28 / 04 / 2024

Recep Bozlağan: Marmaray'a sistematik itibarsızlaştırma uygulanıyor!

Recep Bozlağan: Marmaray'a sistematik itibarsızlaştırma uygulanıyor!

İstanbul Araştırmaları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Recep Bozlağan, Marmaray'a karşı sistematik bir Marmaray'ın ulaşımının aksaması için bazı kişilerin sürekli imdat kollarını çekmesi üzerine vagonlara özel görevliler yerleştirildi...



Şehir Yönetimi uzmanı Prof. Bozlağan (küçük fotoğraf) "Metrobüse yapılan aleyhte kampanya, Marmaray'a da yapılmak isteniyor." dedi. 

FOTOĞRAF: ZAMAN itibarsızlaştırma uygulandığını söyledi. Bozlağan, Marmaray'ın Büyükşehir'e devredilmesini önerdi. 

Şehir Yönetimi Uzmanı Prof. Dr. 

Recep Bozlağan, Marmaray'ın sistematik biçimde i tibarsızlaş tırıl mak istendiğini söyledi. İlk hizmete girdiğinde metrobüs için yapılan faaliyetlerin, bugünlerde  Marmaray  için yapıldığı görüşünü savunan Bozlağan, "Uluslararası düzeyde stratejik bir ulaşım ve lojistik projesi olan Marmaray'ın imajı, bazı çevreler tarafından planlı ve sistematik bir şekilde zedelenerek metrobüsleştirilmeye çalışılmakta." dedi. 

Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı ve İstanbul Araştırmalan Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. 

Recep Bozlağan, şöyle konuştu: "Hatırlanacağı üzere metrobüs hattı ilk açıldığında da bazı kesimler topyekun saldırıya geçti. Metrobüsün imajının zedelenmesi ve halkın bu hizmetten soğutulması için olağanüstü çaba harcandı. Sonuçta büyük hizmet veren bir yatırım olan metrobüs günah keçisine dönüştürülerek itibarsızlaştırıldı. 

Aynı senaryo şimdi Marmaray için de uygulanmaya başlandı." Prof. Bozlağan, böylesi bir sistemin ilk defa uygulanması dolayısıyla ortaya çıkan işletme hatalarının abartılarak kamuoyuna yansıtılmasını dikkat çekici bulurken, "Hiçbir metro veya tramvay hattında imdat kolunu çekmeyen 'meraklı' İstanbullular, ne hikmetse Marmaray'da yanlışlıkla imdat kolunu çeker oldular!" dedi. 

Prof. Bozlağan, "Malum çevrelerin son umudu 'imdat kolu' oldu. Yapılan itibarsızlastırma çalışmalan neticesinde 'Marmaray'a bineceğime Boğaz'ı yüzerek geçerini' diyenlere dahi rastlıyoruz." şeklinde konuştu. Marmaray'a yönelik eleştirilerin her birinin ciddiyetle ele alınması gerektiğini ifade eden Bozlağan, "Bunlardan haksız ve insafsız olanlara gerekli cevapların verilmesi gerekmektedir. Bu amaçla, Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı, Manııaray hakkında ortaya atılan somlara ve iddia edilen sorunlara yönelik cevapları ve açıklamalan içeren yaygın bir bilgilendirme çalışması yapılmalı." dedi. Marmaray'ın Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü tarafından işletilecek olmasının da gözden geçirilmesi gerektiğin görüşünü savunan Prof. Dr. Recep Bozlağan, şöyle konuştu: "Marmaray'ın işletmesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmeli. İstanbul ulaşımındaki çok başlı yapılanma, trafik sorunlarının çözülmesini engelliyor. 

İstanbul trafiğinin çözümü için imar, yapılaşma, ekonomik ve ticari alanlar ile turizm yönetimi bütüncül bir çerçevede ele alınmalı." dedi. 


İSTANBUL İHA 


Geri Dön