02 / 05 / 2024

selçuktaki tabiat parkları

selçuktaki tabiat parkları

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; "Meryemana Tabiat Parkı ile ilgili kurul görüşleri alınarak bakanlık tarafından onaylandı. Projeyle Selçuk yepyeni bir destinasyon alanına kavuşmuş olacak" dedi

Son Dakika! Ankara'da ormanlık alanlara girişler yasaklandı!

Ankara sınırları içinde bulunan mesire alanları, milli park ve tabiat parkları hariç olmak üzere, ormanlık alanlara girişler yasaklandı.

Sit alanları ve milli parklar imara açılıyor mu?

Milletvekilleri tarafından hazırlanarak TBMM'ye sunulan yasa teklifine göre milli parklar, tabiat parkları, tabiat anıtları, tabiatı koruma alanları, doğal SİT ve sulak alanlarda, Turizm Bakanlığı’nın onayı ile 5 yıldızlı otel ve tatil köyleri de dahil turistik tesisler yapılabilecek.

Tabiat parkı ve milli parklar artık 20 yıllığına kiralanabilecek!

Resmi Gazete'de yayımlanan "Kamulaştırma Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında, tabiat parkı ve milli parklarda 29 yıl süreyle yatırımcılara kiraya verilen alanların kira süreleri 20 yıl olarak yeniden düzenlendi.

Tabiat parkı ve milli parklar 20 yıldan uzun kiralanamayacak!

TBMM Genel Kurulunda, Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edilerek yasalaştı. Kanuna göre, tabiat parkı ve milli parkların yatırımcılara kiralanma süreleri sözleşme düzenlendikten itibaren 20 yılı geçmeyecek...

Elmasburnu Tabiat Parkı kiraya verilecek!

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar I. Bölge Müdürlüğü İstanbul Şube Müdürlüğü’ne bağlı Elmasburnu Tabiat Parkı işletmeciliği kiraya verilecek.

Çamburnu Tabiat Parkı turizme kazandırılıyor!

Trabzon'un Sürmene ilçesindeki Çamburnu Tabiat Parkı'nın korunması ve turizme daha fazla katkı sağlaması amacıyla Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü denetiminde "Peyzaj ve Mimari Uygulama Projesi Vaziyet Planı" uygulanıyor.

Düzce Kurugöl'de fizibilite çalışmaları başladı!

Düzce Belediyesi tarafından Düzce’nin tabiat parklarından Samandere’nin turizme kazandırılmasının ardından atıl ve harabe durumda bulunan Kurugöl’ün de doğal ve kaynak değerleri için de çalışmalar başlatıldı. Kurugöl’ün ekoturizm ve rekreasyonel görünümü için fizibilite çalışmaları yapılıyor.

Burdur Gölcük Tabiat Parkı'na 13 milyon TL'lik yatırım!

Burdur Doğa Koruma ve Milli Parklar 6'ncı Bölge Müdürü Adnan Yılmaztürk, 13 milyon TL'ye mal olacak Gölcük Tabiat Parkı Projesi'nin Isparta ve Burdur'un kültürel ve doğa turizmini harmanlayan örnek bir kazanım olacağını söyledi.

Karşıyaka Tabiat Parkı teleferik projesi Nisan'da başlayacak!

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından Gümüşhane Karşıyaka Tabiat Parkı'na yapılacak olan 1 kilometre uzunluğundaki teleferikle ilgili imar çalışmaları hız kazandı.

Trabzon’daki Sera Gölü Tabiat Parkı yenileniyor!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından "Sera Gölü Tabiat Parkı Peyzaj Uygulaması" projesi başlatıldı.

İstanbul'un yüzde 45'i ormanlık alan!

Türkiye'nin en büyük kenti İstanbul, sahip olduğu ormanlık alanlar, koruma alanları, tabiat parkları ve mesire yerleriyle zengin bir ağaç, flora ve canlı topluluğuna ev sahipliği yapıyor

Gölcük Tabiat Parkı'na Europark Projesi uygulanacak!

Milli Parklar 6. Bölge Müdürü Adnan Yılmaztürk, Gölcük Tabiat Parkı'nda uygulanacak 'Europark' projesinin onay sürecinde olduğunu belirtti. Yılmaztürk, "Proje içerisinde bir Macera Parkı, bisiklet parkurları var.

Selçuk'a Meryem Ana Tabiat Parkı!

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; "Meryemana Tabiat Parkı ile ilgili kurul görüşleri alınarak bakanlık tarafından onaylandı. Projeyle Selçuk yepyeni bir destinasyon alanına kavuşmuş olacak" dedi

selçuktaki tabiat parkları Haberi

selçuktaki tabiat parkları


Göreve geldiği günden bu yana her ay yapılan muhtarlar toplantısının bir yenisi daha yine Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı öncülüğünde gerçekleştirildi. 2015 yılında yapılan çalışmaların değerlendirildiği toplantıda Muhtarlara devam eden çalışmalarla ilgili bilgi verildi.


Vatandaş ile belediye arasında köprü olan muhtarlar ile doğru zamanda doğru çalışmaları yapmak üzere her ay düzenli olarak gerçekleştirilen Ocak ayı değerlendirme toplantısı yapıldı. Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı başkanlığında gerçekleşen toplantıda muhtarlara biten ve devam eden çalışmalar ile ilgili bilgiler verildi. Halkın muhtarlara ilettiği isteklerin de dile getirildiği toplantıda söz konusu talepleri dinleyen Başkan Bakıcı, sorunların giderilmesi ve en kısa zamanda çözüme kavuşturulması için ilgili birim amirlerine talimat verdi.


AMAÇ İLK AĞIZDAN DOĞRU BİLGİ


Muhtarlardan gelen 314 başvurudan 257 tanesinin çözüme kavuştuğunu ve...