04 / 05 / 2024

Şemsi Paşa Cami

Şemsi Paşa Cami

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, Üsküdar sahilindeki Şemsi Paşa Cami için açıklama yaptı. Yetkililer, Şemsi Paşa Külliyesi'ne zarar veren sorumlular hakkında gerekli işlemlerin derhal başlatılmasını istedi.

Şemsi Paşa Cami'nde çelik konsol sistemi uygulaması başladı!

Çalışmalarına devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi, boğazın en özel yapılarından Şemsi Paşa Cami’ni ve Üsküdar sahilini tahrip eden 2015 tarihli proje yerine, sökülüp takılabilen çelik konsol sistemi uygulamasını başlattı. 

Şemsi Paşa Camii tartışması: Mahir Polat'tan tepki!

Üsküdar'daki Şemsi Paşa Camii'nin deniz kısmına eski İBB yönetimince yapılan ve caminin hasar görmesine neden olan kıyı şeridi projesine tepki gösteren Mahir Polat, "Uygulama tüm Üsküdar tarihi kıyı bandını zalimlik düzeyinde geri dönüşsüz bir şekilde yok etti" dedi.

Antalya'daki 4 asırlık Tekeli Mehmet Paşa Camisi restore ediliyor!

Antalya'nın simge camileri arasında olan 4 asırlık Tekeli Mehmet Paşa Camisi restore ediliyor, çalışmalar tamamlandığında cami müze işlevi görecek.

Tekirdağ Rüstem Paşa Cami açıldı!

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilen Rüstem Paşa Cami hizmete açıldı.

İzmit Mehmet Ali Paşa Cami ibadete açılıyor!

İzmit Mehmet Ali Paşa Mahallesi’nde hayata geçirilen Mehmet Ali Paşa Merkez Camii’nin alt katı, 6 Mayıs Pazartesi günü başlayacak olan Ramazan ayı öncesinde açılacak.

Bağcılar Fahreddin Paşa Cami açıldı!

Bağcılar Belediyesi’nin desteğiyle inşaatına 4 yıl önce başlanan ve adını “Medine Kahramanı” olarak bilinen Fahreddin Paşa’dan alan cami vatandaşların ibadete açıldı. Altında 40 araçlık otopark da yer alan Fahreddin Paşa Camii’nde 1700 kişi aynı anda namaz kılabilecek.

Şemsi Paşa Camii'nin tarihi yapısı değişecek mi?

Sabah Gazetesi köşe yazarı olan Erhan Afyoncu bugünkü yazısında, Üsküdar'daki Şemsi Paşa Camii'nin tarihi yapısını değiştirecek projeden bahsetti. İşte o haber...

Kadir Topbaş: Şemsi Paşa Camisi'nde çatlak yok!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş: "Şemsi Paşa Camisi içerisinde bir çatlak filan yok. Bahçe duvarlarında daha önce var olan çatlaklar var. Onların hepsi fotoğraflarla, belgelerle, raporlarla tespitli" dedşç

Mimarlar Odası'ndan Şemsi Paşa Cami açıklaması!

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, Üsküdar sahilindeki Şemsi Paşa Cami için açıklama yaptı. Yetkililer, Şemsi Paşa Külliyesi'ne zarar veren sorumlular hakkında gerekli işlemlerin derhal başlatılmasını istedi.

İlber Ortaylı, Şemsi Ahmet Paşa Camii tartışmasına katıldı!

Mimar Sinan’ın elinden çıkma Şemsi Ahmet Paşa Camii, tartışmalarına Prof. Dr. İlber Ortaylı da katıldı.

Üsküdar Şemsi Paşa Cami tartışmasında son nokta!

İBB, Mimar Sinan'ın önemli eserlerinden biri olan Üsküdar'daki tarihi Şemsi Paşa Camisi'nin önünde yapılması planlanan yaya yolu çalışmasının durdurulduğunu açıkladı.

Rumi Mehmet Paşa ve Ayazma Camii çevresi imar planı askıda!

İstanbul Üsküdar İlçesi, Rumi Mehmet Paşa Cami ve Çevresi ile Ayazma Cami ve Çevresi Kentsel Sit Alanı Koruma Amaçlı 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı...

Hatay Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi göz kamaştırıyor!

Anadolu’da yapılan ilk cami Habib-i Neccar ve dünyadaki ilk mağara kilisesi olan ST. Pierre'e ev sahipliği yapan medeniyetler şehri Hatay, 442 yıldır topraklarında bulundurduğu tarihi Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi ile de göz kamaştırıyor.

Şemsi Paşa Cami Haberi

Şemsi Paşa Cami

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, avlu duvarlarında çatlaklar oluşan Üsküdar sahilindeki Şemsi Paşa Cami için açıklama yaptı.


Mimarlar Odası'nın açıklaması

Yap-boz projelerle yok edilen tarihi meydan, deniz doldurularak geri getirilemez. Üsküdar Meydanını yeniden düzenleme adı altında deniz doldurularak alan kazanma projesi kapsamında denize kazık çakılırken oluşan titreşimler nedeniyle Şemsi Paşa Külliyesinde ciddi hasar oluştu.


Bu açıklamadan altı ay kadar sonra, binlerce yıllık tarihe sahip bir alanda korumayı gözeten her hangi bir plan yapılmadan, planlamayı sadece şantiye planlama olarak gören, imarı yap-boz oyununa çeviren anlayışla çarçabuk ihalesi yapılarak kazık çakma işine başlanmış ve Sinan'ın en güzide eserlerinden birisi olarak kabul edilen 437 yıllık Şemsi Paşa Camii hasar görmüştür. Cami duvarlarında hasara neden olan titreşim ve zemin hareketleri, açıktır ki iş durdurulsa bile ileride...