09 / 05 / 2024

sektörel haberler

sektörel haberler

Gayrimenkulde rekabet konuttan ticari ünitelere kaydı. Ticari gayrimenkul işlemleri dünya genelinde 1 yılda yüzde 27 arttı. Türk firmalar da inşa ettikleri dükkân ve ofisleri birbiri ardına satışa çıkardı .

İnşaat malzemesi pazarı yüzde 4-5 civarında büyüyecek!

Türkiye inşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) Başkanı Dündar Yetişener, inşaat malzemesi pazarının 2014'te yüzde 4-5 civarında büyüyeceğini kaydetti. İlk çeyrekteki yüzde 8,4 büyümenin önemli bir gelişme olduğunu vurguladı.

Özel sektör inşaat harcamaları arttı!

2014'ün ilk çeyrek döneminde Türkiye ekonomisi yüzde 4,3 büyürken, inşaat sektörü yüzde 5,2 ve inşaat malzemeleri sektörü sanayi üretimi yüzde 6 büyüyerek, ekonominin üstünde performans gösterdi.

Borsada yeni yatırım yapacaklar dikkat! Sektörel olarak nasıl dağılım yapılmalı?

Uzun vade hisse senedi yatırımcısı Onur Demir resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda borsada yeni yatırım yapacaklara kendi portföyü üzerinden sektörel olarak nasıl dağılım yapılması gerektiğini portföy yönetmenin nasıl yapılacağını anlattı. İşte Onur Demir'in o paylaşımı...

Yılın en önemli sektörel buluşması: İnşaat, hazır beton ve çimento sektörleri tek çatı altında toplanıyor!

Türkiye'nin en önemli sektörlerinden inşaat, hazır beton, çimento ve agrega sektörleri 'Hazır Beton Kongresi ve Fuarı'nda' buluşmaya hazırlanıyor.

Hizmet, perakende ve inşaat sektörlerinde güven azaldı! TÜİK resmen duyurdu! 

TÜİK tarafından, sektörel güven endekslerinin Ağustos ayında aylık bazda perakende ticaret sektöründe yüzde 0,4, inşaat sektöründe yüzde 0,7 ve hizmet sektöründe yüzde 1,7 düştüğü açıklandı. İşte o rakamlar...

Sektörel güven endeksleri açıklandı! İnşaat sektörü yüzde 3,5 geriledi

Sektörel güven endeksleri açıklandı. Bu kapsamda hizmet ve perakende ticaret sektörlerinde yükselirken inşaat sektöründe düştü.  

Borsada bu kez rekor değil düşüş yaşandı, en fazla hangi sektör kazandırdı, hangisi kaybettirdi?

Borsa İstanbul, 2023 senesinin ikinci işlem gününü düşüşle tamamladı. Peki bugün Borsa İstanbul BIST100’de işlem gören sektörel hisseler içinde en fazla hangisi kazandırıp, hangisi kaybettirdi? İşte gelişmeler…

ATO Başkanı Baran: Arsa ve arazilerde KDV indirimi sektörel faaliyetleri artıracak!

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran son zamanlarda sık sık gündeme gelen KDV indirimi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Baran açıklamasında arsa ve arazilerdeki KDV indiriminin sektörel faaliyetleri artıracağını belirtti.

İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 3.9 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu sektörel güven endeks rakamlarını açıkladı. Resmi rakamlara göre, inşaat sektörü güven endeksi 3,9 azaldı!

İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 1 yükseldi!

Türkiye İstatistik Kurumu sektörel güven endeks rakamlarını açıkladı. Resmi rakamlara göre, inşaat sektörü güven endeksi yüzde 1 arttı.

İnşaat sektörü güven endeksi Eylül'de yüzde 0,7 azaldı!

Merakla beklenen sektörel güven endeksi sonuçlarına göre, Eylül'de 2021'de inşaat sektörü güven endeksi yüzde 0,7 azaldı.

İnşaat sektörü güven endeksi Ağustos'ta yüzde 7,1 arttı!

Merakla beklenen sektörel güven endeksi sonuçlarına göre, Ağustos 2021'de inşaat sektörü güven endeksi yüzde 7,1 yükseldi.

İnşaat sektörü güven endeksi Temmuz'da yüzde 4,7 arttı!

Merakla beklenen sektörel güven endeksi sonuçlarına göre, Temmuz 2021'de İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 4,7 yükseldi.

İnşaat sektörü güven endeksi Haziran'da yüzde 3,6 arttı!

Merakla beklenen sektörel güven endeksi sonuçlarına göre, Haziran 2021'de İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 3,6 yükseldi.

İnşaat sektörü güven endeksi Nisan'da yüzde 3.1 düştü!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) sektörel güven endeksi verilerini yayınladı. Cumhuriyet'te yer alan habere göre; güven endeksi hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörlerinde geriledi.

sektörel haberler Haberi

sektörel haberler


Gayrimenkulde rekabet konuttan ticari ünitelere kaydı. Ticari  gayrimenkul işlemleri dünya genelinde 1 yılda yüzde 27 arttı. Türk firmalar da inşa ettikleri dükkân ve ofisleri birbiri ardına satışa çıkardı .Gayrimenkul sektöründeki kârlılık sektörde rekabet şartlarını da değiştirdi. Geçen yıllarda daha çok konut üretimi gerçekleştiren inşaat firmaları, son yıllarda geliştirdikleri projelerde ticari ünitelere daha fazla yer vermeye başladı. Konut sayısının tek projede 2 bin ile 5 bin arasında değişmesiyle birlikte trendin değiştiğini belirten sektör temsilcileri diğer ülkelerde de ticari gayrimenkullerin işlem hacminin arttığına dikkat çekti. Nitekim JLL Uluslararası Sermaye Grubunun yaptığı araştırmada ticari gayrimenkul işlemleri geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 27 arttı. Toplam yatırım değeri 294 milyar dolara ulaştı. 


700 milyar doları zorlayacak Uluslararası Sermaye Grubu Direktörü Arthur de Haast, 2014'ün...