25 / 07 / 2024

Şehircilik Uzmanı Recep Bozlağan

Şehircilik Uzmanı Recep Bozlağan

Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı ve İstanbul Araştırmaları Bilim Dalı Başkanı; Şehircilik uzmanı Prof. Dr. Recep Bozlağan kimdir? Recep Bozlağan İstanbul ile ilgili hangi kitaplara imza attı?

Ömer Bulut, Çevre, Şehircilik ve İklim Bakan Yardımcısı oldu! Mustafa Levent Sungur da TOKİ Başkanı olarak atandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla bazı bakanlık ve kamu kurumlarına ilişkin atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Çevre, Şehircilik ve İklim Bakan Yardımcısı oldu. İşte detaylar...

1954 yılında Yenikapı ve Sirkeci arası için yeni şehir planı hazırlanmış!

1954 yılında Şehircilik uzmanı Yenikapı ve Sirkeci arası için yeni bir plan hazırlanmış. Turizmin ön planda tutulmasının amaçlandığı planda, iki yer arasında asfalt yol yapılmasına karar verilmiş.

Murat Kurum yeniden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı oldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla 32590 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum oldu.

Caddebostan Çiftehavuzlar yolu 1938 yılında yapılmış!

1938 yılında, Şehircilik uzmanı B. Prost,  Kadıköy ve civarının nazım imar planını hazırlamış. Bu kapsamda Caddebostan Çiftehavuzlar yolunun da yapımına karar verilmiş.

Flaş..Flaş ekonomi uzmanı öyle bir asgari ücret tahmini yaptı ki.. Temmuz'da asgari ücrete zam olacak mı?

Türkiye'de hemen hemen herkes tarafından heyecanla açıklanması beklenen asgari ücrete ara zam için, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan müjdeyi vermişti. Şimdi herkesin aklında şu soru var;  asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? Ekonomi uzmanı Özgür Demirtaş'tan flaş açıklama geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin tamamını kuşatan yeni bir şehircilik atılımını başlattık!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sincan Lale Meydanı'nda "İlk Evim, İlk İşyerim Projesi İlk Temel Atma Töreni"nde yaptığı açıklamada, bgün itibarıyla Türkiye'de artık illerimizin, ilçelerimizin tamamını kuşatan yeni bir şehircilik atılımını başlattıklarını kaydetti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan 3 yeni atama!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan kararlara göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda üç yeni atama gerçekleştirildi. İşte o atamalar...

Halil Erdoğan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı oldu!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla bugünkü 31644 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre, Halil Erdoğan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı oldu...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda 5 personel görevinden alındı!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararlara göre,  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda 5 personel görevinden alındı...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı coğrafi bilgi sistemi uzman yardımcıları alacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bugünkü Resmi Gazete'de yer alan ilanla toplam 10 coğrafi bilgi sistemi uzman yardımcısı alacağını duyurdu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda 2 personel görevinden alındı!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararlara göre, Mardin Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mesut Ağrakçe ve Zonguldak Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Pelin Ayşe Yağız görevden alındı. 

Emin Oral Bülbüloğlu Ağrı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne atandı!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre, Emin Oral Bülbüloğlu Ağrı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne atandı.

Ertuğrul Çalışkan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı oldu!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre, Ertuğrul Çalışkan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı oldu...

Şehircilik Uzmanı Recep Bozlağan Haberi

Şehircilik Uzmanı Recep Bozlağan

Recep Bozlağan kimdir?

Recep Bozlağan, 28 Temmuz 1972 Kayseri/Develi doğumlu. 1978 yılında eğitim hayatına Kılıçarslan İlkokulu (Kayseri) ile başlayan Recep Bozlağan, 1983 yılında ilkokuldan mezun oldu. Recep Bozlağan bugün, Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı ve İstanbul Araştırmaları Bilim Dalı Başkanı ve Şehircilik uzmanı.


1983 yılında 50. Yıl Dedeman Ortaokulu'na (Kayseri) başladı ve buradan 1986 yılında mezun olan Recep Bozlağan Orta öğrenim hayatına Fevzi Çakmak Lisesi'nde başladı ve 1989 yılında aynı liseden mezun olarak Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTU) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü kazandı.


1994 yılında ODTÜ'den mezun olan Recep Bozlağan 1995 yılında Marmara Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü,  Kamu Yönetimi Anabilim Dalı, Mahalli İdareler ve Yerinden Yönetim Bilim Dalı'nda yüksek lisans programına başladı.  1996 yılında...