07 / 05 / 2024

senegal cumhuriyeti

senegal cumhuriyeti

İstanbul, Senegal Cumhuriyeti Dakar Bölgesine ulaşım, sağlık, temizlik, toplu konut gibi birçok alanda destek verecek...

Dünya Altın Konseyi açıkladı! Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası ocakta en çok altın alan merkez bankası oldu! 

Dünya Altın Konseyi'nin (WGC) raporuna göre merkez bankaları ocak ayında net 31 ton altın satın alırken Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası ocak ayında 23 ton altın alımıyla ilk sırada yer aldı.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! İşte Aralık ayı politika faiz kararı!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası(TCMB) Para Politikası faz kararı bugün saat 14.00'te açıklandı. Merkez Bankası politika faizi beklentiler doğrultusunda yüzde 9 oranında sabit tuttu.

Mashrıq Engıneerıng Constructıon Company Merkezi Afganistan İslam Cumhuriyeti İstanbul Merkez Şubesi açıldı!

Mashrıq Engıneerıng Constructıon Company Merkezi Afganistan İslam Cumhuriyeti İstanbul Merkez Şubesi Beylikdüzü'de Idrees Ahmad Noorı tarafından açıldı.

Senegal Stadı açıldı!

Senegal'de Türk şirketinin hayata geçirdiği 50 bin kişilik Senegal Stadyumu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla hizmete açıldı.

Türk müteahhitler Senegal’de 1.2 milyar dolarlık projeyi tamamladı!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Vahap Munyar, bugünkü köşesinde Türk müteahhitlerin Senegal'de üstlendiği projeleri kaleme aldı. İşte Vahap Munyar'ın 'Türk müteahhitleri Senegal’de 1.2 milyar dolarlık proje bitirdi' başlıklı yazısı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika KDV açıklaması!

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden Senegal'e giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan  gündeme ilişkin konulara değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan milyonlara elektrik faturası müjdesi! 1 Mart itibariyle...

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden Senegal'e giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan uçakta gündeme ilişkin konular hakkında açıklamalar yaptı.

Senegal'de Türk şirketlerin imzasını taşıyan stadyum açılıyor!

Senegal'de Türk şirketleri tarafından 267 milyon dolara mal olan 50 bin kişilik stadyumun inşaatı tamamlandı.  

Türkiye Cumhuriyeti Deprem Fonu Kanunu Teklifi!

TBMM'ye sunulan Türkiye Cumhuriyeti Deprem Fonu Kanunu Teklifi ile Türkiye Cumhuriyeti Deprem Fonu kurulması ve deprem vergisi kapsamında elde edilen gelirlerin bu fona aktarılması amaçlanıyor.

TORKAM Holding ile Demokratik Kongo Cumhuriyeti arasında 7.8 milyar dolarlık protokol!

TORKAM Holding ile Demokratik Kongo Cumhuriyeti arasında konut ve madencilik alanında işbirliği ve yatırımı kapsayan 7.8 milyar dolar büyüklüğünde anlaşma imzalanıyor.

Türkiye'den Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne acil durum hastanesi!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersin Tatar yaptığı açıklamada Türkiye tarafından KKTC'de inşa ettirilen acil durum hastanesinin ülkesinin sadece bugünün değil gelecekteki ihtiyaçlarını da karşılayacak bir donanım ve yeterlilikte olacağını söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti Deprem Fonu Kanunu Teklifi!

Türkiye Cumhuriyeti Deprem Fonu Kanunu Teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu. Kanun kapsamında Türkiye Cumhuriyeti Deprem Fonu kurulması ve deprem vergisi kapsamında elde edilen gelirlerin bu fona aktarılması planlanıyor.

Senegal Olimpiyat Stadyumu’nun tasarımı Tabanlıoğlu Mimarlık’tan!

Dakar’ın spor altyapısında bir amiral gemisi olacak Senegal Olimpiyat Stadyumu’nun tasarımı Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından yapılacak. 

senegal cumhuriyeti Haberi

senegal cumhuriyeti


İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile kardeş ülke Senegal Cumhuriyeti’nin Dakar Bölge Konseyi arasında birçok belediye hizmetinde işbirliğini öngören mutabakat zabtı imzalandı. UCLG ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile Senegal Dakar Bölge Konseyi Başkanı Ousmane Sambe arasında imzalanan zabıtla, iki ülke arasındaki işbirliğinin ve kardeşlik ilişkilerin daha çok geliştirilmesi hedefleniyor.


Zabıt kapsamında İstanbul Dakar’a ulaşım, sağlık, eğitim, katı atık, temizlik, toplu konut, meslek eğitimi ve yerel yönetişim alanlarında destek verecek. Karşılıklı bilgi ve deneyim paylaşımını da öngören anlaşma çerçevesinde heyetler bilgi ve deneyim paylaşımında bulunacak.


Başkan Topbaş; "Senegal’e destek vermekten mutluluk duyacağız"


Başkan Kadir Topbaş, Yeniköy’deki Sait Halim Paşa Yalısı’nda Senegal Cumhuriyeti Dakar Bölge Konseyi’ni akşam yemeğinde ağırladı. Yemeğe İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalpaklıkaya, Başkan Topbaş’ın Danışmanı Mehmet Duman,...