04 / 07 / 2024

senegal türk şirketin inşaa ettiği stadyum

senegal türk şirketin inşaa ettiği stadyum

Senegal'de Türk şirketleri tarafından 267 milyon dolara mal olan 50 bin kişilik stadyumun inşaatı tamamlandı.  

Fitch, 8 Türk şirketinin notunu yükseltti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye’nin kredi notunu B+ seviyesine yükseltmesinin ardından, 8 Türk şirketin döviz cinsi kredi notlarını da yükseltti.

ABD’den ev alan 150 Türk dolandırıldı

Amerika’da bir Türk emlak yatırımcısının kurduğu şirketle aralarında Türk pilotların da bulunduğu 150 kişiyi dolandırdığı iddia edildi. C.B'ye ait şirketin üç buçuk yılda 30 milyon doların üzerinde satış yaptığı ortaya çıktı.

Türk Hava Yolları'ndan radikal karar! İşte AnadoluJet'in yeni adı

Türk Hava Yolları, "AJet" ismiyle yeni bir şirket kurulduğunu ve AnadoluJet'in faaliyetlerinin bu şirkete devredildiğini duyurdu. İşte şirketin yeni adı...

Türk Hava Yolları 3 şirketi tek çatı altında topluyor

Türk Hava Yolları (THY) tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderilen açıklamada havacılığın yan kollarında faaliyet gösteren üç şirketin tek çatı altında toplanacağı belirtildi.

Türk müteahhitler Senegal’de 1.2 milyar dolarlık projeyi tamamladı!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Vahap Munyar, bugünkü köşesinde Türk müteahhitlerin Senegal'de üstlendiği projeleri kaleme aldı. İşte Vahap Munyar'ın 'Türk müteahhitleri Senegal’de 1.2 milyar dolarlık proje bitirdi' başlıklı yazısı...

Senegal'de Türk şirketlerin imzasını taşıyan stadyum açılıyor!

Senegal'de Türk şirketleri tarafından 267 milyon dolara mal olan 50 bin kişilik stadyumun inşaatı tamamlandı.  

Irak'ta Türk şirketin inşa ettiği hastane hizmete açıldı!

Irak'ın Zikar (Nasıriye) vilayetinde Türk Universal Acarsan Şirketi tarafından inşa edilen hastane hizmete açıldı...

Moody's 8 Türk şirketin notunu kırdı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notunu düşürmesinin ardından 8 şirketin de notunu düşürdü.

Senegal'in en büyük stadyumunu Türk şirketi inşa edecek!

Türk şirketi Summa, Dakar'a 50 kilometre mesafedeki Diamniadiao'da, UEFA standartlarında, 50 bin seyirci kapasiteli ve ülkenin en büyük spor kompleksi olacak Senegal Stadyumu'nu inşa ediyor... 

Türk Kızılay Afrika'da ilk ofisini Senegal'de açıyor!

Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Türk Kızılay'ın Afrika'daki ilk bölgesel ofisini Senegal'in başkenti Dakar'da açılacağını duyurdu...

Türk Reasürans AŞ kuruldu!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından reasürans kapasite ihtiyacının karşılanması amacıyla Türk Reasürans AŞ kuruldu. Şirketin Genel Müdürlüğüne ise Selva Eren atandı.

Türk mermercilere Çin'de gözaltı!

150 Türk mermer firmasının katılım gösterdiği Xiamen Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nda Türk mermerciler büyük şok yaşadı. Çinli polisler tarafından 3 şirketin 4 yetkilisini dün sabah 06.00’da kaldıkları otelde gözaltına alındı.

Türk müteahhitleri Senegal'e yatırım yapıyor!

Senegal'de çıkan Africa Industrie dergisinin şubat sayısında Türk müteahhitlerinin hayata geçirdiği projeler ve yatırımlar anlatıldı.

senegal türk şirketin inşaa ettiği stadyum Haberi

senegal türk şirketin inşaa ettiği stadyum

Senegal'de Türk şirketleri tarafından 267 milyon dolara mal olan 50 bin kişilik stadyumun inşaatı tamamlandı.  Senegal Stadyumu'nun açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan' da katılacak.

Erdoğan'ın yanı sıra 'Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Gine Bissau Cumhurbaşkanı Umaro Sissoco Embalo, Ruanda Devlet Başkanı Paul Kagame, Liberya Devlet Başkanı George Weah ve Gambiya Cumhurbaşkanı Adama Barrow' da açılışa katılım sağlayacak.

Senegal'de Türk şirketlerin tafafından inşa edilen 50 bin kişilik Senegal Stadyumu açılışı yerel saatle 16.00'da gerçekleşecek.

Batı Afrika'nın istikrarlı ülkesi: Senegal

Dakar'a yaklaşık 30 kilometre mesafede konumlanan Diamniadio bölgesinde yer alan stadyum, bir Türk şirket tarafından 17 aylık bir sürede tamamlandı.

2026 Yaz Gençlik Oyunları'na ev sahipliği yapmaya hazırlanan 50 bin kişi kapasitelik stadyumun tasarımına da bir Türk mimarlık şirketi imza attı. Söz konusu stadyum 2000-2012 yıllarında...