06 / 05 / 2024

Selçuklu yapıları

Selçuklu yapıları

Birçok medeniyete ev sahipliği yapan Konya ve çevresindeki Selçuklu, beylikler ve Osmanlı dönemine ait tarihi yapılar, aslına uygun restorasyon çalışmalarıyla adeta küllerinden doğuyor.

Konya Meram ve Selçuklu'da 24 taksitle iki arsa satılacak! İmarlı arsa fırsatını kaçırmayın!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Meram ve Selçuklu'da yer alan imarlı iki arsayı 24 taksitle satışa çıkardı. Söz konusu ihale 11 Nisan 2023 tarihinde yapılacak.

Selçuklu Belediyesi ticaret ve mesken imarlı iki arsa satacak!

Selçuklu Belediye Başkanlığı Konya Selçuklu'da yer alan iki adet arsa için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu ihale 19 Ocak 2023 tarihinde yapılacak.

Sel bölgesindeki riskli yapılar taşınacak!

Bartın, Sinop ve Kastamonu’da yaşanan sel felaketinden sonra riskli yapı ve yerlere ilişkin düğmeye basıldı. Sel bölgesindeki riskli yapılar taşınacak.

TOKİ Selçuklu'da 3 yeni okul inşa edecek! İhalesi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Konya Selçuklu'da 3 yeni okul inşa edecek. Projelerin ihalesi bugün yapılacak.

TOKİ Konya Selçuklu'da 3 yeni okul inşa edecek!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Konya Selçuklu'da 3 yeni okul inşa edecek. Projelerin ihalesi 22 Haziran'da yapılacak.

Selçuklu Belediyesi emlak vergisi sorgulama 2021!

Milyonlarca kişi her yıl iki taksit şeklinde emlak vergisi ödüyor. Peki Selçuklu Belediyesi emlak vergisi sorgulama 2021 işlemleri nasıl yapılıyor? İşte tüm merak edilenler....

TOKİ Konya Selçuklu alt gelir kura sonuçları 8 Nisan 2021!

TOKİ Konya Selçuklu alt gelir kura sonuçları 8 Nisan 2021 haberimizde yer alıyor. İşte TOKİ Konya Selçuklu alt gelir kura sonuçları 8 Nisan 2021 ve proje detayları..

Samsun'daki tarihi Taşhan ve Saathane Meydanı etrafındaki yapılar yıkılıyor!

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde yapılan tarihi Taşhan ve Saathane Meydanı etrafında estetiği bozan binaların yıkımını gerçekleştiriyor. 

TOKİ Konya Selçuklu 529 konut ihalesi yarın!

Konya ili Selçuklu İlçesi Ardıçlı Mahallesi 6. Etap 529 adet konut İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İHALE) ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ Konya Selçuklu Ardıçlı projesinin ihalesi yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Konya Selçuklu Ardıçlı projesinin ihalesi yapıldı.

Tarihi Çorum Kalesi içindeki metruk yapılar yıkılıyor!

Anadolu Selçuklu Devleti döneminde Sultan Kılıç Arslan tarafından 11'inci yüzyılda yaptırıldığı tahmin edilen Çorum Kalesi içinde yer alan metruk yapıların yıkımına başlandı.

TOKİ Konya Selçuklu Ardıçlı 2. Etap ihalesi yarın!

Konya ili Selçuklu İlçesi Ardıçlı Mahallesi 2. etap 512 adet konut ,35 adet dükkan ve 1 adet cami İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-ihale) ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ Konya Selçuklu 512 konut ihalesi yarın!

Konya ili Selçuklu İlçesi Ardıçlı Mahallesi 2. etap 512 adet konut ,35 adet dükkan ve 1 adet cami İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-ihale) ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

Selçuklu yapıları Haberi

Selçuklu yapıları

Konya, Karaman, Aksaray merkez ve ilçelerinde bulunan yıllara meydan okuyan "ecdat yadigarı" eserlerde, kültürel değerlerin gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla restorasyon ve onarım çalışmaları yapılıyor.


Tarihi cami, han, hamam ve türbe gibi yaklaşık 95 eser, Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğünce gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarıyla yenileniyor. Aynı zamanda, Konya Büyükşehir Belediyesi ile yürütülen ortak projeler kapsamında 20 eser üzerinde de çalışmalar sürüyor.


Ilgın'daki Çukur Camii, Akşehir İmaret ve Kadınhanı Pınarbaşı camileri gibi yaklaşık 50 eser, Vakıflar Bölge Müdürlüğünce restore edilerek adeta ilk günkü halini alıyor. Meram Mülhak Emir Halil Mescidi, Taşkent Uzun Şeyh Camii ve Ilgın Beykonak Sultan Türbesi gibi 10 eserde çalışmalar tamamlandı, Eşrefoğlu, Alaaddin ve Sultan Selim camileri başta olmak üzere 40 önemli eserde ise onarımlar devam ediyor.


Konya Vakıflar Bölge Müdürü İbrahim Genç,...