27 / 04 / 2024

Hizmet, perakende ve inşaat sektörlerinde güven azaldı! TÜİK resmen duyurdu! 

Hizmet, perakende ve inşaat sektörlerinde güven azaldı! TÜİK resmen duyurdu! 

TÜİK tarafından, sektörel güven endekslerinin Ağustos ayında aylık bazda perakende ticaret sektöründe yüzde 0,4, inşaat sektöründe yüzde 0,7 ve hizmet sektöründe yüzde 1,7 düştüğü açıklandı. İşte o rakamlar...



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından, 2023 Ağustos’a ilişkin Hizmet, Perakende Ticaret ve İnşaat Güven Endeksleri açıklandı. 

Açıklanan son dakika rakamlarına göre; mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi Ağustos 2023'te bir önceki aya göre; hizmet sektöründe yüzde 1,7, perakende ticaret sektöründe yüzde 0,4, inşaat sektöründe yüzde 0,7 düşüş gösterdi. 

Hizmet, perakende ve inşaat sektörlerinde güven azaldı! TÜİK resmen duyurdu! 

EN ÇOK DÜŞÜŞ PERAKENDE İŞ HACMİ-SATIŞLARINDA OLDU 

NTV'de yer alan habere göre; TÜİK tarafından açıklanan rakamlarda güven endeksinin ayrıntılarına bakıldığında hizmet sektöründe son 3 aylık iş durumunun Ağustos ayında bir önceki ay ile karşılaştırıldığında yüzde 1,2 azalarak 115,4 değerine düştüğü belirlendi. 

Son 3 aylık dönemde hizmetlere olan talep ise yüzde 2,7 düşerek 113,8 değerine geriledi. 

Hizmet, perakende ve inşaat sektörlerinde güven azaldı! TÜİK resmen duyurdu! 

Perakende ticaret sektöründe ise son 3 aylık dönemde iş hacmi ve satışlar, Ağustos 2023'te aylık bazda yüzde 3,3 gerileme gösterdi ve 124,5 değerine düştü. Gelecek 3 aylık dönemdeki satış beklentisi ise yüzde 2,6  yükseldi ve 123,2 değerine ulaştı. 

İnşaatta ise alınan kayıtlı siparişlerin mevcut düzeyi, Ağustos 2023'te aylık bazda yüzde 0,2 gerileme gösterirken, gelecek 3 aylık dönemde toplam çalışan sayısı beklentisi yüzde 1.3 düşüş kaydetti. 

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan Temmuz ayına ilişkin hizmet, perakende ticaret ve inşaat güven endekslerinde de düşüş yaşanmıştı. 

Açıklanan rakamlara göre, mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi Temmuz ayında aylık bazda hizmet sektöründe yüzde 0,6, perakende ticaret sektöründe yüzde 2,6 ve inşaat sektöründe yüzde 0,9 gerileme gösterdi. 

Söz konusu dönemde, inşaat sektöründe Haziran'a göre, alınan kayıtlı siparişlerin mevcut düzeyinde yüzde 0,6 yükseliş yaşanmıştı. Gelecek üç aylık dönemde toplam çalışan sayısı beklentisi alt endeksinde ise yüzde 2,3 düşüş kaydedilmişti.  

Ev sahiplerinden kiracıların oturma süreleri 3 yıla düşürülsün talebi! EVSİAD 25 maddede nedenini açıkladı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş açıkladı! Korumalı iş yerlerine 1 milyon 34 bin lira ödenek aktarıldı!

Çiftçilere son dakika müjdesi! 163,1 milyon TL'lik tarımsal destek ödemeleri bugün yatıyor! Kalem kalem açıklandı! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön