15 / 05 / 2024

Selamet Han butik otel

Selamet Han butik otel

Vakıflar Yasası'nda yapılan değişiklikle iade edilen Selamet Han, butik otel olacak. Girişimci Kemal Alten tarafından kiralanan tarihi bina, yapılacak restorasyonun ardından butik otel ve restoran olarak hizmet verecek...

Tarihi Kiliseli Tüccar Han ticaret merkezi olacak!

Bolu Gerede'de Bizans dönemine ait ilk ticaret merkezi olan tarihi Kiliseli Tüccar Han'ın restore edilmesi için çalışmalara başlandı. Bu yıl içerisinde hizmete açılacak tarihi han içerisinde 25 odalı butik otel de yer alacak.

Tokat Yazmacılar Hanı butik otele dönüştürüldü!

Tokat ilinde, Selçuklu döneminden kalan ve Cumhuriyet döneminde 50 yıl süresince Yazmacılar Hanı olarak kullanılan, son 30 yıldır atıl durumdaki 700 yıllık tarihi yapı restore edildi ve butik otele dönüştürüldü...

Bolu'daki Kiliseli Tüccar Hanı butik otel oluyor!

Bolu Gerede'de bulunan Kiliseli Tüccar Hanı restore edilerek butik otel ve ticaret merkezi haline getirilecek.

Bolu'daki tarihi taşhan butik otel olarak hizmet verecek!

Bolu Belediyesi, Osmanlı Devleti’nin ticaret yolunun önemli yapılarından olan ve yıllarca kervansaray olarak kullanılan Aşağı Taşhan’a butik otel olarak hayata geçiriyor.

Bolu Aşağı Taşhan butik otel olacak!

Osmanlı Devleti'nin ticaret yolunun önemli yapılarından olan ve yıllarca kervansaray olarak kullanılan Aşağı Taşhan, Bolu Belediyesince yapılacak çalışma tamamlandıktan sonra butik otel olacak.

Şanlıurfa Millet Hanı butik otel mi olacak?

Toplama kampı, sonra da yetimhane yapılan ve ismi “Millet Hanı” olarak değiştirilen Han-ı Delilan (Deliller Hanı), ticarethaneye dönüştürülmek isteniyor. Tarihi bir dönemin belleği olan han ile birlikte kentteki gayrimüslim izler de siliniyor.

Çorum Velipaşa Hanı butik otel ve restorana dönüşecek!

Çorum'da Osmanlı döneminde inşa edilen ve uzun yıllardır market ve depo olarak kullanılan 150 yıllık Velipaşa Hanı, belediye tarafından restore edilerek butik otel ve restorana dönüştürülecek.

Çorum'da tarihi han butik otel oluyor!

Çorum’da 150 yıllık bir geçmişe sahip olan tarihi Velipaşa Hanı butik otel oluyor. 35 yıllığına Çorum Belediyesi’ne kiralanan tarihi han restorasyonunun ardından hizmet vermeye başlayacak.

1997 yılında Minerva Han satılığa çıkarılmış!

1997 yılında Karaköy Bankalar Caddesi'ndeki 358 metrekare zemin üzerinde 6 katlı tarihi Minerva Han ve Minerva Han'a bağlı Selamet Han, kapalı zarf yöntemi ile satılacakmış.

İzmir Arap Hanı yerine AVM veya butik otel yapılacak!

İçinde 120 dükkan bulunan Arap Hanı'nın AVM veya butik otel yapılabileceği belirtildi. Arap Hanı Tuhafiyeciler Çarşısı Genel Müdürü Mustafa Akata, ortak ve hissedarların satış konusunda anlaştıklarını söyledi.

İzmir'deki tarihi Arap Hanı 30 milyon TL'ye satılıyor!

İçinde 120 dükkan bulunan Arap Hanı’nın AVM veya butik otel yapılabileceği belirtildi. Tarihi Kemeraltı Çarşısı’ndaki 130 yıllık geçmişe sahip Arap Hanı satılığa çıktı..

Hacı Gedik Hanı butik otel oluyor!

8 milyon liraya mal olacak restorasyonun iki yıl sürmesi planlanıyor. Projenin mimarı ve aynı zamanda Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı Uşak Temsilcisi olan Vedat Özen, "butik otel 60 oda ve 120 yatak olacak.

Morgans Grup Büyük Balıklı Han'ı butik otel yaptı!

Morgans Grup, turizm yatırımcısı İsmail Ekşioğlu’nun sahibi olduğu Ne-Sa Turizm’in yatırımıyla Türkiye pazarına girdi. Tümay Management’in kurucusu Kerem Tümay’ın danışmanlığını yaptığı otel, ‘butik’ hizmet verecek.

Selamet Han butik otel Haberi

Selamet Han butik otel

Vakıflar Yasası'nda yapılan değişiklikle Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi Vakfı'na iade edilen Sirkeci'deki Selamet Han, butik otel oluyor. Girişimci Kemal Alten tarafından kiralanan tarihi bina, yapılacak restorasyonun ardından butik otel ve restoran olarak hizmet verecek. Vakıf Başkanı Bedros Şirinoğlu, Selamet Han'dan elde edecekleri geliri, hastane ve huzurevi hizmetlerini geliştirmek için kullanacaklarını söyledi. 


YASA DEĞİŞİKLİĞİ OLDU 

Ermeni işadamı Kalust Gülbenkyan tarafından 1953'te Yedikule Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi Vakfı'na bağışlanan İstanbul Eminönü'ndeki Selamet Han'ın mülkiyeti 1994'te açılan dava sonucunda Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne geçti. Vakıf, Selamet Han'ın iadesi için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvurdu, ancak dava reddedildi. Yıllarca bakımsız kalan Selamet Han'ın kaderi, 27 Şubat 2008'de yürürlüğe giren 5737 sayılı yeni Vakıflar Kanunu ile değişti. Azınlık vakıflarının, zamanında çeşitli nedenlerle el konulan gayrimenkullerinin iadesine olanak...