19 / 05 / 2024

Şehzadeler Konağı restorasyonu

Şehzadeler Konağı restorasyonu

Diyarbakır Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında onaylanan 2 yeni projeden biri olan Şehzadeler Konağı'nın proje çizim çalışmaları yapılıyor. Bu restorasyon çalışmalarıyla birlikte tarihi konak turizme kazandırılacak..

Tarihi Alanyalı Konağı, Kurtuluş Müzesi'ne dönüşecek!

Restorasyonu Konak Belediyesi tarafından yapılan tarihi Alanyalı Konağı'nın Kurtuluş Müzesi'ne dönüşmesi için çalışmalar başladı...

Bilecik Osmaneli'deki 150 konağın restorasyonu 2022'de bitecek!

Bilecik Osmaneli'ndeki tarihi konakların restorasyonla turizme kazandırılmasına yönelik çalışmalar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde de devam etti. Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, tescilli 150 konağın restorasyonunu 2022 yılında tamamlamayı planladıklarını dile getirdi.

Trabzon Tarihi Kundupoğlu Konağı'nın restorasyonu tamamlanıyor!

Trabzon'da sivil mimarinin en eski örneklerinden olan Kundupoğlu Konağı restorasyon çalışmalarında son aşamaya gelindi.

Maden Hükümet Konağı'nın restorasyonu TBMM'de!

Maden Hükümet Konağı'nın restorasyonu meclis gündemine taşındı. Saadet Parti'li İslam, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Elazığ'daki Ekrem İspir Konağı restore edilecek!

Elazığ'da 125 yıllık tarihe sahip Ekrem İspir Konağı, restore edilerek turizme kazandırılacak. Tarihi konağın restorasyonu için Kaymakamlık tarafından proje hazırlandı. 

Beş Divanlı Rıza Bey Konağı'nın restorasyonu tamamlanıyor!

Kentteki restorasyon çalışmalarına devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Beş Divanlı Rıza Bey Konağı'nın restorasyonunu tamamlıyor.

Kocaeli Demirciler Konağı'nın restorasyonu tamamlanıyor!

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, restore çalışmaları tamamlanmak üzere olan Demirciler Konağı'nın tarihe ışık tutacağını söyledi.

Ordu Vali Konağı'nın restorasyon ihalesi Temmuz'da yapılacak!

Altınordu ilçesi Taşbaşı Mahallesi Sıtkıcan Caddesi’nin girişinde 19. yüzyılın Osmanlı mimarisiyle inşa edilen ve 3 yıldır ödenek bekleyen tarihi Vali Konağı’nın restorasyonu için Temmuz ayında ihaleye çıkılıyor.

Çorum'daki Bilaller Kültür Merkezi Konağı restore ediliyor!

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Çorum'da tarihi kale ile 4 konağı restore edecek. İskilip Redif Kışlası Restorasyonu ve Osmancık Kandiber Kalesi restorasyonu da OTA tarafından desteklenecek.

Adıyaman Keleş Konağı hizmete açıldı!

Adıyaman evlerini gelecek nesillere taşımak için kolları sıvayan Adıyaman Belediyesi, 5 ay önce restorasyonu tamamlanarak kendilerine teslim edilen Keleş Konağı’nı Adıyamanlıların hizmetine sunuldu

Bursa Hisar'daki tarihi konağın restorasyonu tamamlanıyor!

Sivil mimarlık örneği yapıların kente kazandırılması için büyük çaba harcayan Bursa Büyükşehir Belediyesi, mülkiyetini üzerine aldığı Hisar bölgesindeki yaklaşık 200 yıllık konağı da ilk günkü ihtişamına kavuşturuyor.

Seyhan'da tarihi konağa restorasyon!

Belediye Başkanı CHP'li Zeydan Karalar, konağı restore edilmek üzere ailesinden teslim aldı. Tarihi Tepebağ Mahallesi'ndeki konağın restorasyonu için Savaşan ailesini temsilen Aydın Murat Savaşan'la protokol imzalandı.

Beyşehir hükümet konağı restore edildi!

Konya Büyükşehir Belediyesi KUDEB, restorasyon çalışmalarına yönelik ilk uygulama işine Beyşehir'de yok olmaya yüz tutmuş Eski Hükümet Konağı'nın restorasyonu ile başladı.

Şehzadeler Konağı restorasyonu Haberi

Şehzadeler Konağı restorasyonu

Diyarbakır Valiliği Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı Uygulama Merkezi tarafından Sur ilçesinde bulunan tarihi Şehzadeler Konağı'nm restorasyon çalışmalarına başlanıldı. Konağın restorasyon çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Diyarbakır sivil mimarisinin en güzel örneklerinden olan Diyarbakır Şehzadeler Konağının hem büyüklük, hem de işlevsellik açısından kentte önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. 


Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulanan Şehzadeler Konağı'nm restorasyon çalışmaları Diyarbakır Valiliği Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı Uygulama Merkezi tarafından başlatıldı. Diyarbakır'ın en önemli sivil mimari örneklerinden biri olan, konağın "Şehzadeler Konağının Projelendirilmesi Projesi" kapsamında rölöve, restitisyon, restorasyon ve elektrik-makine projelerinin çizimleri gerçekleştirilerek, ilerleyen dönemde yapılması planlanan restorasyon projesi ile konağın turizme kazandırılması amaçlandığı kaydedildi. Diyarbakır Valiliği Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı Uygulama Merkezi tarafından çalışmaları takip edilen projenin, Kalkınma Bakanlığı'nm Karacadağ...