21 / 05 / 2024

Şehitkamil gecekondulaşma

Şehitkamil gecekondulaşma

Hayal ettiği bir Şehitkamil ilçesini ilk dönemde belli bir noktaya kadar getirdiğini belirten Gaziantep Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, "Türkiye'de örnek olacak projeleri uygulamaya devam ediyoruz" ifadesini kullandı.

Fuzuli işgal ne demek? Fuzuli işgal nedeniyle tahliye nasıl olur?

Fuzuli işgal, gayrimenkul alanında kullanılan terimlerden biridir. Gecekondulaşma olarak da İngilizce’den Türkçe’ye geçen bu terimin asıl anlamını bilmekte fayda var. Gayrimenkul hukuğunda bu terim biraz farklı tanımlanır. Peki fuzuli işgal nedir ve yasal sonuçları nelerdir? 

Kaan Yücel: 'Kentsel dönüşümdeki en büyük sorun gecekondulaşma!'

Polat Gayrimenkul İcradan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Kaan Yücel, kentsel dönüşüme ilişkin açıklamalarda bulundu. Yücel, Kentsel dönüşümdeki problemlerden birinin gecekondulaşma olduğunu ifade eden “Gecekondu problemini çözmeden, kentsel dönüşümü çözemeyiz" dedi.

Bursa'da kiralık ve satılık ev fiyatları rekora koşuyor!

Kiralık ve satılık evlerdeki fahiş fiyatlar sebebiyle Bursa’nın yeni bir gecekondulaşma tehdidiyle karşılaştığına dikkat çeken BEMO Başkanı Erdal Çelebi, “Bu tehlikeyi birlikte görüp, kontrol etmemiz lazım. Vatandaşa yaşanabilir alanların düşük maliyetlerle teslim edilmesi gerekiyor” diye konuştu.

200 milyarlık dönüşüm çalışması hız kazandı!

Hükümet, çarpık yapılaşma, gecekondulaşma, kaynak yetersizliği, hukuki sorunlar nedeniyle büyük sorunlar yaşayan şehirlerin sorunu çözmek için dönüşüm çalışmalarına hız verdi..

Gaziantep Şehitkamil'de asfaltsız yol kalmayacak!

Şehitkamil Belediyesi, Seyrantepe Mahallesi’nde yeni imara açılan bölgelerde yol açma çalışmaları ve alt yapısı tamamlanan yollarda asfalt çalışmasına başladı. Asfaltlama çalışmalarıyla birlikte Seyrantepe Mahallesinde asfaltsız yol kalmayacak.

Şehitkamil'in tüm mahallelerine sosyal tesis geliyor!

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 2016 yılı içerisinde imar, yol açma ve sosyal tesis yapımı konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Şehitkamil yatırımları artarak sürecek!

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 2016 yılı içerisinde imar, yol açma ve sosyal tesis yapımı konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Şehitkamil imar ve sosyal tesis yapımında 2016'da fark yarattı!

GAZİANTEP'te merkez ilçe Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 2016 yılı içerisinde imar, yol açma ve sosyal tesis yapımı konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Gaziantep Şehitkamil'de yeni yollar açılıyor!

Şehitkamil Belediyesi, Aktoprak Mahallesi’nde yeni imara açılan bölgelerde yol açma çalışmaları ve alt yapısı tamamlanan yollarda asfalt çalışmasına başladı. Yapılan çalışmalardan memnun kalan vatandaşlar Başkan Rıdvan Fadıloğlu’na teşekkür etti.

Türkiye'de gecekondu devri kapandı!

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Türkiye'nin hızlı göç sonucu karşı karşıya kaldığı gecekondulaşma sorununu son 20 yılda yüzde l'in altına düşürdüğünü söyledi.

Şehitkamil'de yeni yol açma çalışmaları başladı!

Şehitkamil Belediyesi, Yeni Adliye Yolu ile Araban Yolu arasında yaptığı yol açma çalışması sonucunda şehrin doğusuyla batısını birbirine bağlıyor.

Şehitkamil Belediyesi'nde emlak vergisi mesaisi!

Şehitkamil Belediyesi; emlak, çevre temizlik, ilan ve reklam vergilerinin birinci taksit ödemeleri konusunda vatandaşları uyardı. Şehitkamil Belediyesi, vatandaşların mağdur olmamaları için Cumartesi ve Pazar günü de mesai bitimine kadar açık olacak.

İzmir'de gecekondulaşma deprem riskini artırıyor!

Posta Ege gazetesi köşe yazarı olan Saadet Mançe bugünkü yazısında İzmir'deki mimari yapıları ve yapılaşmayı anlattı. İşte o yazı...

Şehitkamil gecekondulaşma Haberi

Şehitkamil gecekondulaşma

İlçe genelinde uyguladığı örnek proje, altyapı, üstyapı, yol açma ve genişletme çalışmalarıyla adından sıkça bahsettiren Gaziantep Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, geçmiş 7 yıllık görev süresini Habertürk Gazetesi Güneyli Temsilcisi Aliye Gültekin'e anlattı. 


Belediye bünyesinde hizmet veren Dülük tabiat parkı, Şehitkamil kültür ve kongre merkezi, gıda bankası, sosyal tesis, aile merkezi, etüt merkezi, gençlik merkezi, okuma merkezi ve spor salonu aracılığıyla yüz binlerce kişiye ev sahipliliği yapan, yeşil alanların oluşturulmasında da önemli rol üstlenen Şehitkamil Belediyesi, uyguladığı sosyal projelerle her yaştan vatandaşın yüzünü güldürüyor. Yapılan projelerin ortak kararlar sonrasında hayata geçildiğini belirten Fadıloğlu, belediye çalışmalarının bir ekip işi olduğunu söyledi. 


Fadıloğlu, "Bu iş bir ekip işi tek başınıza yapılan bir iş değil. Belediyenin en alt kademesinden, en üst kademesine kadar tüm...