Recep Bozlağan kimdir?
Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı ve İstanbul Araştırmaları Bilim Dalı Başkanı; Şehircilik uzmanı Prof. Dr. Recep Bozlağan kimdir? Recep Bozlağan İstanbul ile ilgili hangi kitaplara imza attı?
Recep Bozlağan kimdir?
Recep Bozlağan, 28 Temmuz 1972 Kayseri/Develi doğumlu. 1978 yılında eğitim hayatına Kılıçarslan İlkokulu (Kayseri) ile başlayan Recep Bozlağan, 1983 yılında ilkokuldan mezun oldu. Recep Bozlağan bugün, Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı ve İstanbul Araştırmaları Bilim Dalı Başkanı ve Şehircilik uzmanı.
1983 yılında 50. Yıl Dedeman Ortaokulu'na (Kayseri) başladı ve buradan 1986 yılında mezun olan Recep Bozlağan Orta öğrenim hayatına Fevzi Çakmak Lisesi'nde başladı ve 1989 yılında aynı liseden mezun olarak Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTU) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü kazandı.
1994 yılında ODTÜ'den mezun olan Recep Bozlağan 1995 yılında Marmara Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Kamu Yönetimi Anabilim Dalı, Mahalli İdareler ve Yerinden Yönetim Bilim Dalı'nda yüksek lisans programına başladı. 1996 yılında programda birinci oldu. Yerel Hizmetlerin Özelleştirilmesi ve Bağcılar Belediyesi (İstanbul) Özelleştirme Uygulamaları konulu yüksek lisans tezi ile 1997 yılında yüksek lisans programını tamamladı.
Aynı yıl Marmara Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Kamu Yönetimi Anabilim Dalı, Mahalli İdareler ve Yerinden Yönetim Bilim Dalı'nda doktorasına başladı. 2001 yılında Belediyelerde Örgüt Geliştirme (İstanbul Büyükşehir Belediyesi Örneği) konulu doktara tezi ile doktor unvanını kazandı.
2006 yılında Belediyelerde Liderlik Yaklaşımları (İstanbul Büyükşehir Belediyesi Örneği) doçentlik tezi ile Doçent unvanını kazandı. Recep Bozlağan, evli ve iki çocuk babasıdır.
Recep Bozlağan, Büyükşehir belediye yönetimi, küresel şehirler, belediyelerde stratejik yönetim ve belediyelerde kurumsal gelişim konularında çalışmalar yürütmektedir. Başta İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İSKİ, İETT olmak üzere birçok belediyenin ve bağlı kuruluşlarının norm kadro, stratejik plan, performans programı, süreç analizi ve yeniden yapılanma çalışmalarının yürütülmesinde görev aldı.
Yerel yönetimler, şehir yönetimi ve İstanbul üzerine yayımlanmış 7 farklı kitabı bulunmaktadır:
“Yerel Hizmetlerin Özelleştirilmesi”,
“Belediyelerde Örgüt Geliştirme”,
“Liderlik Yaklaşımları ve Belediyeler”,
“İstanbul; Derinlik, Değişim ve Güç”,
“Türkiye'de Yerel Yönetimler (ed.),
“İstanbul; Kent ve Medeniyet” (ed.),
“İstanbul, Mekân ve İnsan” (ed.),
“İstanbul; Tarih ve Kültür” (ed.).