02 / 05 / 2024

Semanur Kurt antalya

Semanur Kurt antalya

Kendisini Antalya'nın iyileştirilmesine ve geliştirilmesine adamış bir isim olan Semanur Kurt uzun yıllar görev aldığı Kent Konseyi'ne yeniden başkan seçildi. Semanur Kurt 'Antalya'nın köklü imar sorunları var' dedi.

Antalya'da ada bazlı kentsel dönüşüm gerekli!

Ada bazlı kentsel dönüşüm, Antalya'da bozulan imar yapısının değişmesi için fırsat olarak görünüyor. Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt, kentteki dönüşüm projeleri hakkında açıklamalar yaptı. 

Kentsel dönüşüm yaşam düzeyinin yükseltilmesi içindir!

Antalya Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt, “Kentsel dönüşüm projeleri yaşam düzeyinin yükseltilmesini amaçlamalıdır. Bu projeler, ayrıcalıklı imar hakkı sağlama aracı olarak kullanılmamalıdır” diye konuştu.

Kentsel dönüşümde dolandırıcılara dikkat!

Antalya Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt, son zamanlarda kendilerine “gayrimenkul geliştirme uzmanı” adını veren bazı kişi veya firmaların, ‘Kentsel Dönüşüm’ adı altında vatandaşları dolandırıp evlerini elinden aldığını öne sürdü.

Antalya kentsel olarak değişim ve dönüşüm içerisinde!

Antalya'nın kentsel olarak bir değişim ve dönüşüm içerisinde olduğunu belirten Antalya Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt, "Projeler temelde rant artışını değil, can güvenliğinin sağlanmasını ve yaşam düzeyinin yükseltilmesini amaçlamalıdır" dedi

Belediyeler yerinde dönüşüm ilkesini benimsemeli!

Antalya Kent Konseyi Başkanı Sema Nur Kurt, "Antalya için oluşturulan kent planlama ve projelerinin temelinde rant anlayışı olmamalı. Projelerde öncelik can güvenliğinin sağlanması ve yaşam düzeyinin yükseltilmesi amacı taşımalı" dedi.

Antalya'da imar sorunu yaşanıyor!

Antalya Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt, Antalya’da, öncelikle imar ve planlama konusunda yaşanmakta olan sorunların bugüne kadar bir standardın yakalanamadığının göstergesi olduğunu da vurguladı.

Antalya'da eski yapı stokları gözden geçirilmeli!

Antalya Kent Konseyi Başkanı Sema Nur Kurt, "Akdeniz Körfezi'nde yaşanan deprem hadiselerinin hasara yol açmaması şehrimiz için büyük şans. Küçük depremler uyarıcı niteliğinde, olası büyük bir depreme Antalya olarak ne kadar hazırız" diye konuştu.

Sema Nur Kurt: Kentsel dönüşüm bütüncül olmalı!

Kentleri yeniden dönüştürürken, tarım alanlarının ve şehrin değerlerinin korunması gerektiğini belirten Antalya Kent Konseyi Başkanı Kurt, "Antalya'nın çehresini değiştirmek istiyorsak, kentin kimlik planlamasını parçacı değil, bütüncül dizayn etmeliyiz.

Antalya Kent Konseyi'nden uyarı!

Semanur Kurt, Antalya bölgesi için verilen çok sayıdaki taş ocakları ruhsatlarının, başta tarım alanları olmak üzere doğal ve kültürel değerler üzerinde artık geri dönülmesi imkansız zararlar oluşturduğunu belirtti

Semanur Kurt: Antalya'nın köklü imar sorunları var!

Kendisini Antalya'nın iyileştirilmesine ve geliştirilmesine adamış bir isim olan Semanur Kurt uzun yıllar görev aldığı Kent Konseyi'ne yeniden başkan seçildi. Semanur Kurt 'Antalya'nın köklü imar sorunları var' dedi.

Antalya Limanı'ndaki eski tekneler kaldırılıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi Yat Limanı İşletme Müdürlüğü, terk edilmiş eski tekneleri kaldırarak limanda görsel kirliliği temizliyor

Antalya Limanı'nın yolcu salonu yenilenecek

Antalya Limanı'nda yolcu salonunun yenileneceği ve yaklaşık altı ay sürecek çalışmalar sırasında gelen yolculara çadırda hizmet verileceği bildirildi

Antalya'daki hazine arazilerine alıcı çıkmadı

Maliye Bakanlığı tarafından Antalya'da özel hastane ile alışveriş merkezi ve ticaret merkezi yapmaya uygun Hazine arazilerine alıcı çıkmadı

Semanur Kurt antalya Haberi

Semanur Kurt antalya

Kendisini Antalya'nın iyileştirilmesine ve geliştirilmesine adamış bir isim Semanur Kurt. Uzun yıllar görev aldığı Kent Konseyi'ne yeniden başkan seçildi. Semanur Kurt ile yeni başkanlık döneminde siyasetten uzak, sadece Antalya'nın neredeyse tüm sorunlarını, yapılan çalışmaları konuştuk. 

Kent Konseyi'nde yıllardır hizmet veriyorsunuz. Yıllardır bir çok sorunun çözümüne yönelik mücadele ettiniz. Bugün bu sorunlar Antalya'da hala çözüldü mü? Size göre en çok sorun hala nedir? 

Öncelikle çok teşekkür ediyorum. 

Sizlerinde içinde bulunduğu bir süreç. Eğer Kent Konseyi'nin bir başarısı varsa gelişmişliği varsa sizlerin de payı büyük. 18 yıldır kentin gündeminin getirdiği bir çok sorun var. Dile getirilen sorunlar hemen çözülebilir mi çözülemez. Hemen bunu bir anda yapmak mümkün değil. Çok köklü sorunlar var. En temel sorun göç. 

Göç önlenebiliyor mu? Önlenemiyor. Fakat göçün hızına göre kentte...