04 / 05 / 2024

sel felaketinin zararları

sel felaketinin zararları

CHP Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu, Trabzon ve Giresun'da meydana gelen sel felaketleri nedeniyle oluşan zararların tazminine yönelik çalışmalara ilişkin soru önergesi hazırladı..

Dereli ilçesindeki sel felaketinin ardından yeniden inşa edilen TOKİ konutları sahiplerine teslim edildi!

Giresun'da 22 Ağustos 2020 tarihinde meydana gelen sel felaketinin ardından tekrar inşa edilen konut, iş yerleri ve kamu binalarıyla Dereli ilçesi modern bir görünüme kavuştu. İnşa edilen konut ve iş yerleri sahiplerine teslim edildi.

Başakşehir metrosu çalışıyor mu, açıldı mı? M3 Kirazlı-Kayaşehir metro hattı ne zaman açılacak?

İstanbul'da dün akşam etkili olan sağanak yağış hayatı felç etti. Başakşehir'de yaşanan sel felaketinin ardından vatandaşlar Başakşehir metrosu hakkındaki son gelişmeleri merak ediyor. 

Bakan Yerlikaya açıkladı: İstanbul’daki sel felaketinin ardından zarar tespitine ne zaman başlanacak?

İçişleri Bakanı Yerlikaya, İstanbul’da yaşanan sel felaketinin ardından açıklama yaptı. Yerlikaya, İstanbul Valisi Davut Gül'ün koordinasyonunda, emniyet, jandarma, AFAD, İSKİ, itfaiye ve ilçe belediyelerinin ilgili araçlarıyla suların tahliyesinin sabaha kadar kesintisiz süreceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kentsel dönüşüm açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman'da meydana gelen sel felaketinin ardından bölgede incelemelerde bulundu.

AFAD ve Meteoroloji'den yeni uyarı! Bu illerde yaşayanlar aman dikkat!

Şanlıurfa’da dün meydana gelen sel felaketinin ardından AFAD ve Meteoroloji Müdürlüğü’nden şimdi de o iller için uyarı geldi. Fırtına ve su baskını olabilir, tedbirler artırıldı.

Sel felaketinin çözümü kentsel dönüşüm!

Batı Karadeniz'de meydana gelen sel felaketler nedeniyle çok sayıda ev yıkıldı. Yıkılan evlerle ilgili değerlendirme yapan Prof. Dr. Veysel Eroğlu çözümün kentsel dönüşüm olduğunu dile getirdi. 

Van Başkale halkı yeni evlerine kavuşmayı bekliyor!

Sel felaketinin yaşandığı ve 11 evin yıkıldığı Van Başkale'de evlerini kaybeden vatandaşlar yeni evlerine kavuşacakları günü bekliyor.

Bursa'da göçme tehlikesi olan konutlar tahliye edilecek mi?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bursa'da meydana gelen heyelan ve sel felaketinin ardından binaların tahliyesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

İzmir'deki selin nedeni yanlış yapılaşma mı?

Mimar ve Mühendisler Grubu İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi İnşaat Mühendisi Ethem Tatar, İzmir'de yaşanan sel felaketinin nedeninin yanlış yapılaşma olduğunu belirtti. 

Yeni Dereli'de konutlar 2021'in 6. ayında teslim edilecek!

Giresun'daki sel felaketinin ardından Dereli'de, Giresun'da, Doğankent'te maliyeti 2 milyar lirayı bulacak yatırımlar bakanlıklar tarafından yapılıyor. Murat Kurum, "Yeni Dereli'nin inşasını en kısa zamanda yapıp önümüzdeki yılın 6. ayına kadar teslim edeceğiz" dedi...

Murat Kurum: En geç 1 yıl içerisinde yeni Dereli'yi inşa etmiş olacağız!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Giresun'daki sel felaketinin ardından yeni Dereli'nin en geç 1 yıl içinde inşa edileceğini belirtti...

Erdoğan Toprak: İmar affı, felaketlere zemin hazırlar!

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, Giresun'da yaşanan sel felaketinin bir sebebinin de yapı ruhsatı ve af karşılığı kaçak yapıları yasal hale getiren imar affı olduğunu belirtti.

Yeni Dereli'de riskli yapılaşma olmayacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sel felaketinin yaşandığı Giresun Dereli’yi yeniden kuracaklarını kaydederek, “Bir yıl içerisinde yeni Dereli’yi inşa edeceğiz. Yeni Dereli’de vatandaşımızın hayatını riske atacak bir yapılaşma olmayacak” dedi.

sel felaketinin zararları Haberi

sel felaketinin zararları


CHP Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu, Trabzon ve Giresun'da meydana gelen sel felaketleri nedeniyle oluşan zararların tazminine yönelik çalışmalara ilişkin soru önergesi hazırladı. Bektaşoğlu sorularının Başbakan Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.


Bektaşoğlu önergesinde "Trabzon'un Beşikdüzü ve Giresun'un Eynesil ilçelerinde 21-22-23 Eylül 2016 günlerinde sağanak yağmur sonrası dere yataklarının yaşarak yön değiştirmesi ve ilçe merkezlerindeki menfez ve logarların devre dışı kalmasıyla afet yaşanmış, 3 yurttaşımız hayatını kaybetmiş ve çok sayıda ev ve işyeri, kamu ve özel kuruluşlar sular altında kalmıştır.


Yaptığımız araştırma ve yerinde incelemelerin ardından oluşan bilgilere göre, Eynesil İlçesinde 11 köy ve 12 mahallede 58 ev hasar görmüş ve 1 ev tamamen yıkılmış, ilçenin Derebaşı Mahallesinde bulunan Kapalı Spor Salonu ve Yüksekokulun alt katlarıı su basmış, bazı işyerleri sular...