04 / 05 / 2024

Selman Boyacıoğlu kentsel dönüşüm açıklaması

Selman Boyacıoğlu kentsel dönüşüm açıklaması

Türkiye’nin en yüksek katılımlarından birine sahip kent konseylerinden olan Karşıyaka Kent Konseyini, konseyin başkanı Selman Boyacıoğlu’ndan dinledik.

Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu'ndan kentsel dönüşüm tepkisi: Ana arterlerden başlatılması gerekir!

İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Bölüm Başkanı, Afet Yönetimi Enstitüsü ve İklim Değişikliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, X sosyal medya hesabından kentsel dönüşüm ile ilgili konuştu. İşte Kadıoğlu'nun o açıklaması ve vatandaşların yorumları...

Ankara Saraçoğlu'ndaki kentsel dönüşüm projesi davalık oldu!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ankara'nın Saraçoğlu Mahallesi’nin mimarı Paul Bonatz'ın varislerinden onay alınmadan kentsel dönüşüm çalışmalarını gerçekleştirmesini yargıya taşıdı. 

Mustafa Palancıoğlu'ndan kentsel dönüşüm açıklaması!

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, AK Parti Melikgazi ilçe yönetim kurulu üyeleriyle gerçekleştiren toplantıda bir araya geldi. Palancıoğlu, "Kentsel dönüşüm kapsamında 1034 daire ve 60 dükkanı hak sahibine teslim ettik" dedi.

Mardin Ensar ve Saraçoğlu mahallelerinde kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Mardin Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı tarafından hayata geçirilen Artuklu ilçesi Ensar ve Saraçoğlu Mahallelerinin Kentsel Dönüşüm projesinde projelendirme süreci başladı...

Mehmet Güllüoğlu: Afet yönetiminde en önemli konu kentsel dönüşüm!

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Mehmet Güllüoğlu yaptığı açıklamada afet yönetiminde en önemli konunun kentsel dönüşüm olduğunu belirtti.

Nevşehir Kıratlıoğlu Mahallesi’ne dönüşüm müjdesi!

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Kıratlıoğlu Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm projesinin 2020 yılı Mart ayında başlayacağını ve bölgenin Nevşehir’in en gözde merkezlerinden olacağını söyledi.

Tolga Şahlıoğlu: Yıkılır korkusuyla deprem testinden kaçmayın!

Dartes Kentsel Dönüşüm Hizmetleri şirketinden Kentsel Yenileme Uzmanı Tolga Şahlıoğlu, bina sahiplerinin evlerinden acil çıkarılma ve müdürlenme gibi durumlardan çekindikleri için deprem testi yaptırmadıklarını söyledi…

İshak Memişoğlu: Kentsel dönüşüm rantsal dönüşüm oluyor!

Mimarlar Odası Samsun Şube Başkanı İshak Memişoğlu, Samsun’da kentsel dönüşümün vatandaşları mağdur ederek, amacı dışına çıktığını belirtti...

Keleşoğlu İstanbul'da kentsel dönüşüme odaklandı!

Yakuplu’da hayata geçirilen Deniz İstanbul projesindeki marina, hudut kapısı oldu. Keleşoğlu Holding’in patronu Mustafa Keleş, “Karaköy’den sonraki ikinci hudut kapısı bizde olacak” diye açıklama yaptı. 

Aşçıoğlu Yapı yeni yılda kentsel dönüşüme ağırlık verecek!

Türkiye ve yurtdışında inşaat sektöründe faaliyetlerini sürdüren Aşçıoğlu Yapı, yeni yılda hayata geçireceği projelerini açıkladı. 

Samsun Hastanebaşı ve Kökçüoğlu'daki dönüşüm onaylandı!

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi, Hastanebaşı ve Kökçüoğlu Mahalleleri'nde kentsel dönüşüm alanı kapsamında yapılan imar planı değişikliği onaylandı.

Karşıyaka'nın en büyük sorunu kentsel dönüşüm!

Türkiye’nin en yüksek katılımlarından birine sahip kent konseylerinden olan Karşıyaka Kent Konseyini, konseyin başkanı Selman Boyacıoğlu’ndan dinledik.

TOKİ Başkanı Turan, Başkan Gümrükçüoğlu’nu ziyaret etti

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’ nu ziyaret etti, Trabzon’a yatırım yapmaya ve kentsel dönüşümleri sürdürmeye devam edeceklerini söyledi.

Selman Boyacıoğlu kentsel dönüşüm açıklaması Haberi

Selman Boyacıoğlu kentsel dönüşüm açıklaması

Türkiye’nin en yüksek katılımlarından birine sahip kent konseylerinden olan Karşıyaka Kent Konseyini, konseyin başkanı Selman Boyacıoğlu’ndan dinledik.


Boyacıoğlu, 2 bini aşkın üye ve sayısı 16’yı bulan çalışma ve meclis gruplarıyla, Karşıyaka’da eğitim görmemiş bir ev, vizyonu gelişmemiş bir birey kalmaması için çaba gösteren konsey hakkında samimi açıklamalarda bulundu. Bugüne kadar yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Boyacıoğlu, ilçenin en büyük probleminin de çarpık kentsel dönüşüm olduğunu dile getirdi. Boyacıoğlu ayrıca İzmir Kent Konseyleri Birliği olarak mevcut yapılarıyla Türkiye’ye örnek olduklarını da dile getirdi.


DOLU DOLU BİR BAŞKAN

Boyacıoğlu söyleşiye kendisiyle ilgili bilgi vererek başladı. Uzman bir plancı olarak yıllarca farklı kademelerde görev yaptığını ve 2015 başlarından itibaren Karşıyaka Kent Konseyinin başında bulunduğunu ifade eden Boyacıoğlu, “1952 Manisa Alaşehir doğumluyum. Ancak babamın işleri dolayısıyla...