23 / 07 / 2024

Semih Akşeker yazıları

Semih Akşeker yazıları

Yeni Söz Gazetesi köşe yazarı olan Semih Akşener bugünkü yazısında gayrimenkul sektöründen bahsetti.

İzmir Karabağlar'daki 750 TOKİ konutuna CHP engeli! AK Parti'li Hüseyin Uzun: İtirazlardan vazgeçin!

AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Hüseyin Uzun, CHP’li Karabağlar Belediyesi'ne TOKİ konutları ile ilgili tepki gösterdi. İşte Karabağlar'da yapılamayan TOKİ konutları ile ilgili gelişmeler...

Yabancıların evlerini fahiş rakamlara satmasına ATEM Başkanı'ndan tepki! Döviz gelsin derken döviz gidiyor!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hakan Akçam, yabancılara satılan evlere yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu. Akçam,  yabancıların Türkiye’de aldığı evleri piyasada daha yüksek rakamlara satmaya çalıştıklarını açıklayarak tepki gösterdi. 

Avcılar'a kentsel dönüşüm müjdesi: 5 yıl içerisinde tamamlanacak!

Yerel seçimler yaklaşırken adaylar da yeni projelerini peş peşe açıklıyor. AK Parti Avcılar Belediye Başkan Adayı Abdullah Küçükoğlu projeleri kapsamında kentsel dönüşüm projesi vererek, ilçede dönüşüm çalışmalarının 5 yıl içerisinde tamamlanacağını söyledi.

AK Parti Avcılar Belediyesi Başkan Adayı Abdullah Küçükoğlu'ndan dönüşümde ilave 1 kat vaadi!

AK Parti’nin Avcılar Belediyesi Başkan Adayı Abdullah Küçükoğlu, 1999 yılında yaşanan Marmara depreminde yüzlerce binanın yıkıldığı Avcılar'a kentsel dönüşüm kapsamında ilave 1 kat daha vadetti.

Kaçak yapıda gelinen son nokta! Öyle bir kaçak oda yaptılar ki sanki yürüyüp gidecek gibi...

Kaçak yapılaşma ile mücadele hız kesmeden devam ediyor. Ülke genelinde tespit edilen kaçak yapılar tek tek yıkılırken dün sosyal medyanın gündemine bir kaçak yapı düştü. Öyle bir kaçak oda yapmışlar ki adeta yürüyüp gidecekmiş gibi. İşte o kaçak yapı...

Yeni imar barışı bekleniyor! Kaçak yapılar giderek arttı: İmar affı gelecek mi? 

Yeniden imar affı gelir beklentisiyle son zamanlarda kaçak yapı sayıları yeniden yükselişe geçti. İşte ayrıntılar...

Bayram öncesi uçak rezervasyonları dörde katlandı, otel rezervasyonları arttı!

9 günlük Kurban Bayramı tatil fırsatını kaçırmak istemeyenler tatil beldelerine akın ediyor. Uçak bilet satışları yüzde 320 oranında artarken, otel rezervasyonlarının da yüzde 70 oranında artış gösterdiği belirtiliyor.

Yatırımcılar dikkat! Doların 28 TL olacağı tarihi açıkladı! 

Türkiye, 28 Mayıs'ta yeniden sandığa gidiyor. Ekonomik verilerle alakalı çok dikkat çekici yazılar yazan ve bu hususta ikazlar yapan  ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut da "28 Mayıs'tan sonra neler olacak?" başlıklı bir yazı yazdı ve doların 28 TL olacağı tarihi açıkladı.

Uzman, 10 gün boyunca sürecek olan öğlen ve akşam yağışlarına karşı hazır olunması gerektiğini uyarıyor!

Küresel ısınma mevsimleri değiştiriyor. Mayıs hava serin ve yağışlı. Uzman, bir şehirde hazırlıklı olunması gerektiğini söyledi. İşte ayrıntılar...

KAGİDER, deprem bölgesinde 'Akıllı Kasaba' kuracak! 

Deprem bölgesinin hayata geri dönüşü için birçok STK’yla ortak çalışma başlatan KAGİDER, konteyner kent değil, “Akıllı Kasaba”lar kuracak ve bu şekilde yaşamı normalleştirmeye çaba gösterecek. 

Peker GYO'dan Çamlıca projesi açıklaması! 

Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Çamlıca projesi ile ilgili bir son dakika açıklaması yaptı. Şirket, proje geliştirme çalışmaları doğrultusunda, kentsel dönüşüm kapsamında muafiyet yazılarının Belediye tarafından onaylandığını belirtti. 

KYK borçları silinecek mi? AK Parti'den yeni adım

AK Parti, borçların düzenlenmesi için ilk adımları atıyor. Meclis gündeminde EYT, KYK borç ve faizlerinin silinmesi gibi pek çok farklı konu var. 

En büyük pırlanta fırsatı Koçak'ta! Net yüzde 50 indirim! İşte Koçak Pırlanta fiyat listesi 3 Eylül 2022...

Pırlanta almak isteyenler indirimli pırlanta fiyatlarını araştırıyor. Net yüzde 50 indirim fırsatı ile Koçak indirimli takıların listesnii paylaştı. İşte 3 Ekim 2022 Koçak Pırlanta 2022 fiyat listesi...

Semih Akşeker yazıları Haberi

Semih Akşeker yazıları

Apartmanlar başlangıçta sadece bekâr işçiler ve göçmenler için düşünülmüş bir yapı biçimiydi, ancak sonraki yıllarda aileler de buralara taşınmak mecburiyetinde kaldı. 1900'lere gelindiğinde ise kentli işçi ailelerin (Batı Avrupa'da) tek mecbûri ikametgâhı oldu.


İlk apartmanlar üst üste tavuk rafları dizili kümesleri andırıyordu. Avrupa'da çalıştığım 90'lı yıllarda hâlâ ayakta kalabilen bu binalardan birkaçını görmüştüm. Bu apartmanlar bir koridorun iki yanına sıralanmış çoğunlukla tek odalı, izbe, havasız, tuvalet ve mutfakları ortak kullanılan küçük tip dairelerdi.


Avrupa'da şartlar 1950-60'lara kadar değişmedi. 1924'te Dublin'de dairelerin hâlâ yüzde 50'si tek odalı idi, 1930 P

aris'inde ise dairelerin ancak yüzde 10'unda su tesisatı vardı. Birçok daire tuvaletsizdi, insanlar ihtiyaçlarını koca bloğun/sitenin ortasında küçük bir kulübede gideriyorlardı.


Gerçek şu ki; apartman inşaasında “insan” diye bir mesele ortada yok. İnsanın şerefi,...