02 / 05 / 2024

Senegal'de Türk şirketlerin imzasını taşıyan stadyum açılıyor!

Senegal'de Türk şirketlerin imzasını taşıyan stadyum açılıyor!

Senegal'de Türk şirketleri tarafından 267 milyon dolara mal olan 50 bin kişilik stadyumun inşaatı tamamlandı.  



Senegal'de Türk şirketleri tarafından 267 milyon dolara mal olan 50 bin kişilik stadyumun inşaatı tamamlandı.  Senegal Stadyumu'nun açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan' da katılacak.

Erdoğan'ın yanı sıra 'Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Gine Bissau Cumhurbaşkanı Umaro Sissoco Embalo, Ruanda Devlet Başkanı Paul Kagame, Liberya Devlet Başkanı George Weah ve Gambiya Cumhurbaşkanı Adama Barrow' da açılışa katılım sağlayacak.

Senegal'de Türk şirketlerin tafafından inşa edilen 50 bin kişilik Senegal Stadyumu açılışı yerel saatle 16.00'da gerçekleşecek.

Batı Afrika'nın istikrarlı ülkesi: Senegal

Senegal de Türk şirketlerin imzasını taşıyan stadyum açılıyor!

Dakar'a yaklaşık 30 kilometre mesafede konumlanan Diamniadio bölgesinde yer alan stadyum, bir Türk şirket tarafından 17 aylık bir sürede tamamlandı.

2026 Yaz Gençlik Oyunları'na ev sahipliği yapmaya hazırlanan 50 bin kişi kapasitelik stadyumun tasarımına da bir Türk mimarlık şirketi imza attı. Söz konusu stadyum 2000-2012 yıllarında görev yapan 95 yaşındaki eski Cumhurbaşkanı Abdoulaye Wade'in ismini taşıyacak.

Senegal halkının uzun zamandır gündemine gelen açılış sonrasında, Afrikalı eski oyuncularla Senegal Milli Takımı'nın eski oyuncuları gala maçı yapmayı planlıyor.

Senegal'de Batılı firmaların kaçak imar çalışmaları tartışma yarattı!

Senegal Olimpiyat Stadyumu’nun tasarımı Tabanlıoğlu Mimarlık’tan!

Senegal'in en büyük stadyumunu Türk şirketi inşa edecek!


Geri Dön