04 / 05 / 2024

selimiye camii restorasyonu

selimiye camii restorasyonu

Bursa Selimiye Camii'nin açılışı yapıldı. Bursa’da 120 yıllık Selimiye Camii, ana yapıları ve tüm alanıyla birlikte yaklaşık 800 bin TL’lik harcama ile yenilendi ve çevresinde mini bir meydan yapıldı.

Selimiye Camisi'nin restorasyonu bu sene başlıyor!

Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy yaptığı açıklamada Selimiye Camisi'nin restorasyonuna bu yıl başlanacağını dile getirdi.

Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nın restorasyonu mecliste!

Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nın restorasyonu meclis gündemine taşındı. CHP'li Karasu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Üsküdar Selimiye Hamamı restorasyonu tamamlandı! 

Üsküdar'da bulunan tarihi Selimiye Hamamı'nda restore çalışmaları tamamlandı. 3 yıl süren çalışmanın ardından hamam Nevmekân Selimiye'ye dönüştürüldü.

Depreme zemin hazırlama!

Edirne'de Mimar Sinan’ın ‘Ustalık eserim’ diyerek inşa ettiği ve UNESCO Dünya Mirasları Listesi’ndeki tarihi Selimiye Camii’ndeki incelemeler sonucunda, geçmiş dönemlerdeki depremlerden hiçbir zarar görmediği ortaya çıktı. Önümüzdeki olası büyük depremlere de dayanıklı olduğu belirlendi.

Eminönü Yeni Camii'nin restorasyonu 2 yıldır tamamlanamadı!

İstanbul'un 355 yıldır simgeleri arasında bulunan Eminönü'ndeki Yeni Camii'nin restorasyon çalışmaları iki yıldır tamamlanmayı bekliyor. 

Selimiye Camii depreme dayanıklı mı?

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Selimiye Camii'nin depremlere dayanıklı olduğu bilim heyeti raporuyla tescillendi...

Türkiye Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün restore ettiği El Bab Ulu Camii açıldı!

Suriye'nin kuzeyindeki Bab ilçesinde Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restorasyonu bitirilen El Bab Ulu Camii bugün açıldı. Bab Yerel Meclisi Üyesi Mahmud Akil, "Türk halkına tarihi mirasımıza sahip çıktığı için teşekkür ederiz" dedi...

Selimiye Camii Çevre Projesi'ne onay!

Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Selimiye Camii'nin çevre düzenleme projesini onayladı.

Selimiye Camii çevre düzenleme projesi onaylandı!

Selimiye Camii çevresi düzenleme projesi, Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylandı.

Selimiye Camisi'nde restorasyon baharda başlayacak!

İlkbaharda restorasyonu başlayacak olan Selimiye Camisi'ndeki çalışmalar, cami ibadet ve ziyarete kapatılmadan yapılacak...

Ayasofya Camii restorasyon için ziyarete kapatılacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Trabzon'da restorasyonu devam eden Ayasofya Camii'ni inceledi. Bakan Ersoy'un talimatıyla Ayasofya Camii'nin restorasyonu için ziyarete kapatılacak.

Üsküdar'daki Selimiye Hamamı millet kütüphanesi olacak!

Üsküdar'da bulunan tarihi Selimiye Hamamı, millet kütüphanesi olarak hizmet verecek. Tarihi hamamın restorasyonu tamamlanıyor.

Bursa'da 597 yıllık caminin restorasyonu durduruldu! 

Bursa İznik'te bulunan 597 yıllık tarihi Mahmut Çelebi Camii'nin restorasyonu ödenek yetersizliği nedeniyle durduruldu. Tarihi cami çürümeye terk edildi. 

selimiye camii restorasyonu Haberi

selimiye camii restorasyonu

Yaklaşık 120 yıllık geçmişi bulunan camiyi ana yapıları ve tüm alanıyla birlikte restore ederek tekrar işlevsel hale getiren, çevre binaları kamulaştırarak bölgeye aynı zamanda bir de meydan kazandıran Büyükşehir Belediyesi, örnek bir kentsel tasarım projesini hayata geçirdi.


Selimiye Mahallesi’nin içerisinde bulunan ve 1892 yılında Tırnovalı Hacı Ahmed tarafından yaptırılan caminin açılışı, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti Milletvekili Bedrettin Yıldırım, İl Müftüsü Prof.Dr. Mehmet Emin Ay ve protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın sultanlar ve evliyalar şehri olduğunu vurgulayarak, tarihi ve kültürel açıdan dünyaya örnek çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi.


Şehirde nerede bir tarihi eser varsa ayağa kaldırdıklarını, sultan külliyeleri, çarşı ve hanlar bölgesi, türbeler üzerinde uyguladıkları projelerle Bursa’yı UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne soktuklarını belirten...