19 / 05 / 2024

Selimiye Camisi ve Külliyesi

Selimiye Camisi ve Külliyesi

Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alınan Selimiye Camisi ve Külliyesi'nin bulunduğu meydan yeniden düzenlenecek...

Üsküdar Selimiye 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Üsküdar İlçesi, Selimiye Mahallesi 296 ada 21 parselin bir kısmına ilişkin 1/5000 Ölçekli Nazım ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı. İşte jkonu ile ilgili merak edilen detaylar...

Selimiye Camisi'nin restorasyonu bu sene başlıyor!

Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy yaptığı açıklamada Selimiye Camisi'nin restorasyonuna bu yıl başlanacağını dile getirdi.

Erzincan Terzibaba Cami ve Külliyesi'nin temeli atıldı!

Erzincan Valisi Mehmet Makas, 1200 kişilik Terzibaba camisi ve külliyenin inşaatında temel atma törenine katılım gösterdi.

Öğretmen Semiha Yıldırım Külliyesi ve Hicret Camisi açıldı!

Kartal'da hayata geçirilen "Öğretmen Semiha Yıldırım Külliyesi ve Hicret Camisi" açıldı...

Türkiye, Beyrut'taki sembol mabetlerin onarımına talip!

Türkiye, Lübnan'da meydana gelen patlamanın hasara yol açtığı başkent Beyrut'un sembolleri niteliğinde olan Muhammed el-Emin Camisi ve Meceriyye Kilisesi'nin onarımını üstlenmek istiyor. 

Kırşehir'deki Melikgazi Türbesi ve Lale Camisi restore edilecek!

Kırşehir'de 13. yüzyılda yaptırılan Melikgazi Türbesi ve Lale Camisi yapılacak restorasyon çalışması ve çevre düzenlemesiyle turizme kazandırılacak.

Ayasofya'nın imar planlarının Ayasofya Camisi ve Külliyesi olarak değiştirilmesi teklif edildi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi'nde, AK Parti ve MHP grupları, Ayasofya'nın imar planlarının "Ayasofya Camisi ve Külliyesi" olarak değiştirilmesini teklif etti.

Slovenya Ljubljana Camisi ve İslam Kültür Merkezi Haziran'da açılacak!

Temeli 2013 yılında atılan Ljubljana Camisi ve İslam Kültür Merkezi'nin inşaatı tamamlandı.

Cibuti 2. Abdülhamid Han Camisi ve Külliyesi açıldı!

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından 4 yıl önce yapımına başlanan Cibuti 2. Abdülhamid Han Camisi ve Külliyesi hizmete açıldı.

Selimiye Camisi'nde restorasyon baharda başlayacak!

İlkbaharda restorasyonu başlayacak olan Selimiye Camisi'ndeki çalışmalar, cami ibadet ve ziyarete kapatılmadan yapılacak...

Almanya Aachen Yunus Emre Camisi ve meydanı açıldı!

Almanya'nın Aachen kentindeki Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı Aachen Yunus Emre Camisi önündeki meydan ve cami vatandaşın hızmetine açıldı. Aachen Yunus Emre Camisi önündeki meydana, "Cami Meydanı" (Moscheeplatz) ismi verildi.

Selimiye Camisi'nin tapusu sergilendi!

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'nün kuruluşunun 172'nci yıldönümü sebebiyle bir sergi düzenlendi. Sergide Selimiye Camisi, İkinci Bayezid Camisi ve tarihi Rüstempaşa Kervansarayı'nın tapularına yer verildi.

Kuzey Ankara Merkez Camisi ve Külliyesi açıldı!

Ankara'nın üçüncü en büyük ibadethanesi olan Kuzey Ankara Merkez Camisi ve Külliyesi bugün cuma namazından sonraki törenle açıldı. Açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. 

Selimiye Camisi ve Külliyesi Haberi

Selimiye Camisi ve Külliyesi

UNESCO Alan Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Topsel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Edirne Belediyesi'nce Selimiye Meydan Projesi kapsamında düzenlenen yarışmada birinci olan projenin, UNESCO tarafından uygun görüldüğünü söyledi.


Selimiye Camisi Meydanı'ndaki düzenleme çalışmalarının ardından Edirne'nin yeni bir görünüme kavuşacağını belirten Topsel, ''Meydanda yeşillendirme ve dinlenme yerleri olmak üzere pek çok yeni mimari çalışmalar yapılacak. 

Çalışmalar içerisinde Selimiye Camisi'ni örtmeyen, açık oturma yerleri düzenlenecek. Selimiye Camisi ve çevresine de gölgelerle mimari aydınlatma ve ışık oyunları uygulanacak'' şeklinde konuştu.


Topsel, Saraçlar Caddesi'nden aktif olarak Edirne Belediyesi'nin önündeki yol ile orduevinden Selimiye Camisi yönüne çıkan yolun, proje kapsamında yayalaştırılmasının planlandığını ifade ederek, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin de yayalaştırma çalışmalarına destek verdiğini bildirdi.


Topsel, Selimiye Meydanı'ndaki çalışmaların, Kültür ve Turizm Bakanlığı Edirne Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma...