27 / 04 / 2024

Sektörel güven endeksi 2019

Sektörel güven endeksi 2019

Ekonomide dengelenme sürecinin sağlıklı ilerlemesi ve geleceğe yönelik olumlu beklentiler sektörel güven endekslerinin yükselmesinde belirleyici oldu.

Güven endeksi inşaat sektöründe azaldı!

Güven endeksi hizmet sektöründe yüzde 1,2, perakende ticaret sektöründe yüzde 4,5 arttı. Fakat inşaat sektöründe yüzde 3,3 azaldı.

Güven endeksi inşaat sektöründe yüzde 2,2 arttı

Güven endeksi kasım ayında geçen aya oranla perakende ticaret sektöründe yüzde 1,9, hizmet sektöründe yüzde 2,4 azaldı, inşaat sektöründe 2,2 arttı.

İnşaat ve hizmet sektörlerinde güven endeksi Eylül'de arttı! 

Güven endeksi ekimde geçen aya oranla perakende ticaret sektöründe yüzde 3,3 düşüş gösterirken, hizmet sektöründe yüzde 0,5, inşaat sektöründe yüzde 0,9 yükseldi. İşte TÜİK tarafından açıklanan o rakamlar...

Hizmet, perakende ve inşaat sektörlerinde güven azaldı! TÜİK resmen duyurdu! 

TÜİK tarafından, sektörel güven endekslerinin Ağustos ayında aylık bazda perakende ticaret sektöründe yüzde 0,4, inşaat sektöründe yüzde 0,7 ve hizmet sektöründe yüzde 1,7 düştüğü açıklandı. İşte o rakamlar...

Sektörel güven endeksleri açıklandı! İnşaat sektörü yüzde 3,5 geriledi

Sektörel güven endeksleri açıklandı. Bu kapsamda hizmet ve perakende ticaret sektörlerinde yükselirken inşaat sektöründe düştü.  

Güven endeksi bu ay hizmet sektöründe arttı! Endeks perakende ticaret ve inşaatta düştü! 

Güven endeksi, Mart ayında, Şubat'a oranla hizmet sektöründe yüzde 1,1 yükselirken, perakende ticaret sektöründe yüzde 4,4 ve inşaat sektöründe yüzde 1,5 düşüş kaydetti. 

Güven endeksi inşaat sektöründe yüzde 0,6 arttı!

Mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi 2023 Ocak'ta aylık bazda hizmet sektöründe yüzde 1,7, perakende ticaret sektöründe yüzde 1 gerilerken, inşaat sektöründe ise yüzde 0,6 artış gösterdi. İşte merak edilen o veriler...

Güven endeksi hizmet sektöründe düştü, perakende ticaret ve inşaat sektöründe ise yükseldi!

Açıklanan resmi rakamlara göre, güven endeksi Kasım ayında geçen aya oranla hizmet sektöründe yüzde 1 azalırken, perakende ticaret sektöründe yüzde 2,1, inşaat sektöründe yüzde 1,2 oranında artış gösterdi.

Güven endeksi açıklandı! Hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörlerinde artış!

Güven endeksi ekimde geçtiğimiz aya kıyas ile hizmet sektöründe yüzde 0,9, perakende ticaret sektöründe yüzde 3 ve inşaat sektöründe ise yüzde 2,8 arttı. İşte detaylar…

İnşaat sektörü güven endeksi Nisan'da yüzde 3 arttı!

Resmi olarak açıklanan verilere göre, güven endeksi, Nisan ayında hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörlerinde yükseliş gösterdi.

İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 2 azaldı!

Merakla beklenen  ekonomik güven endeksi verileri resmen açıklandı. Söz konusu verilere göre, inşaat sektörü güven endeksinin yüzde 2 azaldığı görüldü.

İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 5 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre, mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi 2022 yılının Ocak ayında, 2021 yılının Aralık ayına göre;  inşaat sektöründe yüzde 5 azaldı.

İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 3.9 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu sektörel güven endeks rakamlarını açıkladı. Resmi rakamlara göre, inşaat sektörü güven endeksi 3,9 azaldı!

Sektörel güven endeksi 2019 Haberi

Sektörel güven endeksi 2019

Ekonomide dengelenme sürecinin sağlıklı ilerlemesi ve geleceğe yönelik beklentilerin iyileşmesi, hizmet, perakende ve inşaat başta olmak üzere sektörel güven endekslerini son 1,5 yılın zirvesine çıkardı.

Türkiye ekonomisine yönelik saldırılar nedeniyle kur atakları, jeopolitik riskler ve diplomatik gelişmelerle birlikte geçen yıl yükselişe geçen enflasyon ve faiz oranları tüketicilerin geleceğe olan beklentilerini olumsuz etkilemişti. Hükümetin ve ekonomi yönetiminin aldığı tedbirler ve uygulanan politikaların etkisiyle ekonomide başlayan dengelenme süreci enflasyonun uzun bir aranın ardından yeniden tek haneye gerilemesini, faizlerde 1200 baz puanlık düşüşü beraberinde getirmişti.

Özellikle son dönemde dengelenme sürecinin sağlıklı ilerlemesi, bu durumun ekonomik verilere yansıması, tüketicilerin ve sektörlerin geleceğe yönelik beklentilerinin tekrar iyileşmesini sağladı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, hizmet sektörü güven endeksi 93,2 ile bu ay son 20 ayın zirvesini gördü....