21 / 05 / 2024

selçuklular dönemi tarihi hanım köprüsü

selçuklular dönemi tarihi hanım köprüsü

Tunceli'nin Pülümür ilçesine 3 kilometre uzaklıkta Pülümür Çayı üzerinde bulunan ve Selçuklular döneminde yapıldığı düşünülen tarihi Hanım Köprüsü, köprünün taşlan arasında define bulunduğunu düşünen define avcıları tarafından tahrip ediliyor..

SGK açıkladı! Şubat dönemi prim borcu ödeme tarihi uzatıldı...

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 2024 senesi şubat dönemi SGK prim borçlarının KDV iadeleri ile 26 Nisan 2024 tarihine kadar ödenebileceğini duyurdu.

Sakarya Büyükşehir'in 240 dairelik toplu konut projesi için ön talep dönemi başlıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin  240 dairelik toplu konut projesi için ön talep dönemi 15 Kasım tarihi itibarıyla başlıyor.

Öğretmenlerin Eylül Dönemi Seminer Çalışmaları Başlangıç Tarihi Açıklandı: 4 Eylül 2023!

2023 2024 eğitim öğretim yılı için öğretmenlerin eylül dönemi seminer çalışmalarının başlangıç tarihleri merak ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı 2023 2024 eğitim öğretim yılında bu konu ile ilgili açıklamalar yaptı. İşte öğretmenlerin Eylül dönemi seminer başlangıç tarihi…

MBA in Real Estate 2017 güz dönemi kayıtları başladı!

Türkiye'de ilk defa Gayrimenkul sektöründeki ihtiyaçlar doğrultusunda hayata geçirilen gayrimenkul sektörüne yönelik işletme yüksek lisans programı MBA in Real Estate 2017 güz dönemi kayıtları başladı.Son başvuru tarihi 29 Ağustos 2017.

Giresun Güce TOKİ başvuru dönemi!

Giresun Güce TOKİ başvuru dönemi bitti sözleşme tarihi 11 Temmuz'da başlayacak. Ödemelerin 240 aya varan vade sağlanan projede toplam 104 adet daire satışa çıkarıldı.

Yıllık beyanname verme dönemi uzatıldı mı?

1 Mart 2016 tarihi ile başlayan kira gelir vergisi ile değer artış vergisi dönemi, 31 Mart'a kadar devam ediyor. Peki, beyanname son günü bugün mü? Yoksa yıllık beyanname verme dönemi uzatıldı mı?

TOKİ Adana Sarıçam Buruk Konutları başvuru dönemi!

TOKİ Adana Sarıçam Buruk Konutları başvuru dönemi 14 Mart 2016 tarihi itibariyle başlayacak. Toplamda 300 adet konutun emekli kategorisinde satışa çıkarıldığı projede 2+1 daireler bulunuyor.

Adana Seyhan Barış Mahallesi TOKİ 1. Etap başvuru dönemi!

Adana Seyhan Barış Mahallesi TOKİ 1. Etap başvuru dönemi 10 Mart 2016 tarihi itibariyle başlıyor. Dairelerin 2+1, 3+1 ve 4+1 olarak tasarlandığı projede peşinat olarak minimum 20 bin 750 TL alınıyor.

Ordu TOKİ Mesudiye Evleri başvuru dönemi!

Ordu TOKİ Mesudiye Evleri başvuru dönemi 22 Şubat 2016 tarihi itibariyle başlıyor. 120 aya kadar vade fırsatı sunan projede 688,69 TL'lik aylık taksitlerle ödeme yapılabiliyor.

TOKİ Kırşehir Kayabaşı 2. Etap başvuru dönemi!

TOKİ Kırşehir Kayabaşı 2. Etap başvuru dönemi 22 Şubat 2016 tarihi itibariyle başlayacak. 120 aya kadar vade fırsatı sunan projede 10 bin 761 TL peşinatla konut sahibi olunabiliyor.

Samsun Ladik TOKİ Konutları başvuru dönemi!

Samsun Ladik TOKİ Konutları başvuru dönemi 22 Şubat 2016 tarihi itibariyle başlıyor. Peşinat olarak minimum 15 bin 285 TL talep edilen projede 3+1 daire seçenekleri yer alıyor.

Denizli Karahayıt TOKİ Konutları başvuru dönemi!

Denizli Karahayıt TOKİ Konutları başvuru dönemi 15 Ocak 2016 tarihi itibariyle sona erecek. Yüzde 10 peşinatta 96 ay vade fırsatı sunan projede başvuru ücreti olarak 2 bin TL isteniyor.

TOKİ Trabzon Çaykara emekli başvuru dönemi!

TOKİ Trabzon Çaykara emekli başvuru dönemi için yarın son gün. Kura çekiliş tarihi 13 Ocak 2016 olarak belirlenen projede başvuru ücreti olarak 500 lira talep ediliyor.

selçuklular dönemi tarihi hanım köprüsü Haberi

selçuklular dönemi tarihi hanım köprüsü

SELÇUKLULAR döneminde kalma Tunceli Pülümürdeki tarihi köprü, taşlar arasında altın bulunduğu dedikodusunun ardından definecilerin hücumuna uğradı. 


Tunceli'nin Pülümür ilçesine 3 kilometre uzaklıkta Pülümür Çayı üzerinde bulunan ve Selçuklular döneminde yapıldığı düşünülen tarihi Hanım Köprüsü, Erzurum Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü tarafından 2011 yılında tescilli tarihi varlık olarak ilan edildi. Tarihi köprünün restorasyonuyla ilgili Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü yaklaşık maliyet çıkararak, Elazığ Karayolları Bölge Müdürlüğüne iletti. 

Bu arada köprünün taşlan arasında define bulunduğunu düşünen define avcıları, son zamanlarda özellikle geceleri köprünün taşlarını tahrip ederek define aramaya başladı. 

Civarda oturan vatandaşlar, köprüye zarar vermek isteyen define avcılarıyla kendilerinin uğraştığını belirterek yetkililerden yardım...