05 / 05 / 2024

Şehirli Hakları Bildirgesi

Şehirli Hakları Bildirgesi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin yerel seçimlere dönük taahhütlerini içeren 11 maddelik manifestosunu açıkladı. Buna göre, yeni dönemdeki şehircilik vizyonu tamamen değişecek.

Ankara NataVega AVM'ye hayvanat bahçesi geliyor!

Ankara NataVega AVM'nin eksi ikinci katına hayvanat bahçesi yapılacak. Avukat Sedat Vural, AVM’ye hayvanat bahçesinin UNESCO Hayvan Hakları Bildirgesi ile Hayvan Hakları Yasası’na aykırı olduğunu söyledi.

Orge Enerji rüçhan haklarının satışını yaptı!

Orge Enerji Elektrik Taahhüt A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Orge Enerji Elektrik Taahhüt A.Ş. rüçhan haklarının satışını yaptı.

Apartmanda kiracı hakları nelerdir?

Konut kiralamalarında ev sahibinin olduğu gibi kiracının da birtakım hak ve sorumlulukları bulunuyor.Bu hak ve sorumluluklar kanun ile şekilleniyor.Peki apartmanda kiracı hakları nelerdir?

Müteahhit hakları nelerdir?

Müteahhit, (Yüklenici veya Üstenci) sözleşme ile yüklenilen işi veya projeyi gerekli yöntemle temin ve tamamlamayı tahahhüt eden özel veya tüzel kişiye verilen kişiye deniyor. Peki, müteahhit hakları nelerdir?

Tüketicinin seçimlik hakları 2015!

Ayıplı mallar karşısında tüketicilerin bazı seçimlik hakları bulunuyor. Satıcı, tüketicinin tercih ettiği bu talebi yerine getirmekle yükümlü oluyor. Peki, tüketicinin seçimlik hakları 2015 nelerdir? İşte yanıtı..

Kooperatif ortağının hakları!

Ortaklarının belirli ekonomik menfaatlerini ve özellikle meslek veya geçimlerine ait ihtiyaçlarını korumak için gerçek ve tüzel kişiler tarafından kurulmasına kooperatif deniyor.Peki kooperatif ortağının hakları nelerdir?işte,kooperatif ortağının hakları.

On yıllık kiracı hakları 2015!

Gayrimenkul sahipleri oturan kiracılarını belirli nedenlerle evden çıkarma hakkına sahip oluyor.Peki, on yıllık kiracı evden nasıl çıkarılır?İşte,On yıllık kiracı hakları 2015!

Emlakçı hakları 2015!

Taşınmaz mal alım satımı işlemlerinde taşınmaz mal sahipleri kadar emlakçıların da birtakım hakları,görevleri ve sorumlulukları bulunuyor.Emlakçı hakları nelerdir?İşte, emlakçı hakları 2015!

Apartman yöneticisi hakları ve görevleri!

Bir apartmanın sekiz veya daha fazla bağımsız bölümü varsa, yönetici atanması mecburi oluyor. Peki, yönetici nasıl atanır? Apartman yöneticisi hakları ve görevleri nelerdir? İşte apartman yönetimi..

Konutta tüketici hakları gözetilecek!

Geçtiğimiz haftalarda yürürlüğe giren yeni tüketici kanunu tüketicinin haklarını daha çok gözetecek maddeler içerirken, sektör temsilcileri ise kanun sayesinde bu alandaki çürük elmaların ayrılacağını düşünüyor.

Aile konutu üzerinde eşlerin hakları nelerdir?

Eşlerin aile yaşamlarını sürdükleri evin tapusu üzerinde "aile konutu şerhi" konulabiliyor. Bu şerhin konulması eşlere karşılıklı olarak bazı hak ve sorumluluklar yüklüyor. Peki, aile konutu üzerinde eşlerin hakları nelerdir?

Kuru mülkiyet sahibinin hakları nelerdir?

Emlak üzerinde hiçbir yetkisi olmayan ancak tapu üzerinde ismi yer alan kişiye kuru mülkiyet sahibi deniyor. Peki, kuru mülkiyet sahibinin hakları nelerdir? İşte, kuru mülkiyet sahibinin hakları

Mirasçıların hakları nelerdir?

Miras hukukuna göre, bir kimsenin vefatının ardından sahip olduğu mal ve haklar yasal mirasçılarına geçiyor. mirasçıların mirası kabul etme hakkı olduğu gibi mirası reddetme hakkı da bulunuyor. Peki, mirasçıların diğer hakları nelerdir?

Şehirli Hakları Bildirgesi Haberi

Şehirli Hakları Bildirgesi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin yerel seçimlere dönük taahhütlerinin yer aldığı 11 maddelik manifestosunu açıkladı. 

''Şehirleri daha ileri taşımanın sözü''

Hürriyet Gazetesi'nden Erdinç Çelikcan ve Gizem Karakış'ın haberine göre, belediyelerde hakka, adalete, hukuka aykırı davranan hiç kimsenin gözünün yaşına bakmayacağını açıklayan Erdoğan, “Halkımıza, yeni bir heyecanla şehirlerimizi daha ileriye taşımanın sözünü veriyoruz” diye konuştu. 

Belediye izleme sistemi

Başkan Erdoğan sözlerine şu şekilde devam etti: ''Şimdi de, ‘Tevazu, samimiyet ve gayretle memleket işi gönül işi’ diyerek, gönül belediyeciliği sözüyle milletimizin huzuruna çıkıyoruz. Halkımıza, yeni bir heyecanla, yeni bir vizyonla, kimi tecrübeli, kimi yeni ama birikimli ve vizyoner isimlerle şehirlerimizi daha ileriye taşımanın sözünü veriyoruz. Önümüzdeki dönemde, tıpkı ülkemizin diğer vizyoner projeleri gibi şehirlerimiz için de kısa, orta ve uzun...