06 / 05 / 2024

şehzade korkut cami

şehzade korkut cami

Restorasyonu devam eden Şehzade Korkut Camisi 2021 yılında hizmete açılacak. AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu ve AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş camideki çalışmaları inceledi.

Antalya’daki Şehzade Korkut Camisi restore ediliyor!

Antalya Kaleiçi’nde bulunun Şehzade Korkut Camisi restore ediliyor. Yıkıntıda bulunan taşlar yapay zeka aracılığıyla birleştiriliyor. Cami bu yıl açılacak.

Valilikten Mühendis Korkut Küçükcan'ın ölümü ile ilgili açıklama!

Gaziantep Valiliği mühendis Korkut Küçükcan'ın Akkent'teki cami inşaatında kubbeye beton dökmek amacıyla kurulan iskelenin çökmesi ve enkaz altında kalması ve 33 saat devam eden kurtarma çalışması ile ilgili açıklama yaptı. 

Mühendis Korkut Küçükcan için İMO'da tören düzenlendi!

Gaziantep’te cami inşaatında kubbeye beton dökmek için kurulan iskelenin çökmesi ile 33 saat boyunca enkaz altında kalarak hayatını kaybeden mühendis Korkut Küçükcan (38) için İnşaat Mühendisleri Odası'nda (İMO) tören gerçekleştirildi...

Cami inşaatında çöken iskelenin altında kalan mühendis 20 saattir aranıyor!

Gaziantep Akkent'te cami inşaatında çöken iskelenin altında kalan inşaat mühendisi Korkut Küçükcan'ın bulunması için arama kurtarma çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Şehzade Korkut Camisi 2021'de açılacak! 

Restorasyonu devam eden Şehzade Korkut Camisi 2021 yılında hizmete açılacak. AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu ve AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş camideki çalışmaları inceledi.

Antalya'daki Kesik Minare'ye külah takıldı!

Antalya'da Kesik Minare olarak bilinen Şehzade Korkut Cami'nin minaresine külah takıldı. Takılan külah bazı kesimler tarafından tartışmaya neden oldu.

Şehzade Korkut Camisi 123 yıl sonra külahına kavuştu! 

Antalya'da bulunan ve bir süredir restorasyon çalışmaları nedeniyle tadilatta olan Şehzade Korkut Camisi'nin külahı 123 yıl sonra yerine takıldı. 

Antalya Şehzade Korkut Camisi için ilk taş koyuldu!

Antalya'da 1896 yılında çıkan yangın sonrasında kullanılamaz hale gelen Şehzade Korkut Camisi'nde restorasyon çalışmaları kapsamında ilk taş yerine konuldu.

Meram'daki cami inşaatı hızla sürüyor!

Meram İlçe Belediye Başkanı Fatma Toru, Dede Korkut Mahallesi'ndeki Şehit Erol Olçok Parkı içerisinde vatandaşların talebi üzerine inşa edilen cami inşaatını gezdi..

Cezayir'de 5 bin kişilik cami yapılıyor!

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Tosyalı Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı'ya fahri doktora unvanı verdi. Tosyalı konuşmasında Cezayir'de 5 bin kişilik cami yaptırdıklarını ve Ramazan ayında tamamlanacağını belirtti.

Mimarlar 80 yıldır cami projesi çizmiyor!

DİYANET İşleri Başkanı Prof. Mehmet Görmez “80 yıl boyunca mimarlarımızın cami projeleri çizmediğini” söyledi. Nedenini şöyle açıkladı: “Küsmüşlerdi...”

Dev cami projesi için hazırlanan imar planına itiraz edildi!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Çamlıca Tepesi’ne yapılacağını açıkladığı İstanbul’un her yerinden görülecek dev cami projesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan imar planına itiraz edildi

Belediye Meclisi'ne Çamlıca tepesi cami gerginliği damga vurdu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ağustos ayı meclis toplantısının üçüncü gününe, AK Parti ve CHP’li üyeler arasındaki cami tartışmaları damgasını vurdu.

şehzade korkut cami Haberi

şehzade korkut cami

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu ve AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş restorasyonu devam eden Şehzade Korkut Camisi'ni ziyaret ederek incelemelerde bulundular. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Atay  Uslu, restorasyon çalışmaları tamamlanmadan önce caminin atıl bir durumda olduğunu hatırlattı. Uslu, caminin restorasyonuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: "Restorasyon çalışmaları Türkiye'nin her yerinde bilimsel kurullar aracılığıyla yapılıyor. Kurulumuzdaki 7 bilim adamı burayla ilgili bir karar verdi, bu karar da şimdi uygulanıyor. Yapı, bin 500 yılından beri cami olarak kullanılıyor. Burayı cami gibi kullanacağız ancak bizdeki her cami aynı zamanda bir müzedir. Camilere giriş çıkışlar serbesttir. Kim görmek isterse görebilir. Restorasyon çalışmasında yıllara ait tüm kalıntıları yapı izlerinde koruyoruz. Bu yapıdaki orijinal taşların tamamı kullanılıyor. Ondan sonra tamamlama yapılıyor. İnşallah...