07 / 05 / 2024

Şehzadeler Konağı restorasyon çalışmaları başladı!

Şehzadeler Konağı restorasyon çalışmaları başladı!

Diyarbakır Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında onaylanan 2 yeni projeden biri olan Şehzadeler Konağı'nın proje çizim çalışmaları yapılıyor. Bu restorasyon çalışmalarıyla birlikte tarihi konak turizme kazandırılacak..



Diyarbakır Valiliği Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı Uygulama Merkezi tarafından Sur ilçesinde bulunan tarihi Şehzadeler Konağı'nm restorasyon çalışmalarına başlanıldı. Konağın restorasyon çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Diyarbakır sivil mimarisinin en güzel örneklerinden olan Diyarbakır Şehzadeler Konağının hem büyüklük, hem de işlevsellik açısından kentte önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. 


Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulanan Şehzadeler Konağı'nm restorasyon çalışmaları Diyarbakır Valiliği Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı Uygulama Merkezi tarafından başlatıldı. Diyarbakır'ın en önemli sivil mimari örneklerinden biri olan, konağın "Şehzadeler Konağının Projelendirilmesi Projesi" kapsamında rölöve, restitisyon, restorasyon ve elektrik-makine projelerinin çizimleri gerçekleştirilerek, ilerleyen dönemde yapılması planlanan restorasyon projesi ile konağın turizme kazandırılması amaçlandığı kaydedildi. Diyarbakır Valiliği Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı Uygulama Merkezi tarafından çalışmaları takip edilen projenin, Kalkınma Bakanlığı'nm Karacadağ Kalkınma Ajansı aracılığıyla sağlanan destekleri ile 2014 yılı Ekim ayı içerisinde tamamlanması planlandığı ifade edildi. 

Yapılan restorasyon çalışmalarını değerlendiren Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, bu çalışmayla birlikte yıkılmaya yüz tutmuş yapının işlevlendirileceğini söyledi. 


Güneydoğu Ekspres


Geri Dön