14 / 05 / 2024

Selçuklu Köprüsü

Selçuklu Köprüsü

Mermeriyle ünlü Afyonkarahisar'ın İscehisar ilçesinde Roma antik döneme ait mermer ocağı eserleri ve mermer parçalarının sergileneceği tarihi bir park yapılacak

Antalya Gazipaşa'daki Kahyalar Köprüsü restore ediliyor!

Antalya Gazipaşa'da beylikler dönemine ait olan ve yıllar önce sel sularından dolayı büyük hasar gören tarihi Kahyalar Köprüsü'nde restorasyon çalışmasına başlandı.

Boğazkesen Köprüsü restore edilmezse yok olacak!

Tokat Erbaa'da bir bölümü Bizans İmparatorluğu, bir bölümüyse Selçuklu Devleti zamanında yapılan ve yıllar içinde tahribata uğrayan tarihi Boğazkesen Köprüsü için restorasyon projesi hazırlandı.

Bingöl Şişmantürk Köprüsü yeniden inşa ediliyor!

Bingöl Belediyesi, sel felaketi sonucu yıkılan Vali Kurtuluş Şişmantürk Köprüsü’nü yeniden inşa etmek için çalışmalara start verdi.

Ordu Akçaova Köprüsü Nisan'da açılıyor!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 2016 yılı Ramazan Bayramı’nda yaşanan sel felaketinden dolayı yıkılan Akçaova Köprüsü’nün Nisan'da açılacağını belirtti.

Hatay Uluçınar Köprüsü trafiğe kapatıldı!

Hatay'ın Arsuz ilçesinde 55 yıllık Uluçınar Köprüsünün köprü ayaklarında zamanla artan trafik yükü ve art arda yaşanan sel felaketleri nedeniyle meydana gelen çökme ve yıpranmalar nedeniyle trafiğe kapatılacak

Alanya'daki Yenidamlar Köprüsü ne zaman onarılacak?

Sel nedeniyle kısmen çöken Alanya Demirtaş'taki Yenidamlar köprüsü çöktü çökecek. Geçtiğimiz yıl onarım sözü veren Alanya Belediyesi'nden ses yok...

Denizli Çakır Hacı Köprüsü yeninden yapılacak!

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde geçtiğimiz kış ayında meydana gelen sel felaketinden dolayı yıkılan Çakır Hacı Köprüsünün yeniden yapılması için çalışmalar başladı.

Oltu Karataş Köprüsü yapılıyor!

Erzurum’un Oltu İlçesi’nde geçtiğimiz aylarda yaşanan sel felaketinde yıkılan Karataş Köprüsü yeniden yapılıyor. Köprünün genişletme çalışmalarının tamamlandığını söyleyen yetkililer, Oltu’da ulaşım problemlerinin sırayla çözüldüğünü belirtiyor

Denizli'deki Koçak Köprüsü yıkıldı!

Denizli'nin Çivril İlçesi'nde hafta sonu şiddetli yağmur sonrası debisi artan çay, beton köprüyü yıktı. Kufi Çayı üzerine kurulu Çandır Mahallesi ile tarım arazilerine ulaşımı sağlayan Koçak Köprüsü, sel sularına dayanamadı.

Tarihi Ali Köprüsü turizme kazandırılmayı bekliyor!

Gündoğmuş'da bulunan Tarihi Ali Köprüsü turizme kazandırılmak için ödenek bekliyor. İlçe merkezine 20 kilometre uzaklıkta bulunan Selçuklu döneminden kalma tarihi Ali Köprüsü kaderine terk edildi.

Karapürçek Uludere Köprüsü Yenileme Projesi devam ediyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Mecidiye, Ahmediye ve Uludere Mahallerini birbirine bağlayan ve geçtiğimiz aylarda yaşanan sel felaketinde büyük zarar gören Uludere Köprüsü’nü yeniliyoruz. Karapürçek ilçemize hayırlı olsun” dedi.

Septimus Severus Köprüsü çökme tehlikesi yaşıyor!

Septimus Severus Köprüsü'nün çökme tehlikesi bulunuyor. Gümüşpınar Mahallesi Muhtarı İbrahim Özkan, köprünün asırlardan beri dış tahribatlara ve Sıtma Pınar Çayı'nın sel sularına direnerek günümüze kadar ayakta kaldığını söyledi.

Tarihi Belkıs Köprüsü'nün 3 ayağı yıkılmaktan kurtarıldı!

Tarihi Anadolu Selçuklu eseri olan Belkıs Köprüsü'nün ayakları ve taban kısmı sel ve su taşkınlarına karşı güçlendirildi. 7 ayaklı köprünün 3 ayağının yıpranmaya bağlı restorasyonu ve taban güçlendirilmesi yapıldı...

Selçuklu Köprüsü Haberi

Selçuklu Köprüsü

Eskişehir Bölge Koruma Kurulu'na sunulacak projenin onayın ardından kurulacak olan tarihi parkta turistler dünyada eşine az rastlanılan taşlar arasında tarihi gezinti yapabilecek.


İscehisar ilçesi Bacakale mevkiinde, arkeologlar tarafından gün yüzüne çıkartılan antik döneme ait mermer ocağı eserleri ve mermer parçaları, ilçe merkezinde bulunan Selçuklu köprüsünün yanına nakledildi. Taşlar içini Eskişehir Bölge Koruma Kurulu'na antik kent yapılması için proje sunulacak. Yeşil alan içinde olacak antik parkta yerli halk ve yabancı turistler, dünyada pek örneğine rastlanmayan bu taşlar arasında gezerek antik dünyanın bir kısmını tanıyabilme fırsatı bulacak.


Vali İrfan Balkanlıoğlu, Selçuklu Köprüsü yanına nakledilen antik dönem mermer parçalarını inceleyerek nakil çalışmaları ile tarihi eserler hakkında bilgi aldı. Vali Balkanlıoğlu'na İscehisar Kaymakamı Murat Kütük, İscehisar Belediye Başkanı Mustafa Çibik ve Afyonkarahisar Arkeoloji Müze Müdürü Mevlüt Üyümez eşlik etti. Balkanlıoğlu, "İscehisar-Bacakale mevkiinde bulunan antik döneme...