05 / 05 / 2024

Şehzade Cihangir Camisi

Şehzade Cihangir Camisi

Kanuni Sultan Süleyman tarafından oğlu Şehzade Cihangir için Beyoğlu'da yaptırdığı camii yeniden inşa edildi. Mimar Sinan tarafından yapılan camii hizmete açıldı.

Antalya’daki Şehzade Korkut Camisi restore ediliyor!

Antalya Kaleiçi’nde bulunun Şehzade Korkut Camisi restore ediliyor. Yıkıntıda bulunan taşlar yapay zeka aracılığıyla birleştiriliyor. Cami bu yıl açılacak.

Şehzade Korkut Camisi 2021'de açılacak! 

Restorasyonu devam eden Şehzade Korkut Camisi 2021 yılında hizmete açılacak. AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu ve AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş camideki çalışmaları inceledi.

Şehzade Korkut Camisi 123 yıl sonra külahına kavuştu! 

Antalya'da bulunan ve bir süredir restorasyon çalışmaları nedeniyle tadilatta olan Şehzade Korkut Camisi'nin külahı 123 yıl sonra yerine takıldı. 

Antalya Şehzade Korkut Camisi için ilk taş koyuldu!

Antalya'da 1896 yılında çıkan yangın sonrasında kullanılamaz hale gelen Şehzade Korkut Camisi'nde restorasyon çalışmaları kapsamında ilk taş yerine konuldu.

Cihangir Camisi yenilendi!

1559 yılında Sultan Süleyman tarafından oğlu Şehzade Cihangir için Mimar Sinan’a yaptırılan Cihangir Camisi yenilendi...

Mimar Sinan'ın Beyoğlu'da yaptığı cami yeniden açıldı!

Kanuni Sultan Süleyman tarafından oğlu Şehzade Cihangir için Beyoğlu'da yaptırdığı camii yeniden inşa edildi. Mimar Sinan tarafından yapılan camii hizmete açıldı.

Beyoğlu Cihangir Camisi'nde silüet korkusu!

İstanbul Beyoğlu'nda yer alan ve Kanuni Sultan Süleyman döneminde, 1559 yılında Mimar Sinan’ın yaptığı Cihangir Camisi'nde silüet korkusu yaşanıyor. 

Cihangir Camii restore edilecek!

İstanbul'un en görkemli tarihi yapılarından Cihangir Camisi restore ediliyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak çalışma kapsamında tarihi yapı baştan sona yenilenecek..

Konya Yavuz Sultan Selim Camisi’nin temeli atıldı!

Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediyesi, Karatay Müftülüğü ve Yavuz Sultan Selim Camisi Kız Kuran Kursu Yaşatma ve Dayanışma Derneği öncülüğünde yapılacak Yavuz Sultan Selim Camisi’nin temeli yapılan dualarla atıldı...

Kıvanç Tatlıtuğ-Başak Dizer çifti Cihangir'de ev arıyor!

Ünlüler dünyasının gözde semtlerinden Cihangir, Kıvanç Tatlıtuğ ve sevgilisi Başak Dizer’i de sonunda kendine çekti. Yıllardır Ulus’ta oturan Tatlıtuğ, Dizer’le beraber taşınabilecekleri bir daire bulmak için Cihangir’deki emlakçıları dolaşmaya başladı...

Elazığ Yeşilyurt Camisi 8 ayda tamamlandı!

Yeşilyurt mezrasında 8 ayda tamamlanan cami hizmete açıldı. Elazığ -Diyarbakır karayolu 10. kilometresinde bulunan Yeşilyurt Camisi'nin Türkiye’nin en kısa sürede tamamlanan camisi olma özeliği taşıdığı belirtildi...

Diyanet, Ortaköy Camisi'nin benzerini Küba'da inşa edecek!

Türkiye Diyanet Vakfı, İstanbul'daki Ortaköy Camisi'nin benzerini Küba'nın başkenti Havana'da yapmak için çalışmalara başladı. Küba Din İşleri İdaresiyle görüşen vakıf yöneticileri, ilk kazmayı vurmak için onay bekliyor.

Avcılar Cihangir Mahallesi EÜAŞ alanının imar planı 1 Mayıs'ta askıdan indiriliyor!

Avcılar Cihangir Mahallesi, Elektrik Üretim Anonim Şirketi Alanına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı, 1 Mayıs 2014 Perşembe günü askıdan indiriliyor. İşte o planlar...

Şehzade Cihangir Camisi Haberi

Şehzade Cihangir Camisi

İstanbul Boğazı'na hakim bir noktada konumlanan Cihangir Camii yeniden inşa edildi. Mimar Sinan tarafından 1559 yılında yapılan cami hizmete açıldı.

Hürriyet'te yer alan habere göre, Kanuni Sultan Süleyman tarafından oğlu Şehzade Cihangir için yaptırdığı cami 5 yangından sonra Sultan 2. Abdülhamid tarafından yeniden yaptırıldı. Cihangir Camisi, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen retorasyon çalışmalarıyla ihya edildi.

3 yıl süren restorasyon çalışmalarının ardından yeniden açılan cami için 14 milyon 765 bin TL harcandı. Kadıoğlu İnşaat Taahhüt Kollektif Şirketi ile Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen yenileme çalışmaları 27 Haziran'da tamamlandı. 

Koruma Kurulu onaylı restorasyon projesinde batı minarenin petek bölümünün sökülerek yeniden örülmesi  istendi. Kotlarda yapılan tespitler sonucunda düşeyde zıvana kullanılmadan yapıldığı tespit edildi. Proje Danışman Yrd. Doç. Dr. İhsan Engin Bal tarafından hazırlandı....