05 / 05 / 2024

sektörü sıtmaya razı etmeye çalışıyorlar

sektörü sıtmaya razı etmeye çalışıyorlar

Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır, çimento firmalarının yaptığı zammın bir bölümünü geri çektiklerini, ölümü gösterip, sektörü sıtmaya razı etmeye çalıştıklarını söyledi.

DAİMFED Genel Başkanı Karslıoğlu: İnşaat sektörü sıkıntıda! Kamu müteahhitleri reel fiyat farkı bekliyor

DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, inşaat sektörün sıkıntıda olduğunu açıklayarak, yetkililer tarafından reel fiyat farkı ile cezasız tasfiye kararnamesinin ele alınması gerektiğini vurguladı.

İnşaat Sektörü ‘Sürdürülebilir Bir Gelecek’ için tek çatı altında toplandı!

İnşaat Deryası tarafından, bu yıl ilk defa gerçekleştirilen 'İnşa Edenler' gala ve panel organizasyonunda inşaat sektörünün temsilcileri bir araya geldi.

Yapı sektöründe üretim maliyetleri düşüyor!

Yapı sektörü söz konusu olduğunda alüminyum kullanımı öne çıkıyor. Endüstriyel tasarım sayesinde parçalar üzerindeki gram seviyelerinde bulunan azaltmalar üretim maliyetlerinde ciddi bir tasarruf sağlıyor.

İnşaat sektörü sıkıntılarını aşacak!

AGİAD Başkanı Halid Milli ve ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez, inşaat sektöründe gelinen son noktayı değerlendirdi.

İnşaat sektörü sıkıntılarını barter sistemiyle aşıyor!

İç ve dış dinamikler, dünya ülkeleriyle yürütülen ticari ilişkiler, küresel krizler ve daha birçok etkenin önemli bir rol oynadığı inşaat sektöründe barter sistemi ön plana çıkıyor.

Türkiye ekonomisini inşaat sektörü sürüklüyor!

ÇEVRE ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Ak Parti iktidarları döneminde ekonomiyi sürükleyen tek sektörün inşaat olduğunu belirtti.

Kahramanmaraş’ta inşaat sektörü sıçrama yakaladı!

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Kahramanmaraş İl Temsilcisi Hanifi Toptaş, Kahramanmaraş’taki inşaat sektörünü değerlendirdi. Topbaş, "Kahramanmaraş’ta inşaat sektörü son birkaç yılda bir sıçrama yakaladı." dedi.

Küresel ölçekteki ekonomik sıkıntılar konut sektörüne nasıl yansıdı?

Küresel ölçekte yaşanan ekonomik sıkıntılar konut sektörüne yansıdı. Genel olarak, Şubat ayında satışı yapılan konutların yüzde 56'sını ilk satışlar, yüzde 44"ünü ikinci el konut satışlar meydana getiriyor.

Süleyman Akbıyık: İnşaat sektöründeki durgunluk geçici!

İnşaat sektörünü ve emlak piyasasını değerlendiren Kepez Müteahhitler Derneği Başkanı Süleyman Akbıyık, sektörde yaşanan durgunluğun müteahhitleri ve vatandaşları umutsuzluğa sürüklememesi gerektiğini söyledi.

MOSFED 1. Genel İstişare Toplantısı'nda sektörün sorunları ele alındı!

MOSFED’in İstanbul Intercontinental Hotel’de düzenlendiği 1. Genel İstişare Toplantısında sektörün sorunları ele alınırken, bu sorunlara çözüm üretilmesi amacıyla Türkiye’nin 10 mobilya kümelenmesi ve bölgesinde çalıştaylar düzenlenmesi kararlaştırıldı.

Tahir Tellioğlu inşaat sektörünün sorunları ve çözüm önerilerini sıraladı!

SON dönemlerde yükselişe geçen inşaat sektörü, bazı sorunları da beraberinde getiriyor. Bunun için harekete geçen İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu, "Öncelikli sorunları ve çözüm önerilerini" sıraladı.

Yüzde 25 ek emsal süresi inşaat sektörünü hızlandıracak!

05 Şubat 2016 tarihinde yayınlanan Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinin Geçici Maddesi ile yüzde 25 ek emsal süresi, 01 Ocak 2017 tarihine kadar uzatıldı. Melih Tavukçuoğlu, bu imar avantajının inşaat sektörünü hızlandıracağını savunuyor.

Rahmi Çuhacı: Çimento ve demir sektöründe sıkıntılar var!

Çuhacı, inşaat sektörüne tedarik sağlayan çimento ve demir sektöründe sıkıntıların olduğuna işaret ederek, "Libya, Rusya, Mısır, Suriye ve Irak gibi pazarlarda sorun var. Elimizde bir Afrika kaldı. Onu da Çin ve İran alırsa bize bir şey kalmayacak." dedi.

sektörü sıtmaya razı etmeye çalışıyorlar Haberi

sektörü sıtmaya razı etmeye çalışıyorlar

Müteahhitler Federasyonu'na (MÜFED) bağlı 13 dernek arasında yer alan Buca Müteahhit ve İşadamları Derneği'nin (BUMİDER) 3'üncü olağan genel kurul toplantısı Buca Sini Köşk Restaurant'da gerçekleştirildi. Mevcut Başkan Seyfullah Demir ve yönetim kurulunun güven tazelediği olağan genel kurul toplantısında, pan kurulu başkanlığını yürüten Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır, çimento firmalarının yaptığı zammın bir bölümünü geri çekmelerine de değinerek; ölümü gösterip, sektörü sıtmaya razı etmeye çalıştıklarını söyledi. Çimentocuların, İzmir'in içindeki fabrikalarla hem İzmirli'ye çimento tozunu yutturduklarını hem de çimentoyu fahiş fiyata sattıklarını öne süren Nasır, "Çimento firmaları hala sektör üstündeki kartelleşmiş yapılarını koruyorlar ve bu, sadece biz İzmirli müteahhitlere değil, tüm İzmir'e büyük zarar veriyor. Ancak biz İzmirliler'in hakkını aramaya ve meydanın boş olmadığını göstermeye devam edeceğiz. Bu yapıyla mücadelemiz sürecek....