25 / 08 / 2024

şehircilik uygulamaları

şehircilik uygulamaları

Ülkemizde binlerce insanı ilgilendiren Kentsel Dönüşüm Projeleri, tüm hızıyla devam ediyor. Belediyelerin kilit rol oynadığı bu dev çalışma, kamuoyu tarafından sadece bina yıkılıp yenisini yapmak gibi algılanıyor...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan rekor sayıda personel alımı! İş arayanların başına talih kuşu kondu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın, "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Uygulamalarında Sözleşmeli Personel Çalıştırılması" esaslarında düzenlemeye gidildi. Bu çerçevede 895 personel alımı gerçekleştirileceği duyuruldu.

Kentsel dönüşüm yalıtım uygulamaları için önemli bir fırsat!

İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Emrullah Eruslu, ‘8 Kasım Dünya Şehircilik Günü’ nedeniyle yaptığı açıklamada, son zamanlarda sık sık gündeme gelen kentsel dönüşümün yalıtımı uygulamaları için önemli bir fırsat olduğunu söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın sözleşmeli personellerine yeni düzenleme!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığında Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Uygulamalarında çalışan sözleşmeli personeller için yeni bir düzenleme yapıldı.

Murat Kurum: Tarımköy uygulamalarını ülke genelinde yaygınlaştıracağız!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Tarımköy uygulamalarını ülke genelinde yaygınlaştıracaklarını açıkladı. 

Dijital Şehircilik Zirvesi’nde akıllı şehir uygulamaları konuşuldu!

Dijital Şehircilik Zirvesi’nin ikinci panelinde akıllı şehir uygulamaları ve gelecekte neler yapılması gerektiği konuşuldu. Yazılım geliştiricisi firmaların temsilcileri, dijital şehircilik alanındaki uygulamalarını anlattılar...

Akıllı şehir uygulamaları hayata geçirilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından belirlenen hedefler kapsamında, akıllı şehir uygulamaları hayata geçirilecek. Bakanlık bu kapsamda 2020-2023 Ulusal Akıllı Şehirler Strateji ve Eylem Planı hazırladı...

Hüseyin Keskin: Sultanbeyli'nin ulaşım sorununu çözeceğiz!

Sultanbeyli Belediye Başkanı Keskin, "Sultanbeyli, akıllı şehircilik uygulamalarıyla yaşam kalitesini artıracak. Yenidoğan, Devlet Hastanesi, Çeşme Durağı arasında yeni metro hattını ilçemize kazandırarak ulaşım sorununu köklü bir şekilde çözmeye devam edeceğiz." dedi...

Çevre ve Şehircilik'in sözleşmeli personellerine yeni düzenleme!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığında Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Uygulamalarında çalışan sözleşmeli personellere yeni düzenleme geldi..

Mehmet Ceylan, Karaman'da Örnek İmar Uygulamaları'nı anlattı!

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Karaman Ermenek’te düzenlenen GAP ve KOP İllerinde Örnek İmar Uygulamalarının Yapılması Projesi’ne katıldı.

Zonguldak’ta çevre uygulamaları semineri düzenlendi!

Çevre ve Şehircilik Zonguldak İl Müdürlüğü tarafından sekiz ili kapsayan “İmar, Kıyı, Yapı ve Çevre Uygulamaları Bölgesel Semineri” Zonguldak’ta başladı.

Elmadağ'da imar uygulamaları gözden geçirildi!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Ömer Faruk Erciyes ve teknik personeli ile Belediyemizde yapılan toplantıda; İlçemizin üst ölçekteki planları ve mevcut imar uygulamaları incelenerek gözden geçirildi. Şehrin...

2. Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi 13 Mayıs'ta!

İlki Adana’da gerçekleşen “Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi”nin yeni ev sahibi Antalya olacak. 13 Mayıs’ta Türkiye’nin kentsel dönüşümü, geleceğin akıllı şehirleri, yatırım fırsatları ve şirketlerin en yeni uygulamaları konuşulacak.

Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi 13 Mayıs'ta!

İlki Adana’da gerçekleşen “Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi”nin yeni ev sahibi Antalya olacak. 13 Mayıs’ta Türkiye’nin kentsel dönüşümü, geleceğin akıllı şehirleri, yatırım fırsatları ve şirketlerin en yeni uygulamaları bu zirvede konuşulacak.

şehircilik uygulamaları Haberi

şehircilik uygulamaları

Kentsel Dönüşüm Projesi'ne yönelik hukuki süreç geçtiğimiz aylarda çıkarılan kanunla kolaylaştırıldı. Bu düzenleme şehirlerimizin kanayan yarası durumundaki mahalle ve semtlerin hızlı bir şekilde restorasyonunu sağlayacak.

Özel teşebbüsün de desteğiyle devam ettirilen 'Kentsel Dönüşüm Projesi' maalesef tam manasıyla uygulanamıyor. Zira kamuoyunda bu proje sadece bina yıkmak ve yenilerini yapmak olarak algılanıyor. Halbuki altyapı, yollar, geçitler, köprü, rekreasyon alanlı ve tüm işleyişiyle bir bütün olan Kentsel Dönüşüm Projesi bu algıdan dolayı akim kalıyor. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz ay Samsun'da yaşanan sel felaketi sonucunda Toplu Konut İdaresi'nin yeni yaptığı konutlar sel sularına teslim oldu. Dere yatağına yapılan modern görünümlü binalar çamur deryasına dönüştü ve sel sularında 11 vatandaşımız hayatını kaybetti.

Bu konuda II. Dünya Savaşı'nın ardından harabeye dönen Avrupa kentleri ve tsunami felaketiyle haritadan silinen...