize insanımızın buna ne denli özlem duyduğunu kanıtlamaktadır. Şehirlerimizin ulaşım altyapılarına gerekli önemi vererek yatay yaşamı ulaşılabilir alanlara taşımamız mümkün. Bugün merkezi noktalardan çok uzak yerleşim alanlarında dahi otuz hatta kırk katlı binalara rastlamaktayız. Bu yapılanmaya ihtiyacımız...